a opláchnite studenou vodou, aby ste zastavili varenie. Potom ich dôkladne osušte utierkou.
- V hlbokom hrnci alebo fritéze zohrejte olej na vyprážanie na teplotu 180 °C.
- Hranolky najprv osmažte v horúcom oleji 4-5 minút, kým získajú zlatistý odtieň. Potom ich vyberte a uložte na papierový uterák, aby ste odstránili nadbytočný olej.
- V mise dôkladne zmixujte hladkú múku, kukuričnú múku, prášok do pečiva, soľ a korenie. V inej miske rozšľahajte vajce s pivom.
- Najprv ponorte rybu do múčneho zmesi a potom do pripravenej tekutiny, aby ste získali dokonalý obal.
- Vložte rybie filé do horúceho oleja a vyprážajte 6-8 minút dovtedy, kým nezískajú chrumkavú zlato-hnedú farbu. Po vybratí ich položte na papierový uterák, aby ste odstránili prebytočný olej.
- Keď je ryba hotová, môžete hranolky na chvíľu vrátiť do oleja, aby sa opäť ohriali a stali sa ešte chrumkavejšími.
Záver
Vaše fish and chips sú teraz pripravené na podávanie! Servírujte ich s plátkami citrónu a tartarovou omáčkou či vaším obľúbeným dipom. Toto jedlo je ideálne na rodinné večere alebo párty s priateľmi. Nezabudnite zdieľať recept so svojimi známymi, aby si aj oni mohli vychutnať túto lahodnú pochúťku. Dobrú chuť!a nechajte ich schladnúť.
- V mise skombinujte hladkú múku, kukuričnú múku, prášok do pečiva, soľ a čierne korenie.
- Pridajte vajce a pivo (prípadne perlivú vodu) a dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli jemnú konzistenciu cesta.
- Na panvici alebo v hlbokom hrnci zahrejte olej na 180 °C.
- Hranolky vyprážajte do zlatohnedej farby približne 3–5 minút, potom ich vyberte a nechajte odkvapkať na papierovej utierke. Osoľte.
- Rybacie filety dôkladne namočte do cesta a opatrne ich ponorte do horúceho oleja. Vyprážajte 4–5 minút, alebo kým nezískajú zlatistý a chrumkavý vzhľad. Potom ich tiež nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
- V malej miske zmiešajte majonézu, nasekané uhorky, citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie a horčicu. Dôkladne premiešajte a prispôsobte podľa chuti.
Záver
Teraz máte pred sebou fantastické fish and chips, ktoré môžu súťažiť s najvyššou kvalitou reštauračných pokrmov! Podávajte ich s kúsok citróna, čerstvými bylinkami a domácou tartarovou omáčkou. Nezabudnite si tento tradičný pokrm vychutnávať s rodinou a priateľmi. Dobrú chuť!