Gulášová polievka - recept

Ak hľadáte recept na gulašovú polievku, tu je jednoduchý a chutný recept:

Potrebné suroviny:

  • 500 g hovädzieho mäsa na guláš
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej pikantnej papriky (voliteľné, ak máte radi ostré chute)
  • 2 zemiaky
  • 1 červená paprika
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 l vývaru (môžete použiť hovädzí alebo zeleninový vývar)
  • 1 lyžica hladkej múky (na zahustenie)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku (voliteľné, pre dochutenie)

 

Gulášová polievka – recept

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na kocky a osolte ho. Cibuľu jemne nakrájajte a cesnak pretlačte.
  2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Zmiešajte až do dozlatista. Potom pridajte cesnak a pokračujte v miešaní asi 1 minútu.
  3. Pridajte mletú sladkú a pikantnú papriku. Miešajte, kým sa paprika nerozpudí a vytvorí príjemnú vôňu.
  4. Pridajte kocky mäsa a opražte ich z každej strany, kým nezhnednú.
  5. Zemiaky a papriku nakrájajte na menšie kúsky a pridajte ich do hrnca s mäsom.
  6. Pridajte vývar a nechajte všetko spolu variť asi 40-50 minút, alebo kým sa mäso a zemiaky neuvária mäkké.
  7. Ak chcete polievku zahustiť, zmiešajte v miske múku s trochou vody, aby ste vytvorili hladkú pastu. Pomaly pridávajte túto pastu do polievky, miešajte a povarte ešte 5-10 minút.
  8. Ak chcete, môžete pridať aj lyžicu paradajkového pretlaku pre dochutenie polievky.
  9. Ochutnajte polievku soľou a korením podľa vašej chuti.
  10. Servírujte horúcu gulašovú polievku s kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej gulašovej polievky!

 

2)

Gulášová polievka je jedným z najobľúbenejších pokrmov na Slovensku. Je to výnimočne chutná a výživná polievka, ktorá sa teší popularite najmä v zimných mesiacoch. Svojou intenzívnou chuťou a arómou vás okamžite zahreje a dodá energiu. V tomto článku vám predstavíme recept na gulášovú polievku, ktorý je jednoduchý, ale veľmi chutný.

Ingrediencie potrebné na gulášovú polievku

Na prípravu gulášovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500g hovädzieho mäsa (najlepšie plece alebo hrudník)
  • 2 veľké cibuľe
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 stredné zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 paprika (červená alebo zelená)
  • 1 plechovka (400g) drvených paradajok
  • 2 litry vývaru alebo vody
  • soľ, korenie, paprika
  • olej na osmaženie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup na prípravu gulášovej polievky

Postup je veľmi jednoduchý. Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Osmažte ju do zlato-hneda. Potom pridajte nakrájané hovädzie mäso a orestujte, kým nezhnedne. Pridajte nasekaný cesnak a paprika a krátko opražte.

Do hrnca pridajte drvené paradajky, zemiaky a mrkvu. Podlejte vývarom a nechajte variť približne 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne. Na konci varenia nezabudnite dochutiť soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podávajte horúcu gulášovú polievku s chlebom alebo pečivom, aby ste si mohli vychutnať každú jednu lyžicu. Táto polievka je ideálna na rodinné večere a oslavy, takže neváhajte a pripravte si ju už dnes!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Murcova Boris píše:

    Gulášová polievka je výborná na zahriatie v zime, tento recept určite vyskúšam.

  2. Fkoza píše:

    Článok je super, veľmi sa teším, že som našla tento recept. Určite si ho dám do zásuvky s obľúbenými jedlami.

  3. Ivan50 píše:

    Tento recept mi pripomenul staré dobré časy, kedy som jedol babičkine gulášové polievky. Určite si toto vyskúšam!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *