Na obrázku je podávané diviačie mäso s bohato dochutenou šípkovou omáčkou, zdobené bylinkami a podávané s knedľou.

Diviačie mäso v omáčke zo šípok.

Suroviny:

  • 4 kusy diviačieho mäsa
  • 1 šálka šípok
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica medu
  • soľ a korenie podľa preferencií

 

Diviačie mäso s omáčkou zo šípok

Postup prípravy:

  1. Dôkladne umyte mäso a osušte ho papierovými utierkami.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu na kocky. Nechajte jej zmäknúť.
  3. Pridajte nasekaný cesnak a restujte ešte niekoľko minút.
  4. Mäso vložte na panvicu a opražte ho zo všetkých strán do zlatista.
  5. Pridajte šípky a restujte ich spoločne s mäsom.
  6. Vmiešajte múku a nechajte ju zľahka zapeniť.
  7. Prilejte pohár vody a varte, až kým mäso nezmäkne. Ak je omáčka príliš hutná, pridajte ešte trochu vody.
  8. Na konci dochuťte medom, soľou a korením podľa chuti.

Servírujte s knedľou alebo dusenou zeleninou. Prajeme dobrú chuť!

 

Diviačie mäso na šípkovej omáčke - 2

2) Diviačie mäso na šípkovej omáčke

Diviačie mäso je skutočne cenným prvkom slovenskej kuchyne, ponúkajúce bohatú chuť a jedinečné možnosti podávania.

Ako naporcovať jahňa?

Ako naporcovať jahňa?

Čítať viac »

Kombináciou so šípkovou omáčkou vytvoríte výnimočný pokrm, ktorým určite očaríte svojich hostí. V tomto článku vám predstavíme našu najlepšiu receptúru, ktorá je nielen chutná, ale aj jednoducho realizovateľná.

Ingrediencie

Na prípravu diviačieho mäsa v omáčke zo šípok budete potrebovať:
– 800 g diviačieho mäsa (najlepšie stehno)
– 200 g šípok (sušené alebo čerstvé)
– 2 cibuľe
– 3 strúčiky cesnaku
– 150 ml červeného vína
– 500 ml vývaru
– Soľ a korenie podľa preferencií
– Olivový olej a maslo na opraženie

Postup prípravy

Najprv si dôkladne umyte diviačie mäso a nakrájajte ho na drobnejšie kusy. Na panvici zohrejte olivový olej s maslom. Opečte diviačie mäso na všetkých stranách, až kým nezíska zlatistú farbu.

Potom pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, aby sa všetko dobre prepojilo. Následne to zalejte červeným vínom a nechajte odpariť alkohol.

Pridajte šípky a vývar a varte na miernom ohni približne 2 hodiny, kým mäso nie je jemné. Ak je to potrebné, dochuťte omáčku soľou a korením. Podávajte s prílohou podľa svojich preferencií, ako sú domáce knedle alebo varené zemiaky.

Záver

Diviačie mäso s omáčkou zo šípok je jedlom, ktoré nielen zasýti, ale aj poteší vaše chuťové poháriky. Je ideálne na rodinné oslavy alebo výnimočné večere. Vyskúšajte tento recept a zažite skutočnú gastronomickú radosť. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Avatar of Kuchárik123 Kuchárik123 píše:

    Tento recept je skvelý! Diviačie mäso na šípkovej omáčke je niečo, čo určite musím vyskúšať. Vždy som si myslel, že divina je náročná na prípravu, ale s týmto postupom to vyzerá jednoducho. Určite poteším rodinu!

  2. Avatar of PohodovýJano PohodovýJano píše:

    Veľmi sa teším, že som našiel tento recept! Diviačie mäso a šípky sú dokonalá kombinácia. Určite to pripravím na víkendovú večeru. Neviem sa dočkať, keď ochutnám túto lahôdku so svojimi blízkymi!

  3. Avatar of RadoslavSrdce RadoslavSrdce píše:

    Tento článok ma inšpiroval k tomu, aby som skúsil niečo nové! Diviačie mäso je naozaj delikátne a šípková omáčka mu dodá jedinečný chuťový rozmer. Skvelý tip na rodinné stretnutie!

  4. Avatar of MačkaZrzečka MačkaZrzečka píše:

    Wow, toto vyzerá úžasne! Naozaj sa mi páči tento recept na diviačie mäso so šípkovou omáčkou. Myslím si, že bude perfektné pre moju rodinu. Už mám aj chuťové poháriky pripravené!

  5. Avatar of ChutnýPeter ChutnýPeter píše:

    Tak toto je presne to, čo potrebujem! Diviačie mäso so šípkami? To znie nielen chutne, ale aj veľmi zaujímavo. Určite to vyskúšam a pozvem priateľov na ochutnávku. Dobrú chuť všetkým!

  6. Avatar of Svetlonoska88 Svetlonoska88 píše:

    Juj, aké lákavé jedlo! Recept vyzerá veľmi jednoduchý a chutný. Mám rada divinu a kombinácia so šípkami ma veľmi oslovila. Veľmi sa teším na varenie podľa vášho návodu!

  7. Avatar of OslíkZuzanka OslíkZuzanka píše:

    ‚Diviačie mäso na šípkovej omáčke‘ znie ako výnimočné jedlo! Vždy som si myslela, že divina je pre mňa zložitá vec, ale tento recept mi dáva nádej. Teším sa na výsledok a už teraz cítim tú vôňu!

  8. Avatar of @RadostnyKuchynskyFan @RadostnyKuchynskyFan píše:

    ‚Veľmi sa teším z tohto receptu! Diviačie mäso má takú skvelú chuť a so šípkami to musí byť bomba. Budem ho robiť častejšie pre svoju rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!‘

  9. Avatar of $KreativnaIvetka$ $KreativnaIvetka$ píše:

    ‚Tak toto ma nadchlo! Recepty s divinou sú moje obľúbené a navyše v kombinácií so šípkami budú určite chutiť famózne. Uvidíme, akých reakcií sa dočkám od rodiny!‘

  10. Avatar of #MocnyVarenik# #MocnyVarenik# píše:

    ‚Diviačie mäso s takou chutnou omáčkou? To musím vyskúšať čo najskôr! Už teraz viem, že to bude hit medzi mojimi priateľmi pri grilovačke!‘