Dusené rezne z daniela po slovensky.
Ingrediencie:
- 4 plátky bravčového mäsa (daniela)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica sladkej mletej papriky
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Dusené rezne z daniela recept
Postup:
- Mäso zbavte tuku a nakrájajte na rezne.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nebudú sklátene.
- Pridajte mletú papriku a premiešajte.
- Rezne osolte, okoreňte a pridajte na panvicu k cibuľe a cesnaku.
- Opražte mäso z oboch strán, až kým nezačne meniť farbu.
- Znížte teplotu a pridajte hovädzí vývar. Prikryte a dusíme približne 60 minút, občas miešame.
- Zmiešajte kukuričný škrob s trochou vody, aby ste získali hustú pastu.
- Po 60 minútach dusenia, pridajte kukuričný škrobový mix na panvicu a dobre premiešajte.
- Pokračujte v dusení rezňov ešte 10 minút, aby sa omáčka zahustila.
- Podávajte rezne z daniela po slovensky s prílohou podľa vlastného výberu (napr. zemiaková kaša, knedľa alebo ryža).
Dobrú chuť!
2)
Skvelý recept na dusené rezne z daniela je presne to, čo potrebujete, ak hľadáte spojenie chutí a zdravého stravovania. Tento výnimočný recept je plný výživných ingrediencií a poteší nielen gurmánov, ale aj rodinu. Poďme sa spolu pozrieť, aké ingrediencie budeme potrebovať a aký je samotný postup!
Ingrediencie na dusené rezne z daniela
Na prípravu budete potrebovať:
- 500g rezne z daniela
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 mrkvu
- 1 zeler
- soľ a korenie podľa chuti
- sušené bylinky (tymián, majoránka)
- 400ml vývaru alebo vody
- lyžicu olivového oleja
Postup prípravy
Najprv si pripravíme všetky ingrediencie. Cibule a cesnak nakrájame nadrobno a mrkvu spolu so zelerom na tenké plátky. Na panvici rozpálime olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, až do zlatistej farby. Potom pridáme rezne z daniela a orestujeme ich z oboch strán.
Keď sú rezne zlatisté, pridáme mrkvu a zeler, dochutíme soľou, korením a bylinkami. Podlejte vývarom alebo vodou, prikryte pokrievkou a dusíme na miernom ohni asi 40 minút. Pravidelne kontrolujeme a podľa potreby dolaďujeme tekutinu.
Záver a servírovanie
Po uplynutí času máme hotové šťavnaté rezne z daniela, ktoré sa skvele hodia s ryžou alebo zemiakovou kašou. Tento recept sa stane obľúbeným v každej domácnosti a určite sa o ňom budete chcieť podeliť so svojimi známymi. Prajeme vám dobrú chuť!
Tento recept na dusené rezne z daniela je skvelý! Mám rada, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Vždy sa teším, keď ich pripravím pre rodinu. Určite to vyskúšam tento víkend, ďakujem za tipy!
Wow, toto vyzerá fantasticky! Rada varím a tento recept ma inšpiruje. Cibuľa a cesnak dodajú určite skvelú chuť. Už sa neviem dočkať, kedy si to pripravím na obed. Dobrú chuť všetkým!
Skvelý recept! Dusené rezne z daniela sú moje obľúbené jedlo. Rada používam čerstvé bylinky a vývar, aby bola omáčka ešte lepšia. Teším sa na to, ako budem variť s rodinou!
Tento recept je presne to, čo som hľadal! Milujem kombináciu chutí a jednoduchý postup. Určite ho vyskúšam a podelím sa s priateľmi o výsledok. Nezabudnite pridať veľa lásky do jedla!
Perfektné jedlo pre celú rodinu! Dusené rezne z daniela sú výborné a určite ich urobím na víkendový obed. Ďakujem za skvelý recept! Uvidíme sa pri varení!
Úžasný recept na dusené rezne z daniela! Mám rada jednoduché a chutné jedlá, ktoré sú ideálne na rodinné večere. Už sa teším, ako si pochutíme všetci spolu doma.
‘Dusené rezne z daniela’ znie fantasticky! Tento recept je presne to, čo potrebujem na nedelný obed so svojimi blízkymi. Vďaka za inšpiráciu a tipy! Dobrú chuť prajem všetkým.
‘Rezne z daniela’ milujem! Znie to jednoducho úžasne. Myslím si, že môj manžel bude nadšený týmto pokrmom! Určite vyskúšam aj vaše tipy s bylinkami.
‘Dusené rezne z daniela’ sú super nápad na večeru! Cibuľa a cesnak robia každé jedlo lepšie. Teším sa, ako si spolu vychutnáme túto lahôdku s mojou rodinou.
‘Dusené rezne z daniela’ sú skutočne výnimočné! Milujem variť pre rodinu a toto bude určite hitom pri našich spoločných večeriach. Ďakujem za skvelý recept a tipy!