Dusené kuracie stehná recept

Predstavujeme vám recept na dusené kuracie stehná:

Ingrediencie:

  • 4 kúsky kuracích stehien
  • 2 kusy cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 kusy mrkvy
  • 2 kusy zemiaków
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 250 ml bieleho vína
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na dekoráciu

 

Recept na dusené kuracie stehná

Pracovný postup:

  1. Kuracie stehná dobre umyte, potom ich osušte papierovou utierkou. Odstráňte prebytočný tuk a kožu z kuracích stehien.
  2. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nadrobno. Mrkvu a zemiaky ošúpte a rozkrájajte na menšie kúsky.
  3. Na panvici s vysokými okrajmi zohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým nezmäknú a nezískajú jemne zlatistý odtieň.
  4. Na panvicu pridajte kuracie stehná a sprudka ich opečte z oboch strán do zlatista.
  5. Pridajte pokrájanú mrkvu a zemiaky, nalejte kurací vývar a biele víno. Podľa preference dochuťte soľou a čiernym korením.
  6. Zakryte panvicu pokrievkou a dusíme na miernom plameni približne 45 až 60 minút, alebo kým kuracie mäso nezmäkne a nezačne sa príliš rozpadávať.
  7. Na záver posypte dusené kuracie stehná nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s prílohou po vlastnej voľbe, napríklad ryžou alebo pečenými zemiakmi.

Prajem vám dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kožou alebo bez nej)
  • 2 kusy cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 kusy mrkvy
  • 1 kus zemiaka
  • 1 pohár kuracieho vývaru (alebo vody)
  • 1 plechovka konzervovaných paradajok (alternatívne čerstvé paradajky)
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Petržlenová vňať na dekoráciu

Postup:

  1. Príprava ingrediencií:

    Kuracie prsia a listový špenát

    Kuracie prsia a listový špenát

    Čítať viac »

    • Kuracie stehná umyte a osušte. Posypte soľou a korením z oboch strán.
    • Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky, cesnak rozkrájajte na plátky, mrkvu pokrájajte na kolieska a zemiak na kocky.
  2. Smaženie:

    • V širokej panvici alebo hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte kuracie stehná a opečte ich z oboch strán do zlata (asi 5-7 minút na každej strane). Potom ich vyberte a odložte stranou.
  3. Zelenina:

    • Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezíska sklovitý vzhľad, cca 3-4 minúty. Potom pridajte mrkvu a zemiak, a krátko ich opečte.
  4. Dusenie:

    • Pridajte konzervované paradajky a dobre premiešajte. Následne nalejte kurací vývar (alebo vodu), pridajte sušený tymián a oregano. Vráťte späť kuracie stehná a priveďte k varu.
    • Upravte plameň, zakryte pokrievkou a dusíme na miernom ohni približne 30-40 minút, alebo kým sú stehná mäkké a dostatočne prepečené.
  5. Podávanie:

    • Dusené kuracie stehná podávajte spolu s omáčkou a zeleninou. Môžete ich ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.
    • Odporúča sa podávať ako prílohu zemiaky, ryžu alebo čerstvý chlieb.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Dzurjanin Alfred píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite to skusim!

  2. Bahno Miloslava píše:

    Dakujem za recept, uz viem co budeme mat na obed zajtra.

  3. Miloš123 píše:

    Tento recept na dusené kuracie stehná vyzerá skvele! Mám rád, keď je jedlo jednoduché a chutné. Určite to vyskúšam cez víkend. Dúfam, že mi to pôjde tak dobre ako tebe! Dobrú chuť všetkým!

  4. Kocúrko píše:

    Wow, dusené kuracie stehná znie naozaj chutne! Milujem varenie a tento recept mi dáva inšpiráciu. Určite sa chystám to urobiť pre rodinu. Prajem si, aby to bolo tak dobré ako vyzerá!

  5. JankaH píše:

    Dusené kuracie stehná sú moja obľúbená pochúťka! Tento recept vyzerá veľmi lákavo a ja milujem kombináciu s mrkvou a zemiakmi. Teším sa, až to pripravím, určite to bude skvelé jedlo!

  6. Petrik22 píše:

    Toto je presne to, čo som hľadal! Rýchly a chutný recept na dusené kuracie stehná. Mám rád víno v jedle, dodáva mu skvelú chuť. Určite ho vyskúšam už zajtra večer!