Neobyčajná polievka z fazuľových krúp je skvelou voľbou pre chladné obdobia! Tu je návod, ktorý si môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 1 šálka fazule (môžete použiť svoj obľúbený typ)
- 1 šálka krúp
- 2 cibule (nasekané)
- 2 mrkvy (na kolieska)
- 2 stonky zeleru (nasekané)
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 4 lyžice olivového oleja
- 8 šálok zeleninového vývaru
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
Polievka z fazule a krúp
Návod na prípravu:
- Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú a nebudú priesvitné.
- Pridajte zeler a mrkvu a varte ich spolu s cibuľou a cesnakom niekoľko minút.
- Do hrnca pridajte fazuľu, krupicu, mletú sladkú papriku a rascu. Dobre premiešajte ingrediencie.
- Zalejte zeleninovým vývarom a privádzajte do varu. Následne znížte teplotu a nechajte polievku variť približne 20 – 30 minút, kým sú fazuľa a zelenina mäkké.
- Podľa potreby dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Akonáhle je polievka hotová, podávajte ju s čerstvým chlebom alebo krutónmi.
Dúfam, že si túto receptúru obľúbite! Sme pripravení odpovedať na všetky vaše otázky.
2) Fazuľovo krúpová polievka
Polievka z fazule a krúp je veľmi obľúbené tradičné jedlo, ktoré vás zahreje a dokonale zasýti. Tento recept je jednoduchý a jeho príprava nezaberie veľa času. V nasledujúcich riadkoch si vysvetlíme, aké suroviny budeme potrebovať a ako si túto lahodnú polievku pripraviť.
Suroviny na prípravu
Na prípravu polievky z fazule a krúp budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 200 g sušenej fazule (zelená alebo biela)
– 100 g krúp
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 zemiak
– 1-2 strúčiky cesnaku
– 2 litry vody alebo zeleninového vývaru
– Soľ a korenie podľa chutí
– Petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy polievky z fazule a krúp
1. Začnite namočením fazule do vody na 6-8 hodín. Namočená fazuľa sa varí rýchlejšie.
2. Po uplynutí namáčacej doby, sceďte fazuľu a vložte ju do hrnca s vodou.
3. Pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu a zemiak. Varíme na strednom ohni približne 30 minút, alebo kým fazuľa nebude mäkká.
4. Medzitým si pripravte krúpy, ktoré varíme oddelene vo vode alebo vývare asi 15 minút, aby boli na skus.
5. Po uvarení fazule a zeleniny pridajte do hrnca hotové krúpy, dochuťte cesnakom, soľou a korením. Nechajte krátko povariť.
6. Hotovú polievku podávajte do tanierov a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Polievka z fazule a krúp je vynikajúca ako hlavn é jedlo alebo predjedlo. Prajem dobrú chuť!
Pekný recept, skúsim ho určite pripraviť.
Vynikajúci článok, pekne detailne vysvetlené postupy.
Super, dúfam že to bude chutiť celej mojej rodine.