Základný recept na gnocchi s kuracím mäsom:
Suroviny:
- 500 g kuracieho mäsa, nakrájaného na malé kúsky
- 500 g gnocchi
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 zväzok čerstvého petržlenu, nasekaného
- 400 g paradajkových krúžkov
- Soľ a korenie podľa chuti
- Parmezán na posypanie (nepovinné)
Gnocchi s kuracím mäsom
Postup:
- Gnocchi varte podľa pokynov na obale, sceďte a odložte nabok.
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni. Pridajte nakrájané kuracie mäso a opekajte, kým jemne nezhnedne.
- Do panvice vložte cesnak a petržlen a kratučko ich osmažte asi minútu.
- Pridajte paradajkové krúžky do panvice a jemne ich popučiť vidlicou. Nechajte omáčku variť zhruba 10 minút, občas premiešajte.
- Uvarené gnocchi vložte do omáčky a dôkladne premiešajte, aby sa všetko spojilo. Varíme ešte niekoľko minút.
- Osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
- Podávajte teplé gnocchi s kuracím mäsom, prípadne posypané strúhaným parmezánom.
Verím, že vám tento nenáročný a chutný recept pomôže. Pokiaľ máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať!
2) Gnocchi s kuracím mäsom
Ingrediencie:
Na gnocchi:
- 500 g zemiakov (ideálne múčnatých)
- 150 g hladkej múky (množstvo môže byť vyššie v závislosti od potreby)
- 1 vajce
- Soľ
Na omáčku s kuracím mäsom:
- 300 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 100 g syra (napríklad parmezán alebo mozzarella)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie (podľa chuti)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
1. Príprava gnocchi:
- Uvarte zemiaky v šupke vo vriacej osolenej vode, až kým nie sú úplne mäkké (asi 20-30 minút). Potom ich nechajte vychladnúť, ošúpte a rozmixujte na pyré.
- Do roztlačených zemiakov pridajte vajce, soľ a postupne aj múku. Rukami vypracujte jemné cesto. Cesto by malo byť hladké a nelepivé. Ak treba, pridajte ešte múku.
- Cesto rozdeľte na menšie časti a každú časť vyvaľkajte na tenký valček. Potom nakrájajte na kúsky (približne 2 cm).
- Každý kúsok môžete opatrne stlačiť vidličkou, aby ste vytvorili obvyklé zárezy a omáčka sa lepšie dostala k gnocchi.
- Gnocchi varte vo vriacej osolenej vode, až kým nevyplávajú na povrch (asi 2-3 minúty). Potom ich vyberte a sceďte.
2. Príprava omáčky s kuracím mäsom:
- Kuracie mäso nakrájajte na kocky a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nadrobno nasekanú cibuľu. Smažte, kým nie je sklovitá.
- Pridajte nasekaný cesnak a kuracie mäso a opražte, až kým mäso nie je prepečené a zlatisté.
- Potom pridajte smotanu na varenie a varte ešte asi 5 minút, kým sa omáčka nezahustí.
- Na záver vmiešajte nastrúhaný syr a nechajte ho rozpustiť. Ochutnajte a případne dochuťte soľou a korením.
3. Dokončenie:
- Uvarené gnocchi vhoďte do omáčky s kuracím mäsom a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Na tanieri ozdobte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Podávanie:
Servírujte teplé a vychutnajte si lahodné gnocchi s kuracím mäsom! Prajem dobrú chuť!