Ak preferujete chutnú a výdatnú polievku, recept na gulášovú polievku z bravčového pliecka je vynikajúcou voľbou. Tu je jednoduchý návod, ako ju vytvoriť:
Suroviny:
- 500 g bravčového pliecka
- 2 cibule
- 2 papriky (červená a žltá)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletej majoránky
- 1 plechovka nakrájaných rajčín
- 1 liter hovädzieho vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na opraženie
Gulášová polievka z bravčového pliecka
Postup:
- Bravčové pliecko nakrájajte na menšie kostičky. Opláchnite ich pod tečúcou vodou a osušte kuchynským papierom.
- Cibuľu očistite a rozkrájajte na drobné kúsky. Papriky umyte, zbavte sa semienok a nakrájajte ich na tenké prúžky.
- V hrnci zohrejte olej a opražte cibuľu do zlatista. Pridajte bravčové pliecko a opečte ho zo všetkých strán, aby sa jemne uzavrelo.
- Pridajte sladkú papriku, mletú červenú papriku, rascu, majoránku a nasekaný cesnak. Dobre premiešajte a nechajte chvíľu restovať, aby sa aróma a chuť korenín uvoľnili.
- Pridajte nakrájané papriky a rajčiny. Zalejte hovädzím vývarom a varte polievku asi 30 – 40 minút, kým mäso nebude jemné.
- Dochutíte podľa chuti soľou a čiernym korením.
- Servírujte teplú s opečeným chlebom alebo knedľami.
Dúfam, že si pochutnáte!
2) Gulášová polievka z bravčového pliecka
Gulášová polievka patrí medzi najobľúbenejšie jedlá slovenskej kuchyne. V tomto recepte sa zameriame na prípravu chutnej gulášovej polievky z bravčového pliecka. Je ideálna na chladnejšie dni, a jej bohatá chuť vás určite zahreje a poteší. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a návod, aby ste si mohli pripraviť túto pochúťku doma.
Ingrediencie na gulášovú polievku
Aby ste si pripravili gulášovú polievku z bravčového pliecka, potrebujete nasledujúce suroviny:
- 500 g bravčového pliecka
- 2 stredne veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 stredné zemiaky
- 1 mrkvu
- 1 červenú papriku
- 1 lyžicu mletej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 litre vody
- 3 lyžice oleja
Postup prípravy
Začnite tým, že si nakrájate bravčové pliecko na menšie kocky. Na panvici rozohrejte olej, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte do zlatista. Potom pridajte bravčové pliecko a opražte, až kým sa neuzavrie. Čakajte, kým sa mäso zhnedne, a pridajte mletú papriku, potom premiešajte.
Do hrnca s mäsom nalejte vodu, osolte a okoreňte. Varíme na strednom ohni približne 30 minút. Následne pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a papriku. Pokračujte vo varení ďalších 20 minút. Po uvarení nechajte gulášovú polievku odpočinúť a podávajte s čerstvým chlebom.
Veríme, že si túto gulášovú polievku z bravčového pliecka zamilujete!