Guľky z mletého mäsa so smotanovou polevou

Guľky z mletého mäsa so smotanovou polevou sú výbornou voľbou pre gurmánov. Vyskúšajte tento jednoduchý recept.

Tu máš recept na guľky z mletého mäsa so smotanovou polevou:

Zložky:

  • 500 g mletej hovädzej alebo bravčovej šunky
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 vajce
  • 1/4 šálky strúhanej syra (napríklad parmezán)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 2 šálky hovädzieho vývaru
  • 1/2 šálky smotany na varenie

 

Guľky z mletého mäsa so smotanovou polevou

Postup:

  1. V miske zmiešaj mleté mäso, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce, strúhany syr, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešaj, kým sa všetky ingrediencie spoja.
  2. Z mäsovej zmesi formuj malé guľky veľkosti orieška.
  3. Na panvici rozohrej maslo a pridaj guľky. Smaž ich z každej strany, kým sa nezohnednú a neuprchnú.
  4. Potom vyndaj guľky z panvice a daj ich bokom.
  5. Na tej istej panvici pridaj múku a miešaj, kým sa nezačne zlatisto farbiť. To by malo trvať asi 1 minútu.
  6. Postupne pridávaj hovädzí vývar a smotanu na varenie, stále miešaj. Dochutíš soľou a čiernym korením podľa chuti.
  7. Vráť guľky späť do panvice a nechaj všetko spolu variť na miernom ohni približne 10-15 minút, kým sa guľky neuvária a poleva sa nezhustne.
  8. Podávaj guľky so smotanovou polevou s cestovinami alebo ryžou.

Dobrú chuť! Ak máš nejaké ďalšie otázky, neváhaj sa spýtať.

 

2)

Mäsozvrátení gurmáni, pozor! Dnes vám prinášame neobyčajne chutný a originálny recept na guľky z mletého mäsa so smotanovou polevou. Tento pokrm je skvelým doplnkom na každú oslavu, rodinnú večeru alebo hocijakú špeciálnu príležitosť. S jednoduchým postupom a dostupnými ingredienciami si ho určite zamilujete.

Ingrediencie

Na naše guľky budeme potrebovať:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo ich kombinácia)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 2 vajíčka
  • 1/4 šálky mlieka

Postup prípravy

Na začiatok si pripravíme cibuľu a cesnak – nasekáme ich nadrobno. Na panvici ich osmažíme na troške oleja do zlato-hnedej farby.
V miske zmiešame mleté mäso, osmaženú cibuľu s cesnakom, soľ, korenie, strúhanku, vajíčka a mlieko. Všetko poriadne premiešame, aby sa ingrediencie krásne prepojili.
Z tejto zmesi vytvarujeme malé guľky a ukladáme ich na plech.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút. Na prípravu smotanovej polevy si zmiešame 200 ml smotany na šľahanie s trochou soli a korenia, a jemne zohrejeme, ale nevaríme.
Hotové mäsové guľky polejeme túto smotanovou omáčkou a podávame s obľúbenou prílohou. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *