Domáca pečená bravčová krkovička

 

Ak máte chuť vyskúšať niečo lahodné a nenáročné na prípravu, domáca pečená bravčová krkovička je výbornou alternatívou. Ponúkame vám jednoduchý recept:

Ingrediencia:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 2 lyžice oleja z olivových plodov
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • ½ šálky vody

 

Domáca pečená bravčová krkovička

Postup:

  1. Predohrejte rúru na 180 °C.
  2. Krkovičku hojne osoľte a okoreňte podľa vašich preferencií. Narežte ju na pásiky s hrúbkou okolo 2 cm.
  3. Na každom pásiku bravčového mäsa položte plátok cesnaku.
  4. V miske spojte olivový olej, sladkú papriku, mletú rascu, horčicu, med a sójovú omáčku. Túto marinádu nalejte do nádoby, v ktorej budete krkovičku piecť.
  5. Bravčové pásiky najprv namočte do vody a následne ich ponorte do pripraveného mixu oleja a korenín. Dôkladne ich obalťe v zmesi.
  6. Do hlbokého pekáča vlejte šálku vody a doň uložte marinované bravčové pásiky. Pečte ich v rúre približne 40 – 50 minút, alebo kým nebudú nádherne zlatisté a šťava nezačne bublať.
  7. Hotové krkovičky vyberte z rúry a nechajte ich chvíľu oddychovať pod prikrývkou pred podávaním.

Pečené bravčové krkovičky sú vynikajúce samostatne alebo s prílohou ako zemiakové hranolky, ryža, prípadne zeleninový šalát. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Domáca pečená bravčová krkovička - 2

Nepečený karamelový cheesecake

Nepečený karamelový cheesecake

Čítať viac »

2) Domáca pečená bravčová krkovička

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky (celý kus)
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 2 cibule
  • 2-3 bobkové listy
  • Soľ (podľa vlastných preferencií)
  • Čierne korenie (podľa vlastnej chuti)
  • 1 lyžica sušenej rasce alebo kmínu (podľa preferencie)
  • 2-3 lyžice oleja (slnečnicového alebo olivového)
  • 1-2 lyžice horčice (nepovinné)
  • 250 ml vody alebo vývaru
  • Čerstvé bylinky (napríklad tymián alebo rozmarín, nepovinné)

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Bravčovú krkovičku umyť, osušiť a narezať na niekoľko pásikov (nie úplne, aby sa udržala pohromade).
    • Cesnak ošúpať a nakrájať na plátky.
  2. Marinovanie:

    • Do zárezov v krkovičke vložte plátky cesnaku.
    • Mäso osoliť, okorenit čiernym korením a posypať rascou.
    • Ak používate horčicu, potrite ňou celú krkovičku zvonku.
    • Nechajte marinovať minimálne 1 hodinu (najlepšie cez noc v chladničke).
  3. Príprava na pečenie:

    • Rúru predohrejte na 180 °C.
    • Cibuľu nakrájajte na kolieska a rozložte ju na dno pekáča.
    • Pridajte bobkové listy a voliteľne aj čerstvé bylinky.
  4. Pečenie:

    • Na cibuľu položte marinovanú krkovičku a zalejte ju vodou alebo vývarom.
    • Pekáč zakryte alobalom alebo pokrievkou a pečte približne 1,5 – 2 hodiny.
    • Po uplynutí tejto doby odoberte alobal a pečte ešte asi 30 minút, aby sa mäso pekne zhnedlo.
  5. Podávanie:

    • Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočinúť, aby sa šťavy v ňom rozložili.
    • Krkovičku nakrájajte na plátky a servírujte s prílohami podľa vašich preferencií (napríklad zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb).

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúrko123 píše:

    Tento recept na pečenú krkovičku je úžasný! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Vonia to skvele a určite to bude chutiť famózne. Odporúčam každému, kto má rád dobré jedlo!

  2. Pavlínka píše:

    Joj, to vyzerá tak chutne! Mám veľmi rada bravčové mäso a tento recept ma naozaj oslovil. Určite ho pripravím na rodinnej oslave. Dúfam, že aj moji blízki si na tom pochutnajú!

  3. VeselýFrog píše:

    Wow, domáca pečená krkovička znie skvele! Milujem jednoduché recepty a tento vyzerá ako ideálny spôsob, ako potešiť moju rodinu. Kto by odolal takémuto pokrmu? Už sa teším na výsledok!

  4. Slniečko88 píše:

    Tento recept ma naozaj zaujal! Pečené mäso je vždy výbornou voľbou a s touto kombináciou ingrediencií to určite bude chutné. Mám chuť to hneď vyskúšať! Dobrú chuť všetkým!

  5. MäsoLover99 píše:

    Pečená krkovička? To je presne to, čo potrebujem na víkendovú večeru! Znie to tak jednoducho a chutne. Určite vyskúšam aj s prílohou zo zemiakov. Ďakujem za tento skvelý tip!

  6. ZlatýRybka píše:

    Perfektný recept pre milovníkov mäsových jedál! Bravčová krkovička vyzerá šťavnato a určite sa rozpadne v ústach. Už plánujem, kedy si ju pripravím na nedeľný obed s rodinou.

  7. KreatívnyKuchár píše:

    ‚Domáca pečená bravčová krkovička‘ – to je hudba pre moje uši! Tento jednoduchý recept ma inšpiroval k tomu, aby som sa pustil do varenia a ohromil svojich priateľov delikatesou. Teším sa na prípravu!

  8. 'NocnáSova' píše:

    ‚Pečené krkovičky‘ sú mojím obľúbeným jedlom! Tento recept mi dodáva motiváciu pripraviť niečo špeciálne pre moju rodinu. Neviem sa dočkať, kedy ich ochutnám s nejakým chutným šalátom!

  9. 'SladkýMuffin' píše:

    ‚Juj, aké dobré tipy tu máte!‘ Tieto ingrediencie vyzerajú veľmi lákavo a ja milujem variť niečo chutné pre svojich priateľov. Krkovička bude skvelým hitom pri našej ďalšej grilovačke!

  10. 'ZelenáČajka' píše:

    ‚Vynikajúce!‘ Tento recept ma úplne dostal svojou jednoduchosťou a zároveň bohatými chuťami. Určite ho zaradím do svojej kuchárskej knihy. Dobrú chuť všetkým gurmánom!