Tu je recept na domácu bravčovú pečeň pripravenú na cibuľke s horčicou:
Zloženie:
- 500 g bravčovej pečene (nakrájanej na tenké plátky)
- 2 väčšie cibule (nakrájané na tenké prúžky)
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice oleja
- Soľ a korenie na dochutenie
Domáca bravčová pečeň na cibuľke s horčicou
Návod:
- Najprv na panvici zohrejte olej a pridajte nakrájané cibule. Smažte ich na strednom ohni, až kým sa nezmäknú a zľahka nezosfarbia dozlata.
- Medzitým plátky bravčovej pečene ochuťte soľou a korením.
- K cibuli pridajte opláchnuté plátky bravčovej pečene a upekajte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu a nebudú mäkké.
- Počas prípravy pečene ju môžete pravidelne pokvapkávať horčicou, aby sa chuť zapracovala aj dovnútra mäsa.
- Keď je pečeň hotová, vyberte ju z panvice a nechajte oddychovať aspoň 5 minút pred servírovaním.
- Podávajte pečeň spolu s opečenou cibuľkou a horčicu nepridávajte ako prílohu.
Verím, že vám tento recept bude chutiť!
2) Domáca bravčová pečeň na cibuľke s horčicou
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 2 väčšie cibule
- 2 lyžice horčice (ideálne dijonskej)
- 2 lyžice oleja (slnečnicový alebo olivový)
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1/2 lyžičky mletej papriky (sladkej alebo pálivej, podľa vkusu)
- 1-2 strúčiky cesnaku (nepovinné)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (nepovinné)
Priebeh:
-
Úprava pečene: Bravčovú pečeň po dôkladnom umytí zbavíme blán a ciev, a nakrájame na tenšie plátky (približne 1-2 cm hrubé).
-
Cibuľa: Cibule ošúpeme a nakrájame na tenké polkrúžky.
-
Smaženie cibule: Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme na strednej teplote, kým nezačne zlatnúť a zmäkne (približne 5-7 minút).
-
Pridanie pečene: K cibuli vložíme nakrájanú pečeň. Osolíme ju, okoreníme čiernym korením a paprikou. Pečeň opiekame na oboch stranách, kým nie je prepečená (asi 3-4 minúty z každej strany, v závislosti od hrúbky).
-
Horčica: Keď je pečienka takmer hotová, pridáme horčicu a dôkladne premiešame, aby sa rozložila po celom mäse. Ak používame, pridáme aj nasekaný cesnak a ešte chvíľu smažíme (maximálne 1-2 minúty).
-
Podávanie: Hotovú pečeň podávame na tanieri, ozdobenú čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tip:
Pečeň je výborná s rôznymi prílohami, ako sú zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý chlieb. Môžete tiež pridať zeleninový šalát na osvieženie.
Príjemný gurmánsky zážitok!