Tu sú štyri rôzne recepty na polievku z fazule s údeným rebierkom:
Potrebné ingrediencie:
- 250 g sušených bielych fazúľ
- 200 g údeného rebierka
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Ako postupovať:
- Fazuľu namočte na 12 hodín do vody. Následne ju varte vo vriacej vode zhruba 10 minút.
- Do hrnca vylievame vodu a pridáme údené rebierko, nakrájanú cibuľu, cesnak a fazuľu. Varíme asi 1 hodinu, kým fazuľa nie je mäkká.
- Po tomto čase vložte nakrájané zemiaky, mrkvu a paradajkový pretlak. Pokračujte vo varení ďalších 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Potom ochutíme soľou, korením a mletou paprikou a varíme ešte 5 minút.
- Podávame polievku s posypanou petržlenovou vňaťou a čerstvým chlebom.
Recept 2: Fazuľová polievka s údeným rebierkom a zeleninou
Potrebné ingrediencie:
- 250 g sušenej bielej fazule
- 200 g údeného rebierka
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 1 červená paprika
- 1 paradajka
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- soľ, čierne korenie a paprika podľa chuti
- olej na orestovanie
- varené vajcia na ozdobenie
Ako postupovať:
- Namočte fazuľu na 12 hodín do vody. Potom ju zovrite vo vriacej vode približne 10 minút.
- Vo veľkom hrnci prevaríme vodu a pridáme údené rebierko, nakrájanú cibuľu a cesnak. Varíme asi hodinu, kým fazuľa nie je úplne mäkká.
- Na panvici rozohrejte olej a krátko orestujte nakrájanú mrkvu, červenú papriku a paradajku. K restovanej zelenine pridajte paradajkový pretlak a potom ju vmiešajte do hrnca s fazuľou.
- Pridajte nakrájané zemiaky a varte ďalších 20 minút, kým nie je zelenina jemná.
- Omáčku dochutíme soľou, čiernym korením a paprikou podľa vlastnej preferencie.
- Polievku servírujeme s uvarenými vajíčkami na dekoráciu.
Recept 3: Fazuľová polievka so slaninou a údeným rebierkom
Potrebné ingrediencie:
- 400 g sušenej bielej fazule
- 200 g údeného rebierka
- 150 g slaniny
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- soľ, čierne korenie a majoránka podľa vlastníctva
Pokyny:
- Fazuľu vložte na 12 hodín do vody na namočenie. Potom ju uvarte vo vriacej vode približne 10 minút.
- V hrnci prevaríme vodu a pridáme mrkvu, cibuľu, nakrájané zemiaky a údené rebierko. Varíme asi 1 hodinu, kým fazuľa nie je mäkká.
- Slaninu nakrájajte na drobné časti a opražte na panvici. Orestovanú slaninu pridajte do hrnca s fazuľou.
- Pridajte paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie a majoránku podľa vlastného uváženia. Varte ešte 10 minút.
- Podávame s čerstvým chlebom.
Fazuľová polievka s údeným rebierkom
Recept 4: Fazuľová polievka s údeným rebierkom a klobásou
Potrebné ingrediencie:
- 300 g sušenej bielej fazule
- 150 g údeného rebierka
- 150 g údenej klobásy
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- soľ, čierne korenie a tymian podľa všetkého uváženia
Pokyny:
- Fazuľu dajte na 12 hodín namočiť do vody. Potom ju vylúhujte vo vriacej vode asi 10 minút.
- V hrnci prevaríme vodu a pridáme mrkvu, cibuľu, nakrájané zemiaky, údené rebierko a klobásu. Varíme približne 1 hodinu, kým fazuľa nie je mäkká.
- Cesnak nakrájame a pridáme do hrnca.
- Pridajte rajčinový pretlak, soľ, čierne korenie a tymián podľa preferencie. Varíme ešte ďalších 10 minút.
- Polievku servírujeme s čerstvým chlebom.
5)
Fazuľová polievka s údeným rebierkom je klasické jedlo, ktoré si zamilujete. Jej bohatá chuť a výživnosť efektívne zahrejú telo aj dušu. Dnes vám predstavím originálny recept, ktorý si určite obľúbite!
Ingrediencie pre perfektnú polievku
Na prípravu tejto výnimočnej fazuľovej polievky budete potrebovať:
- 400 g sušenej fazule
- 300 g údeného rebierka
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 2 zemiaky
- soľ, korenie, bobkový list
- 1 liter vody
Postup prípravy polievky
Najprv si namočíme sušenú fazuľu do vody aspoň na 5 hodín, najlepšie cez noc. Po tejto dobe ju opláchneme a môžeme začať s prípravou.
V hrnci necháme variť údené rebierko vo vode s pridaným bobkovým listom približne 30 minút. Potom pridáme fazuľu a varíme ďalších 30 minút. Kým sa fazuľa varí, nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu, petržlen a zemiaky.
Keď je fazuľa takmer mäkká, pridáme nakrájanú zeleninu do hrnca. Povaríme ešte 20 minút, kým všetky ingrediencie nie sú mäkké. Počas varenia dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.
Na záver, ak je to potrebné, môžete polievku rozmixovať na jemnejšiu konzistenciu. Tento recept na fazuľovú polievku s údeným rebierkom je výbornou voľbou na rodinný obed alebo večeru. Dobru chuť!