Fazuľová polievka s údeným rebierkom

Tu sú štyri rôzne recepty na polievku z fazule s údeným rebierkom:

Potrebné ingrediencie:

  • 250 g sušených bielych fazúľ
  • 200 g údeného rebierka
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Ako postupovať:

  1. Fazuľu namočte na 12 hodín do vody. Následne ju varte vo vriacej vode zhruba 10 minút.
  2. Do hrnca vylievame vodu a pridáme údené rebierko, nakrájanú cibuľu, cesnak a fazuľu. Varíme asi 1 hodinu, kým fazuľa nie je mäkká.
  3. Po tomto čase vložte nakrájané zemiaky, mrkvu a paradajkový pretlak. Pokračujte vo varení ďalších 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
  4. Potom ochutíme soľou, korením a mletou paprikou a varíme ešte 5 minút.
  5. Podávame polievku s posypanou petržlenovou vňaťou a čerstvým chlebom.

 

Recept 2: Fazuľová polievka s údeným rebierkom a zeleninou

Potrebné ingrediencie:

  • 250 g sušenej bielej fazule
  • 200 g údeného rebierka
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 červená paprika
  • 1 paradajka
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • soľ, čierne korenie a paprika podľa chuti
  • olej na orestovanie
  • varené vajcia na ozdobenie

Ako postupovať:

  1. Namočte fazuľu na 12 hodín do vody. Potom ju zovrite vo vriacej vode približne 10 minút.
  2. Vo veľkom hrnci prevaríme vodu a pridáme údené rebierko, nakrájanú cibuľu a cesnak. Varíme asi hodinu, kým fazuľa nie je úplne mäkká.
  3. Na panvici rozohrejte olej a krátko orestujte nakrájanú mrkvu, červenú papriku a paradajku. K restovanej zelenine pridajte paradajkový pretlak a potom ju vmiešajte do hrnca s fazuľou.
  4. Pridajte nakrájané zemiaky a varte ďalších 20 minút, kým nie je zelenina jemná.
  5. Omáčku dochutíme soľou, čiernym korením a paprikou podľa vlastnej preferencie.
  6. Polievku servírujeme s uvarenými vajíčkami na dekoráciu.

Recept 3: Fazuľová polievka so slaninou a údeným rebierkom

Potrebné ingrediencie:

  • 400 g sušenej bielej fazule
  • 200 g údeného rebierka
  • 150 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • soľ, čierne korenie a majoránka podľa vlastníctva

Pokyny:

  1. Fazuľu vložte na 12 hodín do vody na namočenie. Potom ju uvarte vo vriacej vode približne 10 minút.
  2. V hrnci prevaríme vodu a pridáme mrkvu, cibuľu, nakrájané zemiaky a údené rebierko. Varíme asi 1 hodinu, kým fazuľa nie je mäkká.
  3. Slaninu nakrájajte na drobné časti a opražte na panvici. Orestovanú slaninu pridajte do hrnca s fazuľou.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie a majoránku podľa vlastného uváženia. Varte ešte 10 minút.
  5. Podávame s čerstvým chlebom.

 

Fazuľová polievka s údeným rebierkom

Recept 4: Fazuľová polievka s údeným rebierkom a klobásou

Potrebné ingrediencie:

Ako krájať kapustu?

Čítať viac »

  • 300 g sušenej bielej fazule
  • 150 g údeného rebierka
  • 150 g údenej klobásy
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • soľ, čierne korenie a tymian podľa všetkého uváženia

Pokyny:

  1. Fazuľu dajte na 12 hodín namočiť do vody. Potom ju vylúhujte vo vriacej vode asi 10 minút.
  2. V hrnci prevaríme vodu a pridáme mrkvu, cibuľu, nakrájané zemiaky, údené rebierko a klobásu. Varíme približne 1 hodinu, kým fazuľa nie je mäkká.
  3. Cesnak nakrájame a pridáme do hrnca.
  4. Pridajte rajčinový pretlak, soľ, čierne korenie a tymián podľa preferencie. Varíme ešte ďalších 10 minút.
  5. Polievku servírujeme s čerstvým chlebom.

 

5)

Fazuľová polievka s údeným rebierkom je klasické jedlo, ktoré si zamilujete. Jej bohatá chuť a výživnosť efektívne zahrejú telo aj dušu. Dnes vám predstavím originálny recept, ktorý si určite obľúbite!

Sterilizovaná fazuľa v slanom náleve

Sterilizovaná fazuľa v slanom náleve

Čítať viac »

Ingrediencie pre perfektnú polievku

Na prípravu tejto výnimočnej fazuľovej polievky budete potrebovať:

  • 400 g sušenej fazule
  • 300 g údeného rebierka
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 2 zemiaky
  • soľ, korenie, bobkový list
  • 1 liter vody

Postup prípravy polievky

Najprv si namočíme sušenú fazuľu do vody aspoň na 5 hodín, najlepšie cez noc. Po tejto dobe ju opláchneme a môžeme začať s prípravou.

V hrnci necháme variť údené rebierko vo vode s pridaným bobkovým listom približne 30 minút. Potom pridáme fazuľu a varíme ďalších 30 minút. Kým sa fazuľa varí, nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu, petržlen a zemiaky.

Keď je fazuľa takmer mäkká, pridáme nakrájanú zeleninu do hrnca. Povaríme ešte 20 minút, kým všetky ingrediencie nie sú mäkké. Počas varenia dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.

Na záver, ak je to potrebné, môžete polievku rozmixovať na jemnejšiu konzistenciu. Tento recept na fazuľovú polievku s údeným rebierkom je výbornou voľbou na rodinný obed alebo večeru. Dobru chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Macko123 píše:

    Tento recept na fazuľovú polievku s údeným rebierkom je skvelý! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Určite to bude chutiť výborne, hlavne s čerstvým chlebom. Ďakujem za tip!

  2. JozkoZelenka píše:

    Fazuľová polievka s údeným rebierkom vyzerá fantasticky! Mám rád tradičné jedlá a toto je presne to, čo hľadám. Určite si to pripravím na víkend. Teším sa na chutné chvíle s rodinou!

  3. RadoslavRybka píše:

    Wow, fazuľová polievka s údeným rebierkom je niečo, čo milujem! Tento recept je veľmi jednoduchý a určite bude chutiť skvele. Ďakujem za zdieľanie, už sa teším na varenie!

  4. KikiKvet píše:

    Mmm, tento recept na fazuľovú polievku vyzerá veľmi chutne! Kombinácia údeného rebierka a fazule je proste dokonalá. Určite to vyskúšam a odporučím aj priateľom. Skvelé nápady!

  5. ZlatyPavol píše:

    Fazuľová polievka s údeným rebierkom? To znie ako niečo z mojich obľúbených jedál! Milujem variť pre rodinu a tento recept určite poteší všetkých. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. BublinkovýJanko píše:

    Wow, tento recept na fazuľovú polievku vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam. Údené rebierko je perfektný doplnok. Mám rád, ako sa tu spája chuť a tradícia. Teším sa na rodinný obed s touto dobrotou!

  7. MačkaMňau píše:

    Fazuľová polievka s údeným rebierkom je moja obľúbená! Tento recept vyzerá naozaj jednoducho a chutne. Určite to skúsim uvariť pre svoju rodinu. Takéto jedlo je skvelé na zimu, zahreje dušu!

  8. Srdiečko123 píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Fazuľová polievka mi vždy pripomína detstvo a rodinné stretnutia. Nemôžem sa dočkať, kedy si ju pripravím podľa vášho návodu. Ďakujem za inšpiráciu!

  9. KocúrKryštof píše:

    Tak to je presne to, čo hľadám! Fazuľová polievka s údeným rebierkom mi znie fantasticky. Milujem jednoduché a chutné recepty, ktoré môžem uvariť pre svojich blízkych. Určite to vyskúšam čoskoro!

  10. ŽirafaPavol píše:

    Skvelý recept! Fazuľová polievka je mojím obľúbeným jedlom a tento variant s údeným rebierkom vyzerá neuveriteľne chutne. Rád varím pre rodinu a toto bude určite hitom na našich večeriach!