Diviačie mäso na šípkovej omáčke.
Prísady:
- 4 kúsky diviačieho mäsa
- 1 šálka šípok
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžica medu
- soľ a korenie podľa chuti
Diviačie mäso na šípkovej omáčke
Postup:
- Mäso si dobre očistite a osušte papierovou utierkou.
- Na panvici rozpustite maslo a pridajte na kostky nakrájanú cibuľu. Nechajte ju zmäknúť.
- Pridajte nakrájaný cesnak a orestujte ďalších pár minút.
- Pridajte mäso na panvicu a opečte ho zo všetkých strán do zlatista.
- Vhodte šípky a orestujte ich spolu s mäsom.
- Pridajte múku a nechajte ju speniť.
- Nalejte pohárik vody a nechajte všetko povariť do zmäknutia mäsa. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte ešte trochu vody.
- Na záver ochuťte medom, soľou a korením podľa chuti.
Podávajte s knedľou alebo dusenou zeleninou. Dobrú chuť!
2)
Diviačie mäso je skutočným pokladom slovenskej kuchyne, ponúkajúce bohatú chuť a jedinečné možnosti stolovania. V kombinácii so šípkovou omáčkou získate neobyčajný pokrm, ktorý určite ohúri vašich hostí. V tomto článku vám prinesieme našu najlepšiu receptúru, ktorá je nielen chutná, ale aj jednoduchá na prípravu.
Ingrediencie
Na prípravu diviačieho mäsa na šípkovej omáčke budete potrebovať:
– 800 g diviačieho mäsa (ideálne stehno)
– 200 g šípok (môžete použiť sušené alebo čerstvé)
– 2 cibuľe
– 3 strúčiky cesnaku
– 150 ml červeného vína
– 500 ml vývaru
– Soľ a korenie podľa chuti
– Olivový olej a maslo na opekanie
Postup prípravy
Najprv si dôkladne umyte diviačie mäso a nakrájajte ho na menšie kúsky. Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo. Opečte na ňom diviačie mäso z každej strany do zlatista. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, aby sa všetko pekne zmiešalo. Oslňte to červeným vínom a nechajte odvariť alkohol.
Pridajte šípky a vývar a všetko varte na miernom ohni asi 2 hodiny, kým mäso nebude jemné. V prípade potreby omáčku dochuťte soľou a korením. Podávajte s prílohou podľa chuti, ako sú domáce knedle alebo varené zemiaky.
Záver
Diviačie mäso na šípkovej omáčke je jedným z tých jedál, ktoré nielen zasýtia, ale aj potešia vaše chuťové poháriky. Je ideálne na rodinné oslavy alebo špeciálne večere. Vyskúšajte tento recept a zažijete skutočnú gastronomickú rozkoš. Prajeme vám dobrú chuť!
Tento recept je skvelý! Diviačie mäso na šípkovej omáčke je niečo, čo určite musím vyskúšať. Vždy som si myslel, že divina je náročná na prípravu, ale s týmto postupom to vyzerá jednoducho. Určite poteším rodinu!
Veľmi sa teším, že som našiel tento recept! Diviačie mäso a šípky sú dokonalá kombinácia. Určite to pripravím na víkendovú večeru. Neviem sa dočkať, keď ochutnám túto lahôdku so svojimi blízkymi!
Tento článok ma inšpiroval k tomu, aby som skúsil niečo nové! Diviačie mäso je naozaj delikátne a šípková omáčka mu dodá jedinečný chuťový rozmer. Skvelý tip na rodinné stretnutie!
Wow, toto vyzerá úžasne! Naozaj sa mi páči tento recept na diviačie mäso so šípkovou omáčkou. Myslím si, že bude perfektné pre moju rodinu. Už mám aj chuťové poháriky pripravené!
Tak toto je presne to, čo potrebujem! Diviačie mäso so šípkami? To znie nielen chutne, ale aj veľmi zaujímavo. Určite to vyskúšam a pozvem priateľov na ochutnávku. Dobrú chuť všetkým!
Juj, aké lákavé jedlo! Recept vyzerá veľmi jednoduchý a chutný. Mám rada divinu a kombinácia so šípkami ma veľmi oslovila. Veľmi sa teším na varenie podľa vášho návodu!
‘Diviačie mäso na šípkovej omáčke’ znie ako výnimočné jedlo! Vždy som si myslela, že divina je pre mňa zložitá vec, ale tento recept mi dáva nádej. Teším sa na výsledok a už teraz cítim tú vôňu!
‘Veľmi sa teším z tohto receptu! Diviačie mäso má takú skvelú chuť a so šípkami to musí byť bomba. Budem ho robiť častejšie pre svoju rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!’
‘Tak toto ma nadchlo! Recepty s divinou sú moje obľúbené a navyše v kombinácií so šípkami budú určite chutiť famózne. Uvidíme, akých reakcií sa dočkám od rodiny!’
‘Diviačie mäso s takou chutnou omáčkou? To musím vyskúšať čo najskôr! Už teraz viem, že to bude hit medzi mojimi priateľmi pri grilovačke!’