Gulášová polievka - recept

 

Pokiaľ hľadáte návod na prípravu gulašovej polievky, tu je nenáročný a chutný recept:

Nezbytné ingrediencie:

  • 500 g hovädziny na guláš
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej pálivej papriky (voliteľné, ak máte radi pikantné chute)
  • 2 zemiaky
  • 1 červená paprika
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • 1 l vývaru (môžete využiť hovädzí alebo zeleninový vývar)
  • 1 lyžica hladkej múky (na zahušťovanie)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku (voliteľné, na dochutenie)

 

Recept na gulášovú polievku

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na kocky a osolte. Jemne nakrájajte cibuľu a pretlačte cesnak.
  2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte, kým nezíska zlatistý odtieň. Potom pridajte cesnak a pokračujte v miešaní asi 1 minútu.
  3. Pridajte sladkú a pálivú papriku. Miešajte, kým sa paprika nerozvinie a nevytvorí príjemnú arómu.
  4. Pridajte kocky mäsa a opražte ich z oboch strán, kým nezhnednú.
  5. Zemiaky a papriku nakrájajte na menšie kusy a vložte ich do hrnca s mäsom.
  6. Pridajte vývar a varte spolu približne 40-50 minút, alebo kým sa mäso a zemiaky neuvaria do mäkka.
  7. Ak chcete, môžete polievku zahuštiť zmiešaním múky s trochou vody, aby ste vytvorili hladký krém. Pomaly pridajte tento krém do polievky, miešajte a povarte ešte 5-10 minút.
  8. Pre lepšiu chuť môžete pridať lyžicu paradajkového pretlaku.
  9. Polievku ochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií.
  10. Servírujte horúcu gulašovú polievku posypanú kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že tento návod vám poslúži pri príprave vynikajúcej gulašovej polievky!

Gulášová polievka - recept-2

Poleva z čokolády

Poleva z čokolády

Čítať viac »

2) Gulášová polievka – recept

Gulášová polievka patrí medzi najobľúbenejšie jedlá na Slovensku. Je to mimoriadne chutná a výživná polievka, ktorá si získava popularitu najmä počas zimnej sezóny. Svojou intenzívnou chuťou a arómou vás okamžite zahreje a dodá silu. V tomto článku vám ponúkneme recept na gulašovú polievku, ktorý je jednoducho urobiteľný, no veľmi lahodný.

Ingrediencie potrebné na prípravu gulašovej polievky

Na výrobu gulášovej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 500g hovädziny (najlepšie plece alebo hrudník)
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 stredné zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 paprika (červená alebo zelená)
  • 1 plechovka (400g) drvených paradajok
  • 2 litry vývaru alebo vody
  • soľ, korenie, paprika
  • olej na smaženie
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Postup na prípravu gulášovej polievky

Príprava je veľmi jednoduchá. Najskôr si nachystajte všetky ingrediencie. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Osmažte ju do zlatohneda. Potom pridajte nakrájané hovädzie mäso a restujte, kým nezhnedne. Pridajte nasekaný cesnak a papriku a na chvíľu opražte.

Do hrnca potom pridajte drvené paradajky, zemiaky a mrkvu. Podlejte vývarom a varte približne 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne. Na konci varenia nezabudnite dochutiť soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podávajte horúcu gulášovú polievku s chlebom alebo pečivom, aby ste si mohli vychutnať každú lyžicu. Táto polievka je ideálna na rodinné večere a oslavy, takže sa nebojte a pripravte si ju už dnes!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Murcova Boris píše:

    Gulášová polievka je výborná na zahriatie v zime, tento recept určite vyskúšam.

  2. Fkoza píše:

    Článok je super, veľmi sa teším, že som našla tento recept. Určite si ho dám do zásuvky s obľúbenými jedlami.

  3. Ivan50 píše:

    Tento recept mi pripomenul staré dobré časy, kedy som jedol babičkine gulášové polievky. Určite si toto vyskúšam!