Fazuľová polievka s údeným rebierkom

Tu je štyri rôzne recepty na fazuľovú polievku s údeným rebierkom:

Potrebné suroviny:

  • 250 g sušených bielych fazúľ
  • 200 g údeného rebierka
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Fazuľu dajte na 12 hodín namočiť do vody. Potom ju vylúhujte vo vriacej vode asi 10 minút.
  2. V hrnci prevaríme vodu a pridáme ôrž, cesnak, nakrájanú cibuľu a údené rebierko. Varíme približne 1 hodinu, kým nie je fazuľa mäkká.
  3. Pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a paradajkový pretlak. Varíme ďalších 20 minút, až kým zelenina nie je mäkká.
  4. Potom osolíme, okoreníme mletou paprikou a varíme ešte 5 minút.
  5. Polievku podávame s posypanou petržlenovou vňaťou a čerstvým chlebom.

 

Recept 2: Fazuľová polievka s údeným rebierkom a zeleninou

Potrebné suroviny:

  • 250 g sušenej bielej fazule
  • 200 g údeného rebierka
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 červená paprika
  • 1 paradajka
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • soľ, čierne korenie a paprika podľa chuti
  • olej na restovanie
  • varené vajcia na ozdobenie

Postup:

  1. Fazuľu dajte na 12 hodín namočiť do vody. Potom ju vylúhujte vo vriacej vode asi 10 minút.
  2. V hrnci prevaríme vodu a pridáme ôrž, cesnak, nakrájanú cibuľu a údené rebierko. Varíme približne 1 hodinu, kým nie je fazuľa mäkká.
  3. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte nakrájanú mrkvu, papriku a paradajku. Pridajte pretlak z paradajok a restovanú zeleninu pridajte do hrnca s fazuľou.
  4. Pridajte nakrájané zemiaky a pokračujte varením ďalších 20 minút, kým zelenina nie je mäkká.
  5. Omáčku dochuťte soľou, čiernym korením a paprikou podľa chuti.
  6. Polievku podávame s varenými vajcami na ozdobenie.

Recept 3: Fazuľová polievka so slaninou a údeným rebierkom

Potrebné suroviny:

  • 400 g sušenej bielej fazule
  • 200 g údeného rebierka
  • 150 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • soľ, čierne korenie a majoránka podľa chuti

Postup:

  1. Fazuľu dajte na 12 hodín namočiť do vody. Potom ju vylúhujte vo vriacej vode asi 10 minút.
  2. V hrnci prevaríme vodu a pridáme ôrž, cibuľu, nakrájanú mrkvu, zemiaky a údené rebierko. Varíme približne 1 hodinu, kým nie je fazuľa mäkká.
  3. Slaninu nakrájame na malé kúsky a orestujeme na panvici. Pridáme orestovanú slaninu do hrnca s fazuľou.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie a majoránku podľa chuti. Varíme ďalších 10 minút.
  5. Polievku podávame s čerstvým chlebom.

 

Fazuľová polievka s údeným rebierkom

Recept 4: Fazuľová polievka s údeným rebierkom a klobásou

Potrebné suroviny:

  • 300 g sušenej bielej fazule
  • 150 g údeného rebierka
  • 150 g údenej klobásy
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • soľ, čierne korenie a tymian podľa chuti

Postup:

  1. Fazuľu dajte na 12 hodín namočiť do vody. Potom ju vylúhujte vo vriacej vode asi 10 minút.
  2. V hrnci prevaríme vodu a pridáme ôrž, cibuľu, nakrájanú mrkvu, zemiaky, údené rebierko a klobásu. Varíme približne 1 hodinu, kým nie je fazuľa mäkká.
  3. Nakrájame cesnak a pridáme do hrnca s fazuľou.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie a tymian podľa chuti. Varíme ešte ďalších 10 minút.
  5. Polievku podávame s čerstvým chlebom.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *