Dusená bravčová pečeň recept

Dusená bravčová pečeň recept ako môj obľúbený recept.

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 300 ml vývaru (môžete použiť bujón alebo zeleninový vývar)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice oleja na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Dusená bravčová pečeň recept

Postup:

  1. Bravčovú pečeň opláchnite studenou vodou a osušte papierovým utierkou. Nakrájajte ju na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak pokrájajte na jemné kúsky.
  3. Na panvici zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
  4. Vložte bravčovú pečeň na panvicu a opečte ju z oboch strán, až kým nezačne meniť farbu. Nechajte ju nechať sa prirodzene vyprážať.
  5. Keď je pečeň opečená, odstráňte ju z panvice a na tú istú panvicu pridajte hladkú múku. Postupne pridávajte vývar a dobre premiešajte, aby ste získali hustú omáčku. Varíme ju asi 5 minút a potom ju zredukujeme na stredne silný oheň.
  6. Vráťte pečeň späť na panvicu a pridajte smotanu na varenie. Premiešajte, až kým sa omáčka a pečeň nespoja.
  7. Pokiaľ je potrebné, pridajte soľ a korenie podľa chuti. Varíme ešte pár minút, aby sa všetky chute spojili.
  8. Dusená bravčová pečeň je hotová! Podávajte ju s ryžou, zemiakovým pyré, alebo s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

 

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 stredné cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 zeler (stonka)
  • 1 bobkový list
  • 5-6 korenín (čierne korenie, nové korenie)
  • 200 ml vývaru alebo vody
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja alebo masla
  • Tymián alebo rozmarín (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na podávanie

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme, očistíme od blán a žíl. Nakrájame ju na hrubšie plátky.

  2. Príprava zeleniny: Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na jemno. Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na kolieska alebo kocky.

  3. Smaženie cibule: V hlbšej panvici alebo hrnci rozohrejeme olej alebo maslo. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme, kým nie sú zlatisté.

  4. Pridanie zeleniny: K opraženej cibuli a cesnaku pridáme mrkvu a zeler. Miešame a dusíme asi 5-7 minút, kým sa zelenina mierne nezmäkne.

  5. Pridanie pečene: Do panvice pridáme nakrájanú bravčovú pečeň. Rýchlo ju opražíme z oboch strán, aby sa zatiahla.

  6. Dusenie: Po opražení pridáme bobkový list, koreniny (čierne korenie, nové korenie), soľ a podľa chuti aj tymián alebo rozmarín. Nalejeme vývar alebo vodu a zamiešame.

  7. Uzavretie a dusenie: Panvicu zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť na miernom ohni asi 20-30 minút. Občas skontrolujeme, či sa neprilepila, a ak je to potrebné, pridáme trošku vody.

  8. Podávanie: Hotovú dusenú bravčovú pečeň podávame s varenými zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom. Na ozdobenie môžeme použiť čerstvú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *