Domáca bravčová pečeň na cibuľke s horčicou

 

Tu je recept na domácu bravčovú pečeň pripravenú na cibuľke s horčicou:

Zloženie:

  • 500 g bravčovej pečene (nakrájanej na tenké plátky)
  • 2 väčšie cibule (nakrájané na tenké prúžky)
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie na dochutenie

 

Domáca bravčová pečeň na cibuľke s horčicou

Návod:

  1. Najprv na panvici zohrejte olej a pridajte nakrájané cibule. Smažte ich na strednom ohni, až kým sa nezmäknú a zľahka nezosfarbia dozlata.
  2. Medzitým plátky bravčovej pečene ochuťte soľou a korením.
  3. K cibuli pridajte opláchnuté plátky bravčovej pečene a upekajte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu a nebudú mäkké.
  4. Počas prípravy pečene ju môžete pravidelne pokvapkávať horčicou, aby sa chuť zapracovala aj dovnútra mäsa.
  5. Keď je pečeň hotová, vyberte ju z panvice a nechajte oddychovať aspoň 5 minút pred servírovaním.
  6. Podávajte pečeň spolu s opečenou cibuľkou a horčicu nepridávajte ako prílohu.

Verím, že vám tento recept bude chutiť!

 

Domáca bravčová pečeň na cibuľke s horčicou - 2

2) Domáca bravčová pečeň na cibuľke s horčicou

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 väčšie cibule
  • 2 lyžice horčice (ideálne dijonskej)
  • 2 lyžice oleja (slnečnicový alebo olivový)
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky mletej papriky (sladkej alebo pálivej, podľa vkusu)
  • 1-2 strúčiky cesnaku (nepovinné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (nepovinné)

Priebeh:

  1. Úprava pečene: Bravčovú pečeň po dôkladnom umytí zbavíme blán a ciev, a nakrájame na tenšie plátky (približne 1-2 cm hrubé).

    Frankfurtská polievka Lídl

    Frankfurtská polievka Lídl

    Čítať viac »

  2. Cibuľa: Cibule ošúpeme a nakrájame na tenké polkrúžky.

  3. Smaženie cibule: Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme na strednej teplote, kým nezačne zlatnúť a zmäkne (približne 5-7 minút).

  4. Pridanie pečene: K cibuli vložíme nakrájanú pečeň. Osolíme ju, okoreníme čiernym korením a paprikou. Pečeň opiekame na oboch stranách, kým nie je prepečená (asi 3-4 minúty z každej strany, v závislosti od hrúbky).

  5. Horčica: Keď je pečienka takmer hotová, pridáme horčicu a dôkladne premiešame, aby sa rozložila po celom mäse. Ak používame, pridáme aj nasekaný cesnak a ešte chvíľu smažíme (maximálne 1-2 minúty).

  6. Podávanie: Hotovú pečeň podávame na tanieri, ozdobenú čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tip:

Pečeň je výborná s rôznymi prílohami, ako sú zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý chlieb. Môžete tiež pridať zeleninový šalát na osvieženie.

Príjemný gurmánsky zážitok!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *