Domáci pečený plnený králik

 

Ak máte chuť na nejaké jednoduché a chutné domáce jedlo, pečený plnený králik je skvelou voľbou. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 1 králik (približne 1,5 kg)
  • 200 g mletej bravčovej alebo kuracej masti
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 100 g klobásy, nakrájanej na malé kúsky
  • 100 g pečiva namočeného v mlieku a roztrepeného
  • 2 vajcia
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • 4 plátky slaniny

 

Domáci pečený plnený králik

Postup:

  1. Králika dôkladne očistite a umyte. Osušte ho papierovou utierkou.
  2. Rozohrejte rúru na 180 °C.
  3. V hrnci rozohrejte mast a orestujte na nej cibuľu a cesnak, kým sa stane cibuľa sklovitou a mäkkou.
  4. Pridajte nakrájanú klobásu a orestujte ju krátko. Nechajte zmes vychladnúť.
  5. Do ochutenej vychladnutej zmesi pridajte namočené pečivo a vajcia. Všetko dôkladne premiešajte, aby ste získali hustú plnku.
  6. Plátky slaniny položte na široký kalich alebo inú formu s mriežkovaním a rukou natrite masťou na slaninu.
  7. Plnku vložte do dutiny králika a otvor dotiahnite drevenými špikmi alebo silným papiernatým povrazom.
  8. Pripraveného králika uložte na mriežku vo vyhriatej rúre a zapnite horný a spodný ohrev.
  9. Po 60 minútach pečenia znížte teplotu rúry na 160 °C a pečte ďalších 60 minút.
  10. Po upečení nechajte králika chvíľu odpočívať pred podávaním. Môžete ho podávať s prílohou ako sú zemiaky, ryža alebo šalát.

Prajem dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky alebo potrebujete ďalšiu pomoc, neváhajte sa opýtať.

 

 

2)

Domáci pečený plnený králik je tradičné slovenské jedlo, ktoré sa hodí na slávnostné príležitosti aj rodinné obedy. Tento recept vás zavedie na cestu k chutným a aromatickým jedlám, ktoré si každý obľúbi. Pripravte si všetky potrebné ingrediencie a poďme na to!

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu domáceho pečeného plneného králika budete potrebovať:

  • 1 kg králičieho mäsa
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g žemle
  • 200 ml mlieka
  • 1 vajce
  • soľ, korenie, majoránku a tymian

Postup na prípravu plneného králika

Najprv si na panvici opražte slaninu s cibuľou a cesnakom, kým nie sú mäkké. Následne pridajte namočené a vyžmýkané žemle, vajce, soľ, korenie, majoránku a tymian. Dobre premiešajte, aby vznikla homogénna zmes.

Králika umyte a osolte zvnútra aj zvonku. Naplňte ho pripravenou zmesou a pevne zašite otvor. Potom mäso potrite olejom a opečte na panvici zo všetkých strán, aby sa zatvorili šťavy. Následne preložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte približne 1,5 hodiny, pravidelne podlievajte vývarom.

Po uplynutí času nechajte králika chvíľu odpočívať pred krájaním. Tento domáci pečený plnený králik sa podáva s kapalnými omáčkami a obľúbenými prílohami, ako sú zemiaky alebo zeleninový šalát. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Zkubanova píše:

    To je skvelý recept! Určite ho vyskúšam, znie to lahodne.

  2. Rringlociova píše:

    Tento recept si určite vyskúšam, znie to veľmi chutne a jednoducho.

  3. Olympia Varga píše:

    Recept znie skvelo! Určite si ho vyskúšam.

  4. Dusan Butvinova píše:

    Domáce jedlo je vždy to najlepšie, a tento recept znie veľmi chutne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *