Recept 1: Frankfurtská polievka s paradajkami a ryžou
Tento recept na frankfurtskú polievku predstavuje vynikajúcu zmes paradajok a ryže, obohatenú o kúsky frankfurtských párkov. Toto jedlo prináša výživné a zdravé suroviny, ktoré vám dodajú potrebnú energiu a zahrejú vás v chladnom počasí.
Ingrediencie:
- 5 kusov frankfurtských párkov, nakrájaných na malé kusy
- 400 g drvených paradajok z konzervy
- 1 veľká cibuľa, nasekaná na drobno
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
- 2 lyžice oleja
- 1/2 šálky ryže
- 1,5 l vývaru
- soľ, korenie a petržlenovú vňať
Postup:
1. V hrnci na strednom ohni zohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájané frankfurtské párky a orestujte ich.
2. Následne pridajte drvené paradajky z konzervy (v ich vlastnej šťave) a varte približne 5 minút.
3. Potom do hrnca vhoďte ryžu s touto zmesou párkov a paradajok a vývar.
4. Nechajte variť na strednom ohni asi 20 – 30 minút, kým sa ryža neuvarí.
5. Počas varenia polievky dochuťte soľou a korením a podávajte s petržlenovou vňaťou.
Recept 2: Recept na frankfurtskú polievku
Tento recept na frankfurtskú polievku je skutočne rýchly a jednoduchý. Je to výborný spôsob, ako pripraviť večeru za niekoľko minút. Lahodná kombinácia frankfurtských párkov, špenátu a cestovín určite poteší vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie:
- 500 g frankfurtských párkov, nakrájaných na menšie kúsky
- 500 g zmrazeného špenátu
- 500 g cestovín
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 veľká cibuľa, nasekaná na menšie kusy
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
- 2 l vývaru
- soľ, korenie a petržlenová vňať na dochutenie
Postup:
1. V hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nebudú zlatisté.
2. Potom vložte frankfurtské párky do hrnca s orestovanou zeleninou a orestujte asi 5 minút.
3. Pridajte zmrazený špenát a varte asi 5-7 minút. Uistite sa, že sa špenát dôkladne rozmrazí.
4. Do hrnca potom pridajte cestoviny a vývar a varte asi 10-15 minút.
5. Na konci dochuťte soľou a korením a posypte petržlenovou vňaťou.
Recept 3: Frankfurtská polievka s kukuricou
Táto frankfurtská polievka s kukuricou je inšpirovaná tradičnou receptúrou. Kombinácia chutí z kukurice, frankfurtských párkov a aromatických korenín vytvára jedinečnú chuťovú kompozíciu, ktorá patrí medzi nemecké špeciality.
Ingrediencie:
- 500 g frankfurtských párkov, nakrájaných na malé kúsky
- 1 cibuľa, nasekaná na menšie kusy
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 šálka kukurice z konzervy
- 2 l vývaru
- soľ, korenie a petržlenová vňať na ochutenie
Postup:
1. V hrnci na strednom ohni rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Počkajte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatú farbu.
2. Následne pridajte nakrájané frankfurtské párky a orestujte ich spolu s cibuľou asi 5 minút.
3. Pridajte do hrnca kukuricu z konzervy a varte približne 5 minút.
4. Nakoniec pridajte frankfurtské párky do vývaru a nechajte variť zhruba 10-15 minút.
5. Do polievky dochuťte soľou, korením a podávajte s petržlenovou vňaťou.
Zhrnutie:
Frankfurtská polievka je jednoduchá, rýchla a veľmi variabilná. Môžete ju prispôsobiť podľa svojich chuťových preferencií a pridať obľúbené ingrediencie na rozšírenie chutí. V každom prípade je táto polievka skvelým spôsobom, ako rýchlo a jednoducho pripraviť chutný obed pre celú rodinu. Vyskúšajte variť a ochutnať jednu z týchto verzií frankfurtskej polievky a určite vás jej chuť nadchne.