Ak hľadáte návod na fazuľovú polievku s bielou fazuľou, tu je jednoduchý a chutný recept:
Suroviny:
- 250 g sušenej bielej fazule
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne rozdrvené
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 pór, nakrájaný na kolieska
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 liter zeleninového vývaru
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Fazuľová polievka z bielej fazule
Postup:
- Namočte sušenú bielu fazuľu na niekoľko hodín alebo cez noc.
- Vo veľkom hrnci zahrejte olivový olej a orestujte cibuľu, cesnak, mrkvu a pór, kým sa nezmäknú.
- Pridajte namočenú fazuľu, zemiaky, sladkú papriku a rasce. Osolte a okorenťe podľa chuti.
- Zalejte zeleninovým vývarom a varte do zmäknutia fazule a zemiakov, asi 40 – 50 minút.
- Polievku nechajte niekoľko minút odstáť a následne ju rozmixujte do hladkej konzistencie pomocou mixéra na šťavy alebo blendera.
- Varte ešte pár minút, kým sa polievka nezohreje. Ak je polievka priveľmi hustá, môžete pridať trošku vody alebo vývaru.
- Servírujte fazuľovú polievku s bielou fazuľou posypanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
2) Fazuľová polievka z bielej fazule
Fazuľová polievka z bielej fazule je vyhľadávaný pokrm, ktorý ponúka nielen výbornú chuť, ale aj mnoho výživových hodnôt. Tento recept vás naučí, ako si môžete pripraviť túto chutnú polievku v pohodlí vášho domova. Pozrime sa na potrebné ingrediencie a postup, ako ju uvariť.
Ingrediencie na fazuľovú polievku
Na prípravu fazuľovej polievky z bielej fazule budete potrebovať:
- 500 g bielej fazule
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 zemiak
- 1 bobkový list
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 3 lyžice olivového oleja
- liter zeleninového vývaru alebo vody
- petržlenová vňať na ozdobenie
Postup prípravy fazuľovej polievky
Na začiatku si namočte bielu fazuľu cez noc v studenej vode. Nasledujúci deň ju sceďte a prepláchnite. V hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte jemne nakrájanú cibuľu. Restujte, kým sa cibuľa nezjemní. Potom pridajte nakrájané mrkvy a zemiak. Po chvíli pridajte prelisovaný cesnak a všetko dôkladne premiešajte.
Pridajte namočenú fazuľu, bobkový list a vývar alebo vodu. Privedieme k varu, následne znížte teplotu a varte pod pokrievkou 1-1,5 hodiny, až kým fazuľa nezmäkne. Nakoniec ochutnajte a dochuťte soľou a korením. Ak máte radi, môžete fazuľovú polievku rozmixovať na krémovú textúru alebo ju servírovať celú. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a užite si tento lahodný pokrm!