Ak ste na lovu za receptom na fazuľovú polievku, ste na správnom mieste! Tu je návod na prípravu fazuľovej polievky z MimiBazára:
Suroviny:
- 250 g fazule (ideálne strukoviny bez šupky)
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička rasce (ak vlastníte)
- soľ, korenie podľa preferencií
- olej
- voda
Fazuľová polievka – mimibazar
Príprava:
- Fazuľu najprv predvaríme, aby sa znížila hladina látok z plechov. Novšie odrody fazule už nemusia byť predvarené.
- Cibuľu nakrájame na drobno a osmahneme na oleji.
- Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky.
- Do hrnca pridáme nakrájanú mrkvu a zemiaky a orestujeme ich spolu s cibuľou.
- Pridáme pretlak, strúčiky cesnaku pretlačené vidlicou, soľ a korenie.
- Zalejeme vodou, tak aby bolo všetko poriadne ponorené, a následne pridáme fazuľu.
- Varíme na miernom plameni, až kým fazuľa a zelenina nie sú mäkké. Potom pridáme rascu a ešte chvíľu povaríme.
- Podávame polievku teplú. Môžeme ju ozdobiť niektorou zeleninou z polievky a pokvapkať olejom.
Dúfam, že si na nej pochutnáte! V prípade akýchkoľvek dodatočných otázok, neváhajte sa opýtať.
2) Fazuľková polievka – mimibazar
Fazuľová polievka je klasické slovenské jedlo, ktoré si získava značnú obľubu. Nie je len chutná, ale aj výživná, čo z nej robí skvelú voľbu pre každého, kto hľadá zdravý a lahodný pokrm. V tomto návode vám prinesieme recept, ktorý vám pomôže pripraviť túto vynikajúcu polievku s jednoduchými ingredienciami a jasným postupom.
Ingrediencie na Fazuľovú Polievku
Na prípravu fazuľovej polievky budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 250 g fazule (suché)
- 2 litry vody
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 zemiak
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa preferencií
- čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Postup na Prípravu Fazuľovej Polievky
Akonáhle máte všetky ingrediencie, môžete sa pustiť do varenia fazuľovej polievky. Postupujte podľa nasledujúcich krokov:
- Fazuľu namočte do vody na niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
- Na oleji osmažte nakrájanú cibuľu, mrkvu a zemiak na kúsky. Smažte, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte namočenú fazuľu a vodu, následne priveďte do varu.
- Keď začne polievka vrieť, znížte teplotu a varte približne 1-1,5 hodiny, kým nebude fazuľa mäkká.
- Na konci varenia pridajte prelisovaný cesnak, soľ a korenie podľa chuti.
- Podávajte horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Fazuľová polievka je výborným jedlom pre rodinné stretnutia a oslavy. Je nielen chutná, ale aj plná živín a chutí, ktoré zahrejú telo aj dušu. Prajeme vám príjemné varenie a chutný výsledok!