Ingrediencie:
– 1 kg držky
– 1 veľká cibuľa, nasekaná
– 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
– 2 zemiaky, nakrájané na kocky
– 1 lyžica masla
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 2 litre vody
– petržlenová vňať na ozdobenie

 

Držková polievka Bonvivani

Postup:
1. V hrnci rozohrejte maslo a opražte cibuľu a držky, kým cibuľa nebude sklovitá.
2. Pridajte mrkvu a zemiaky a orestujte ešte pár minút.
3. Zalejte všetko vodou a nechajte variť asi 1 až 1,5 hodiny, kým držky nezmäknú.
4. Osolte a okorenite podľa chuti.
5. Polievku zalejte do taniera a ozdobte petržlenovou vňaťou.

Podávajte teplú. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *