Dubáková omáčka bez smotany

Dubáková omáčka bez smotany. Vedeli ste, že ja som milovníka hríbov a bšetkých húb. Rada ich zbieram a ešte radšej varím a konzumujem. Zachvíľku začína sezóna ich zberu, taks a teším. A môžem si prioraviť ich recept, tako ako to uvádzam nižšie pod týmto textom.

Potrebujeme:
– 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na drobné kocky
– 2 strúčiky cesnaku, jemne posekané
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžicu hladkej múky
– 2 lyžice rajčinovej pasty
– 1 lyžičku mletej sladkej papriky
– 1 štipku soli a čierneho korenia
– 500 ml vývaru (zeleninového alebo hovädzieho)
– 1 lyžicu octu
– čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie

 

Dubáková omáčka bez smotany

Postup:

1. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
2. Pridáme múku a miešame, kým sa začne zlato-hnedieť.
3. Pridáme rajčinovú pastu, sladkú papriku, soľ a korenie a premiešame, aby sa zlúčili ingrediencie.
4. Postupne prilievame vývar a miešame, kým nevznikne hladká omáčka bez hrudiek.
5. Na záver pridáme ocot a necháme omáčku povariť ešte pár minút, aby sa zdokonalil jej chuť.
6. Omáčku podávame poliatu čerstvou petržlenovou nasekanou na jemné kúsky.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *