Určite vám môžem pomôcť s receptom na extra krémovú polievku z medvedieho cesnaku! Tu je jednoduchý a lahodný recept:
Suroviny:
- 500 gramov medvedieho cesnaku
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 stredne veľké zemiaky, nakrájané na kocky
- 4 hrnčeky zeleninového vývaru
- 1 hrnček smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Extra krémová polievka z medvedieho cesnaku
Postup:
- Medvedí cesnak poriadne opláchnite a nasekajte.
- Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
- Pridajte nakrájané zemiaky a medvedí cesnak. Orestujte ich spolu ešte asi 3 minúty.
- Znížte teplotu a pridajte zeleninový vývar. Nechajte zmes simmerovať približne 15 – 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Pomocou mixéra alebo mixovacieho prístroja rozmixujte zmes na hladkú konzistenciu.
- Vráťte polievku späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte.
- Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Podávajte horúcu polievku s domácimi krutónmi alebo čerstvou bazalkou ako ozdobou.
Dúfam, že vám tato extra krémová polievka z medvedieho cesnaku bude chutiť! Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 250 g medvedieho cesnaku (čerstvého)
- 1 veľká cibuľa
- 2 zemiaky (stredné)
- 1 mrkva (voliteľná, pre väčšiu chuť)
- 1 liter zeleninového vývaru alebo vody
- 200 ml smotany na varenie (alebo rastlinnej smotany)
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- Čerstvý citrón (na dochutenie)
- Hrsť opekaných semien alebo krutónov (na dozdobenie, voliteľné)
Postup:
-
Príprava surovín:
- Medvedí cesnak jemne umyte a osušte. Odstráňte tvrdé stonky a narežte listy na menšie kusy.
- Cibuľu a mrkvu (ak používate) nakrájajte na malé kocky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky.
-
Sauté:
- V hrnci na strednom ohni rozpálte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ju, kým nezosklovatie (asi 5 minút).
- Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky a restujte ďalšie 3-4 minúty.
-
Varíme:
- Do hrnca pridajte medvedí cesnak a krátko ho restujte pár minút, kým nezvädne.
- Následne pridajte zeleninový vývar alebo vodu. Priveďte k varu, znížte teplo a varte asi 15-20 minút, kým sú zemiaky mäkké.
-
Mixovanie:
- Polievku zložte z ohňa a pomocou tyčového mixéra (alebo v stolnom mixéri) jemne rozmixujte, kým nebude krásne hladká a krémová.
- Vráťte ju naspäť na plameň, pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte. Nechajte prevrieť a dochuťte soľou, čiernym korením a šťavou z citrónu.
-
Podávanie:
- Podávajte horúcu polievku v miskách, dozdobte opraženými semiačkami alebo krutónmi. Môžete pridať aj čerstvý medvedí cesnak na vrch pre extra chuť.
Tipy:
- Ak chcete vegánsku verziu, použite rastlinnú smotanu.
- Polievku môžete obohatiť o ďalšie bylinky, ako je majoránka alebo petržlen.
Dobrú chuť!
Najkrémovejšia akú som jedla. Fakt lahodná chuť a veľmi dobrá.
Pekná práca. 🙂