Budeme potrebovať:
– 250 g fazule
– 400 g bravčového mäsa (kosti alebo na guláš)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 koreň petržlenu
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ, čierne korenie
– 1 bobkový list
– 1 lyžička majoránky
– 1 lyžička rasce
Fazuľová polievka s bravčovým mäsom
Priebeh prípravy:
1. Fazuľu poriadne umyjeme pod tečúcou vodou a namočíme do vody na dvanásť hodín.
2. V hrnci varíme namočenú fazuľu, až kým nezmäkne.
3. V druhej nádobe na oleji orestujeme jemne nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a koreň petržlenu.
4. Pridáme mletú sladkú papriku a dusíme na krátky čas, stále miešajúc.
5. Do hrnca so zeleninou pridáme nakrájané bravčové mäso a opečieme ho zo všetkých strán.
6. Následne prilievame varechu vody z fazule (približne 1,5 litra), bobkový list, soľ, čierne korenie, majoránku a rascu.
7. Všetko varíme do zmäknutia mäsa.
8. V mixéri rozmixujeme zhruba polovicu fazule na kašu a túto hmotu pridáme do polievky na zthustenie.
9. Na záver pridáme do polievky nakrájané zemiaky na kocky.
10. Polievku varíme ešte asi 15-20 minút, kým sa zemiaky uvaria.
11. Podávame teplú polievku a môžeme ju posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.