Fazuľová polievka s mrkvou predstavuje výbornú alternatívu na chladné dni. Tu je jednoduchý návod, ako si môžete pripraviť túto chutnú polievku.
Aké suroviny budete potrebovať:
- 250 g sušených fazúľ
- 2 veľké mrkvy, pokrájané na kolieska
- 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička rasce
- soľ a korenie podľa chuti
- pažitka na posypanie (u nás doma to tak robíme)
Fazuľová polievka s mrkvou
Príprava:
- Fazuľu namočte na noc, aby sa zjemnila.
- Fazuľu opláchnite a vložte ju do hrnca. Pridajte vodu, aby bola fazuľa úplne ponorená. Varíme na strednom ohni, kým sa fazuľa nerozpadne (tento proces môže trvať približne 1-2 hodiny, v závislosti od toho, aký typ fazule používate).
- Na oleji opražte cibuľu, cesnak a mrkvu v inom hrnci, kým sa nezmäknú.
- Pridajte červenú a sladkú papriku, rascu, soľ a korenie. Dusíme približne 5 minút, aby sa všetky prísady spojili.
- Keď je fazuľa mäkká, pridajte zmes so zeleninou a nechajte polievku 10-15 minút povariť, aby sa chute prepojili.
- Nakoniec polievku ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte.
Verím, že si vychutnáte túto úžasnú fazuľovú polievku s mrkvou! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte a spýtajte sa.
2) Fazuľková polievka s mrkvou
Fazuľková polievka s mrkvou je jedným z tých fantastických receptov, ktoré vás zahrejú a uspokoja. Spojenie fazule a zeleniny poskytuje nielen skvelú chuť, ale i množstvo živín. Tento recept je ideálny na rodinný obed alebo večeru, kde si každý na svoje príde.
Ingrediencie
Na prípravu fazuľkovej polievky s mrkvou budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 250 g sušenej bielej fazule
- 2 stredné mrkvy
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zemiak
- 2 litry zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžica oleja
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy
Na začiatku namočte fazuľu do vody na minimálne 6 hodín alebo cez noc, aby ste skrátili čas varenia. Potom ju sceďte a opláchnite. V hrnci na oleji osmažte na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď sú zlatisté, pridajte nastrúhané mrkvy a na kocky nakrájaný zemiak. Smažte spoločne niekoľko minút.
Pridajte fazuľu a zalejte zeleninovým vývarom. Nechajte polievku vrieť, kým fazule nezmäknú (asi 1-1,5 hodiny). Na záver dochuťte soľou a korením. Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Tento pokrm si určite zamilujete!