Domáci pečený plnený králik

 

Ak máte chuť na nejaké jednoduché a chutné domáce jedlo, pečený plnený králik je skvelou voľbou. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 1 králik (približne 1,5 kg)
  • 200 g mletej bravčovej alebo kuracej masti
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 100 g klobásy, nakrájanej na malé kúsky
  • 100 g pečiva namočeného v mlieku a roztrepeného
  • 2 vajcia
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • 4 plátky slaniny

 

Domáci pečený plnený králik

Postup:

  1. Králika dôkladne očistite a umyte. Osušte ho papierovou utierkou.
  2. Rozohrejte rúru na 180 °C.
  3. V hrnci rozohrejte mast a orestujte na nej cibuľu a cesnak, kým sa stane cibuľa sklovitou a mäkkou.
  4. Pridajte nakrájanú klobásu a orestujte ju krátko. Nechajte zmes vychladnúť.
  5. Do ochutenej vychladnutej zmesi pridajte namočené pečivo a vajcia. Všetko dôkladne premiešajte, aby ste získali hustú plnku.
  6. Plátky slaniny položte na široký kalich alebo inú formu s mriežkovaním a rukou natrite masťou na slaninu.
  7. Plnku vložte do dutiny králika a otvor dotiahnite drevenými špikmi alebo silným papiernatým povrazom.
  8. Pripraveného králika uložte na mriežku vo vyhriatej rúre a zapnite horný a spodný ohrev.
  9. Po 60 minútach pečenia znížte teplotu rúry na 160 °C a pečte ďalších 60 minút.
  10. Po upečení nechajte králika chvíľu odpočívať pred podávaním. Môžete ho podávať s prílohou ako sú zemiaky, ryža alebo šalát.

Prajem dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky alebo potrebujete ďalšiu pomoc, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *