Fašírky z mletého mäsa

 

Pokiaľ túžite po jedle, ktoré je jednoduché na prípravu, lahodné a obľúbené medzi mnohými, neváhajte vyskúšať fašírky z mletého mäsa. Tu sa nachádza prehľadný recept, ktorý Vám môže byť nápomocný:

Fašírky z mletého mäsa

Zloženie:

  • 500 g mletého mäsa (môže byť hovädzie, bravčové alebo ich kombinácia)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice strúhanky alebo chlebových drobkov
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • rastlinný olej na praženie

 

Fašírky z mletého mäsa

Priebeh prípravy:

  1. Cibuľu a cesnak dôkladne nasekajte.
  2. Do misky vložte mleté mäso a následne pridajte nasekanú cibuľu, cesnak, vajce a strúhanku alebo chlebové drobky.
  3. Ochuťte soľou a korením podľa vlastného uváženia. Všetko dobre zamiešajte, aby sa zložky spojili.
  4. Zo pripravenej hmoty formujte placky podľa svojich predstáv. Môžete ich vytvarovať do guľatých alebo štvorcových fašírok.
  5. Panvicu vyhrejte na strednom ohni a prilievajte rastlinný olej. Keď sa olej poriadne zahreje, opatrne položte fašírky na panvicu.
  6. Fašírky smažte z oboch strán, kým nielenže nadobudnú zlatohnedú farbu, ale aj sa úplne prepečú (vnútorná teplota by mala dosiahnuť 75 °C).
  7. Hotové fašírky položte na kuchynský papier, aby imbibovali prebytočný olej.

Servírujte fašírky s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakmi, ryžou alebo šalátom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Fašírky z mletého mäsa-2

2) Fašírky z mletého mäsa

Zloženie:

  • 500 g mletého mäsa (kombinácia hovädzieho a bravčového je povolená)
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 100 g strúhanky (podľa potreby)
  • 100 ml mlieka (alebo vody)
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana (alebo iných byliniek podľa preferencií)
  • Olej na praženie

Postup:

  1. Príprava zložiek:

    Špenátová polievka s vajíčkom

    Špenátová polievka s vajíčkom

    Čítať viac »

    • Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte alebo nastrúhajte.
  2. Zmiešanie zložiek:

    • V hlbokej miske skombinujte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, mlieko, soľ, čierne korenie, sladkú papriku a oregano. Dobre premiešajte, aby sa zložky spojili. Ak je zmes veľmi vlhká, pridajte trochu strúhanky.
  3. Formovanie fašírok:

    • Zo pripravenej zmesi vytvárajte menšie fašírky (s priemerom cca 5-7 cm).
  4. Vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Fašírky opatrne umiestnite do zahriateho oleja a smažte z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prepečené (okolo 4-5 minút z každej strany).
  5. Podávanie:

    • Po vyprážaní položte fašírky na papierový obrúsok, aby ste odstránili prebytočný olej. Servírujte ich teplé, ideálne s prílohou ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.
  6. Možné variácie:

    • Je možné pridať aj nastrúhanú zeleninu (mrkvu, cuketu) do zmesi, aby sa zvýšil nutričný prínos.
    • Podľa chuti môžete pridať aj rôzne bylinky, koreniny alebo syry.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *