Dusená bravčová pečeň recept ako môj obľúbený recept.

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 300 ml vývaru (môžete použiť bujón alebo zeleninový vývar)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice oleja na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Dusená bravčová pečeň recept

Postup:

  1. Bravčovú pečeň opláchnite studenou vodou a osušte papierovým utierkou. Nakrájajte ju na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak pokrájajte na jemné kúsky.
  3. Na panvici zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
  4. Vložte bravčovú pečeň na panvicu a opečte ju z oboch strán, až kým nezačne meniť farbu. Nechajte ju nechať sa prirodzene vyprážať.
  5. Keď je pečeň opečená, odstráňte ju z panvice a na tú istú panvicu pridajte hladkú múku. Postupne pridávajte vývar a dobre premiešajte, aby ste získali hustú omáčku. Varíme ju asi 5 minút a potom ju zredukujeme na stredne silný oheň.
  6. Vráťte pečeň späť na panvicu a pridajte smotanu na varenie. Premiešajte, až kým sa omáčka a pečeň nespoja.
  7. Pokiaľ je potrebné, pridajte soľ a korenie podľa chuti. Varíme ešte pár minút, aby sa všetky chute spojili.
  8. Dusená bravčová pečeň je hotová! Podávajte ju s ryžou, zemiakovým pyré, alebo s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *