Domáci pribináčik bez smotany

Domáci pribináčik bez smotany tak ako ho len ja pripravujem. Mate aj vy často chuť si dť čokoládovu penu alebo len tak trocha jogurtu. No najepšie je na tom vanilkový pribináčik. Ten je podĺa mňa najlepší. A dnes som si ho pre vás pripravila.

Na prípravu som použila:

  • 250 gramov jemného tvarohu
  • 2 ks vanilkového prášku
  • 250 ml šľahačkovej smotany.

Postupovala som takto:

  1. Nie je to ťažká príprava v podstate len zmiešate tieto tri ingrediencie do kopy a potom ich necháte odležať v chladničke.
  2. Najprv som si vyšľahala tvaroh s vanilkovým cukrom.
  3. V druhej miske som pomocou mixéera vyšľahala smotanu na šľahanie.
  4. A po kúskoch do smotany pridávala to čo mám v prvej miske, a to teda tvaroh s cukrom.
  5. Pomaly po pár častiach nie na raz. A šľaháme.
  6. To čo mi vyšlo som dala do misky a zakryla. Potom už len da do chaldničky a vydržať hodinu, dve.
    Dobrú chuť prajem milí moji priatelia.

 

2)

Ak túžiš po lahodnom dezerte bez smotany, наш домáci pribináčik je skvelou voľbou! Na jeho prípravu, potrebujete len pár jednoduchých ingrediencií, ktoré nájdeš v každej kuchyni. Zoznam ingrediencií obsahuje:

  • 500 g tvarohu
  • 200 ml mlieka
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g masla
  • 1 balíček želatíny
  • 150 ml ovocného pyré (napr. maliny alebo marhule)

Príprava domácich pribináčikov

Tento lahodný dezert je prístupný aj pre úplných začiatočníkov. Začni s prípravou želatíny. Rozpustíš ju v 50 ml horúceho mlieka a necháš vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým si v miske vymiešaj tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor a zvyšok mlieka. Použi mixér, aby si dosiahol hladkú konzistenciu.

Finálne dotvorenie

Keď máš hotovú tvarohovú zmes, opatrne primiešaj vychladnutú želatínu. Nezabudni tiež pridať ovocné pyré, ktoré pridá dezertu vynikajúcu chuť a farbu. Zmes rozdeľ do pohárov alebo misiek a nechaj vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Pred podávaním môžeš ozdobiť čerstvým ovocím alebo strúhanou čokoládou.

Domáci pribináčik bez smotany je pripravený na ochutnanie! Tento dezert nielenže chutí skvele, ale je aj zdravšie alternatívou k tradičným receptom. Nezabudni sa podeliť o túto delikatesu so svojimi priateľmi!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Ondrisova Bonifac píše:

    Váš vanilkový pribináčik vyzerá veľmi chutne! Určite ho vyskúšam.

  2. Tadeas76 píše:

    Príprava domácich pribináčikov vyzerá byť jednoduchá a chutná. Určite si recept uložím a vyskúšam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *