Ak hľadáte recept na gulašovú polievku, tu je jednoduchý a chutný recept:
Potrebné suroviny:
- 500 g hovädzieho mäsa na guláš
- 2 veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej pikantnej papriky (voliteľné, ak máte radi ostré chute)
- 2 zemiaky
- 1 červená paprika
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 l vývaru (môžete použiť hovädzí alebo zeleninový vývar)
- 1 lyžica hladkej múky (na zahustenie)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku (voliteľné, pre dochutenie)
Gulášová polievka – recept
Postup:
- Mäso nakrájajte na kocky a osolte ho. Cibuľu jemne nakrájajte a cesnak pretlačte.
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Zmiešajte až do dozlatista. Potom pridajte cesnak a pokračujte v miešaní asi 1 minútu.
- Pridajte mletú sladkú a pikantnú papriku. Miešajte, kým sa paprika nerozpudí a vytvorí príjemnú vôňu.
- Pridajte kocky mäsa a opražte ich z každej strany, kým nezhnednú.
- Zemiaky a papriku nakrájajte na menšie kúsky a pridajte ich do hrnca s mäsom.
- Pridajte vývar a nechajte všetko spolu variť asi 40-50 minút, alebo kým sa mäso a zemiaky neuvária mäkké.
- Ak chcete polievku zahustiť, zmiešajte v miske múku s trochou vody, aby ste vytvorili hladkú pastu. Pomaly pridávajte túto pastu do polievky, miešajte a povarte ešte 5-10 minút.
- Ak chcete, môžete pridať aj lyžicu paradajkového pretlaku pre dochutenie polievky.
- Ochutnajte polievku soľou a korením podľa vašej chuti.
- Servírujte horúcu gulašovú polievku s kôprom alebo petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej gulašovej polievky!
2)
Gulášová polievka je jedným z najobľúbenejších pokrmov na Slovensku. Je to výnimočne chutná a výživná polievka, ktorá sa teší popularite najmä v zimných mesiacoch. Svojou intenzívnou chuťou a arómou vás okamžite zahreje a dodá energiu. V tomto článku vám predstavíme recept na gulášovú polievku, ktorý je jednoduchý, ale veľmi chutný.
Ingrediencie potrebné na gulášovú polievku
Na prípravu gulášovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500g hovädzieho mäsa (najlepšie plece alebo hrudník)
- 2 veľké cibuľe
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 stredné zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 paprika (červená alebo zelená)
- 1 plechovka (400g) drvených paradajok
- 2 litry vývaru alebo vody
- soľ, korenie, paprika
- olej na osmaženie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup na prípravu gulášovej polievky
Postup je veľmi jednoduchý. Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Osmažte ju do zlato-hneda. Potom pridajte nakrájané hovädzie mäso a orestujte, kým nezhnedne. Pridajte nasekaný cesnak a paprika a krátko opražte.
Do hrnca pridajte drvené paradajky, zemiaky a mrkvu. Podlejte vývarom a nechajte variť približne 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne. Na konci varenia nezabudnite dochutiť soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Podávajte horúcu gulášovú polievku s chlebom alebo pečivom, aby ste si mohli vychutnať každú jednu lyžicu. Táto polievka je ideálna na rodinné večere a oslavy, takže neváhajte a pripravte si ju už dnes!
Gulášová polievka je výborná na zahriatie v zime, tento recept určite vyskúšam.
Článok je super, veľmi sa teším, že som našla tento recept. Určite si ho dám do zásuvky s obľúbenými jedlami.
Tento recept mi pripomenul staré dobré časy, kedy som jedol babičkine gulášové polievky. Určite si toto vyskúšam!