Diétna rascová polievka s vajíčkom

 

Diétna polievka s rascou a vajíčkom? Rasca patrí medzi jedny z najstarších korenín a liečiv na svete, ktoré naši predkovia využívali už v praveku. Rasca má silné účinky proti oxidácii. Niekto ju pozná nielen ako rascu, ale aj pod názvom kmín.

Pre mňa je táto polievka jednou z najrýchlejších a najlahodnejších, ak potrebujem niečo rýchlo uvariť. Ak náhodou nemáte radi vajcia, môžete ich v recepte jednoducho vynechať a pridať napríklad krutóny.

 

Diétna polievka s rascou a vajíčkom

Rascová polievka s lievankou

Diétna polievka s rascou a vajíčkom

Polievky s rascou sú nielen chutné, ale aj prospešné pre zdravie. Rasca patrí medzi najstaršie koreniny a lieky na svete, s výraznými účinkami proti oxidácii. Ak hľadáte rýchly a zdravý recept na polievku, táto polievka s rascou a vajíčkom je vynikajúcou voľbou.

Uložte si tento jednoduchý recept:

Suroviny potrebné na prípravu:

  • 500 ml vývaru (môže byť zeleninový alebo kurací)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej kurkumy
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 vajcia
  • Kôpr na ozdobenie

Priebeh prípravy:

  1. V hrnci rozohrejte trochu oleja a osmahnite cibuľu s cesnakom, kým nezískajú zlatistú farbu.
  2. Pridajte mletú rasciu, sladkú papriku a kurkumu. Dôkladne premiešajte, aby sa korenie rozpustilo.
  3. Pridajte vývar a varte zmes asi 10 minút na strednom ohni.
  4. V miske rozšľahajte vajcia a pomaly ich vlejte do vriacej polievky. Zakryte a varte asi 3-4 minúty, kým sa vaječné bielka zatvrdia, ale žĺtko zostane mäkké.
  5. Polievku osolte a okoreňte čiernym korením podľa vlastného vkusu. Podávajte ozdobenú čerstvo nasekaným kôprom.

Takto rýchlo a jednoducho môžete pripraviť diétnu polievku s rascou a vajíčkom. Dúfam, že vám bude chutiť!

 

Diétna rascová polievka s vajíčkom - 2

2) Diétna rascová polievka s vajíčkom

Polievka s rascou je jedným z tých jedál, ktoré dokážu zahriať telo i dušu. Jej jednoduché a chutné zloženie kombinuje čerstvé ingrediencie s jedinečnou chuťou rasce, známej svojimi priaznivými účinkami na trávenie. Dnes si ukážeme, ako si pripraviť diétu polievku s rascou a vajíčkom, ideálnu pre tých, ktorí hľadajú výživný a zdravý pokrm.

Polievka zo zelenej fazuľky – Recept

Polievka zo zelenej fazuľky – Recept

Čítať viac »

Na prípravu tejto lahodnej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 lyžice rasce
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 vajíčka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup pri príprave diétny polievky s rascou

1. Na začiatku si pripravte zeleninu. Zemiaky a mrkvu očistite a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu rozkrájajte nadrobno.

2. Na panvici rozohrejte trošku oleja a pridajte cibuľu. Osmažte ju, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.

3. Potom pridajte zemiaky a mrkvu a krátko ich osmažte. Pridajte rasci a miešajte ďalších pár minút, aby sa rozvinula jej aróma.

4. Potom zalejte celú zeleninu zeleninovým vývarom a varte asi 20 minút, kým nezmäkne.

5. Keď je polievka hotová, rozšľahajte vajcia a pridajte ich do horúcej polievky, pričom neustále miešajte, aby sa vajcia rovnomerne rozložili.

6. Na záver dochuťte soľou a korením podľa chuti a podávajte horúcu. Nezabudnite na čerstvú petržlenovú vňať na ozdobu.

Užite si túto výživnú a chutnú polievku s rascou a vajíčkom, ktorá poteší aj najnáročnejších gurmánov!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Denisa Hantuchova píše:

    Mňam! Konečne recept na niečo zdravé a chutné. Určite vyskúšam!

  2. Hubert Cyprich píše:

    Polievky s rascom sú moje obľúbené, určite vyskúšam tento recept!

  3. Anemcova píše:

    Nádherný recept! Veľmi sa teším, že si vyskúšam variť túto polievku.