Domáci pribináčik bez smotany

Domáci pripináčik bez smotany, presne tak, ako ho pripravujem iba ja osobne. Mávate aj vy občas chuť na čokoládovú penu alebo trošku jogurtu?

Najchutnejší je určite ten vanilkový pripináčik. Osobne si myslím, že ten je najvýraznejší. Dnes som sa rozhodla, že si ho pre vás pripravím.

 

Na prípravu tohto lahodného dezertu som využila:

  • 250 gramov jemného tvarohu
  • 2 balíky vanilkového prášku
  • 250 ml šľahačkovej smotany.

Postupovala som takto:

  1. Celý proces nie je náročný; stačí skombinovať uvedené suroviny a nechať ich chvíľu odležať v chladničke.
  2. Na počiatku som si dohladka vyšľahala tvaroh s vanilkovým cukrom.
  3. V inej miske som pomocou mixéra pripravila šľahačku.
  4. A následne som do šľahačky pomaly vmiešala tvaroh s cukrom z prvej misky.
  5. Pridávajte to postupne, nie všetko naraz. A šľaháme.
  6. Hotovú zmes som preložila do misky a zakryla ju. Potom ju stačí len umiestniť do chladničky a nechať odstáť aspoň hodinu alebo dve. Prajem vám dobrú chuť, moji milí priatelia!

Domáci pribináčik bez smotany-2

2) Domáci pribináčik bez smotany

Ak túžite po lahodnom dezerte bez smotany, náš domáci pribináčik je výbornou voľbou! Na jeho prípravu budete potrebovať iba pár základných ingrediencií, ktoré zaručene nájdete vo svojej kuchyni. Zoznam potrebných surovín obsahuje:

Pikantný bravčový perkelt

Pikantný bravčový perkelt

Čítať viac »

  • 500 g tvarohu
  • 200 ml mlieka
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balík vanilkového cukru
  • 50 g masla
  • 1 balík želatíny
  • 150 ml ovocného pyré (napríklad maliny alebo marhule)

Príprava domácich pribináčikov

Tento výborný dezert je vhodný aj pre úplných začiatočníkov. Začnite odmeraním želatíny. Rozpustite ju v 50 ml horúceho mlieka a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým v miske dôkladne premiešajte tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor a zvyšok mlieka. Použite mixér, aby ste dosiahli hladkú konzistenciu.

Konečné dotvorenie

Akonáhle máte pripravenú zmes tvarohu, opatrne do nej zakomponujte vychladnutú želatínu. Nezabudnite pridať aj ovocné pyré, ktoré dezertu dodá skvelú chuť a krásnu farbu. Zmes rozdeľte do pohárov alebo misiek a nechajte schladnúť v chladničke minimálne 2 hodiny. Pred servírovaním môžete ozdobiť čerstvým ovocím alebo nastrúhanou čokoládou.

Domáci pribináčik bez smotany je pripravený na ochutnávanie! Tento dezert nielen že výborne chutí, ale je taktiež zdravšou alternatívou k tradičným receptom. Nezabudnite sa podeliť o túto delikátnu pochúťku so svojimi priateľmi!

*Tip od mojej babičky: Čím dlhšie necháte pribináčik chladnúť, tým lepšie sa prepoja všetky chute.*

Verím, že si túto jednoduchú pochúťku obľúbite rovnako ako ja. Je ideálna na akúkoľvek príležitosť – či už ako sladké pohladenie duše, alebo keď čakáte návštevu. Prajem dobrú chuť! 🍨

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Ondrisova Bonifac píše:

    Váš vanilkový pribináčik vyzerá veľmi chutne! Určite ho vyskúšam.

  2. Tadeas76 píše:

    Príprava domácich pribináčikov vyzerá byť jednoduchá a chutná. Určite si recept uložím a vyskúšam.