Fazuľová polievka s údeným rebierkom

Tu je štyri rôzne recepty na fazuľovú polievku s údeným rebierkom:

Potrebné suroviny:

  • 250 g sušených bielych fazúľ
  • 200 g údeného rebierka
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Fazuľu dajte na 12 hodín namočiť do vody. Potom ju vylúhujte vo vriacej vode asi 10 minút.
  2. V hrnci prevaríme vodu a pridáme ôrž, cesnak, nakrájanú cibuľu a údené rebierko. Varíme približne 1 hodinu, kým nie je fazuľa mäkká.
  3. Pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a paradajkový pretlak. Varíme ďalších 20 minút, až kým zelenina nie je mäkká.
  4. Potom osolíme, okoreníme mletou paprikou a varíme ešte 5 minút.
  5. Polievku podávame s posypanou petržlenovou vňaťou a čerstvým chlebom.

 

Recept 2: Fazuľová polievka s údeným rebierkom a zeleninou

Potrebné suroviny:

  • 250 g sušenej bielej fazule
  • 200 g údeného rebierka
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 červená paprika
  • 1 paradajka
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • soľ, čierne korenie a paprika podľa chuti
  • olej na restovanie
  • varené vajcia na ozdobenie

Postup:

  1. Fazuľu dajte na 12 hodín namočiť do vody. Potom ju vylúhujte vo vriacej vode asi 10 minút.
  2. V hrnci prevaríme vodu a pridáme ôrž, cesnak, nakrájanú cibuľu a údené rebierko. Varíme približne 1 hodinu, kým nie je fazuľa mäkká.
  3. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte nakrájanú mrkvu, papriku a paradajku. Pridajte pretlak z paradajok a restovanú zeleninu pridajte do hrnca s fazuľou.
  4. Pridajte nakrájané zemiaky a pokračujte varením ďalších 20 minút, kým zelenina nie je mäkká.
  5. Omáčku dochuťte soľou, čiernym korením a paprikou podľa chuti.
  6. Polievku podávame s varenými vajcami na ozdobenie.

Recept 3: Fazuľová polievka so slaninou a údeným rebierkom

Potrebné suroviny:

  • 400 g sušenej bielej fazule
  • 200 g údeného rebierka
  • 150 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • soľ, čierne korenie a majoránka podľa chuti

Postup:

  1. Fazuľu dajte na 12 hodín namočiť do vody. Potom ju vylúhujte vo vriacej vode asi 10 minút.
  2. V hrnci prevaríme vodu a pridáme ôrž, cibuľu, nakrájanú mrkvu, zemiaky a údené rebierko. Varíme približne 1 hodinu, kým nie je fazuľa mäkká.
  3. Slaninu nakrájame na malé kúsky a orestujeme na panvici. Pridáme orestovanú slaninu do hrnca s fazuľou.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie a majoránku podľa chuti. Varíme ďalších 10 minút.
  5. Polievku podávame s čerstvým chlebom.

 

Fazuľová polievka s údeným rebierkom

Recept 4: Fazuľová polievka s údeným rebierkom a klobásou

Potrebné suroviny:

  • 300 g sušenej bielej fazule
  • 150 g údeného rebierka
  • 150 g údenej klobásy
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • soľ, čierne korenie a tymian podľa chuti

Postup:

  1. Fazuľu dajte na 12 hodín namočiť do vody. Potom ju vylúhujte vo vriacej vode asi 10 minút.
  2. V hrnci prevaríme vodu a pridáme ôrž, cibuľu, nakrájanú mrkvu, zemiaky, údené rebierko a klobásu. Varíme približne 1 hodinu, kým nie je fazuľa mäkká.
  3. Nakrájame cesnak a pridáme do hrnca s fazuľou.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie a tymian podľa chuti. Varíme ešte ďalších 10 minút.
  5. Polievku podávame s čerstvým chlebom.

 

5)

Fazuľová polievka s údeným rebierkom je tradičné jedlo, ktoré si zamilujete. Jeho bohatá chuť a výživnosť ľahko zahrejú telo aj dušu. Dnes vám ponúknem originálny recept, ktorý si určite obľúbite!

Ingrediencie pre dokonalú polievku

Na prípravu tejto výnimočnej fazuľovej polievky budete potrebovať:

  • 400 g sušenej fazule
  • 300 g údeného rebierka
  • 1 veľký cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 2 zemiaky
  • soľ, korenie, bobkový list
  • 1 liter vody

Postup prípravy polievky

Najskôr si namočíme sušenú fazuľu do vody aspoň na 5 hodín, ideálne cez noc. Po uplynutí tejto doby ju opláchneme, a môžeme začať s prípravou.

V hrnci necháme variť údené rebierko s vodou a pridaním bobkového listu asi 30 minút. Potom pridáme fazuľu a varíme ďalších 30 minút. Kým sa fazuľa varí, nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu, petržlen a zemiaky.

Keď je fazuľa polomäkká, pridáme nakrájanú zeleninu do hrnca. Povaríme ďalších 20 minút, kým všetky ingrediencie nebudú mäkké. Počas varenia dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Ako posledný krok, ak je to potrebné, môžete polievku rozmixovať na jemnejšiu konzistenciu. Tento recept na fazuľovú polievku s údeným rebierkom je skvelou voľbou na rodinný obed alebo večeru. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Macko123 píše:

    Tento recept na fazuľovú polievku s údeným rebierkom je skvelý! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Určite to bude chutiť výborne, hlavne s čerstvým chlebom. Ďakujem za tip!

  2. JozkoZelenka píše:

    Fazuľová polievka s údeným rebierkom vyzerá fantasticky! Mám rád tradičné jedlá a toto je presne to, čo hľadám. Určite si to pripravím na víkend. Teším sa na chutné chvíle s rodinou!

  3. RadoslavRybka píše:

    Wow, fazuľová polievka s údeným rebierkom je niečo, čo milujem! Tento recept je veľmi jednoduchý a určite bude chutiť skvele. Ďakujem za zdieľanie, už sa teším na varenie!

  4. KikiKvet píše:

    Mmm, tento recept na fazuľovú polievku vyzerá veľmi chutne! Kombinácia údeného rebierka a fazule je proste dokonalá. Určite to vyskúšam a odporučím aj priateľom. Skvelé nápady!

  5. ZlatyPavol píše:

    Fazuľová polievka s údeným rebierkom? To znie ako niečo z mojich obľúbených jedál! Milujem variť pre rodinu a tento recept určite poteší všetkých. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. BublinkovýJanko píše:

    Wow, tento recept na fazuľovú polievku vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam. Údené rebierko je perfektný doplnok. Mám rád, ako sa tu spája chuť a tradícia. Teším sa na rodinný obed s touto dobrotou!

  7. MačkaMňau píše:

    Fazuľová polievka s údeným rebierkom je moja obľúbená! Tento recept vyzerá naozaj jednoducho a chutne. Určite to skúsim uvariť pre svoju rodinu. Takéto jedlo je skvelé na zimu, zahreje dušu!

  8. Srdiečko123 píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Fazuľová polievka mi vždy pripomína detstvo a rodinné stretnutia. Nemôžem sa dočkať, kedy si ju pripravím podľa vášho návodu. Ďakujem za inšpiráciu!

  9. KocúrKryštof píše:

    Tak to je presne to, čo hľadám! Fazuľová polievka s údeným rebierkom mi znie fantasticky. Milujem jednoduché a chutné recepty, ktoré môžem uvariť pre svojich blízkych. Určite to vyskúšam čoskoro!

  10. ŽirafaPavol píše:

    Skvelý recept! Fazuľová polievka je mojím obľúbeným jedlom a tento variant s údeným rebierkom vyzerá neuveriteľne chutne. Rád varím pre rodinu a toto bude určite hitom na našich večeriach!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *