Fazulová polievka zo strukov je klasické slovenské jedlo, ktoré si získalo obľubu vďaka svojej jednoduchosti a výnimočnej chuti. Tu je postup, ako si ju pripraviť:
Potrebujeme:
– 500g fazule
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 paradajky
– 2 lyžice paradajkového pretlaku
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– vegeta
– olej
– petržlenová vňať na ozdobu
Fazulová polievka zo strukov
Postup:
1. Fazule umiestnime do hrnca, zalejeme vodou a varíme, kým nezmäknú.
2. Na oleji oprážame nakrájanú cibuľu. Potom pridáme nakrájanú zeleninu – mrkvu, zemiaky a paradajky.
3. Zeleninu zalejeme horúcou vodou, pridáme pretlak, soľ, korenie, mletú papriku a vegetu. Nakoniec do zmesi vložíme varené fazule a varíme, až kým zelenina nie je mäkká.
4. Dochutíme podľa vlastnej preference.
5. Servírujeme s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!