Extra krémová polievka z medvedieho cesnaku

Určite vám môžem pomôcť s receptom na extra krémovú polievku z medvedieho cesnaku! Tu je jednoduchý a lahodný recept:

Suroviny:

  • 500 gramov medvedieho cesnaku
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 stredne veľké zemiaky, nakrájané na kocky
  • 4 hrnčeky zeleninového vývaru
  • 1 hrnček smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie 

 

Extra krémová polievka z medvedieho cesnaku

Postup:

  1. Medvedí cesnak poriadne opláchnite a nasekajte.
  2. Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
  3. Pridajte nakrájané zemiaky a medvedí cesnak. Orestujte ich spolu ešte asi 3 minúty.
  4. Znížte teplotu a pridajte zeleninový vývar. Nechajte zmes simmerovať približne 15 – 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  5. Pomocou mixéra alebo mixovacieho prístroja rozmixujte zmes na hladkú konzistenciu.
  6. Vráťte polievku späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte.
  7. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  8. Podávajte horúcu polievku s domácimi krutónmi alebo čerstvou bazalkou ako ozdobou.

Dúfam, že vám tato extra krémová polievka z medvedieho cesnaku bude chutiť! Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 250 g medvedieho cesnaku (čerstvého)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 zemiaky (stredné)
  • 1 mrkva (voliteľná, pre väčšiu chuť)
  • 1 liter zeleninového vývaru alebo vody
  • 200 ml smotany na varenie (alebo rastlinnej smotany)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • Čerstvý citrón (na dochutenie)
  • Hrsť opekaných semien alebo krutónov (na dozdobenie, voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín:

    • Medvedí cesnak jemne umyte a osušte. Odstráňte tvrdé stonky a narežte listy na menšie kusy.
    • Cibuľu a mrkvu (ak používate) nakrájajte na malé kocky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky.
  2. Sauté:

    • V hrnci na strednom ohni rozpálte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ju, kým nezosklovatie (asi 5 minút).
    • Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky a restujte ďalšie 3-4 minúty.
  3. Varíme:

    • Do hrnca pridajte medvedí cesnak a krátko ho restujte pár minút, kým nezvädne.
    • Následne pridajte zeleninový vývar alebo vodu. Priveďte k varu, znížte teplo a varte asi 15-20 minút, kým sú zemiaky mäkké.
  4. Mixovanie:

    • Polievku zložte z ohňa a pomocou tyčového mixéra (alebo v stolnom mixéri) jemne rozmixujte, kým nebude krásne hladká a krémová.
    • Vráťte ju naspäť na plameň, pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte. Nechajte prevrieť a dochuťte soľou, čiernym korením a šťavou z citrónu.
  5. Podávanie:

    • Podávajte horúcu polievku v miskách, dozdobte opraženými semiačkami alebo krutónmi. Môžete pridať aj čerstvý medvedí cesnak na vrch pre extra chuť.

Tipy:

  • Ak chcete vegánsku verziu, použite rastlinnú smotanu.
  • Polievku môžete obohatiť o ďalšie bylinky, ako je majoránka alebo petržlen.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Nika píše:

    Najkrémovejšia akú som jedla. Fakt lahodná chuť a veľmi dobrá.
    Pekná práca. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *