Halušky k mäsu sú obľúbeným a typickým slovenským jedlom. Ide o výdatný a sýty pokrm, ktorý je vhodný ako hlavné jedlo na obed alebo večeru. Tento recept vám predstaví tradičný spôsob prípravy halušiek s mäsovým dušeným ragú. Je to jednoduché a chutné jedlo, ktoré si určite obľúbite.

Recept na halušky k mäsu:

Suroviny:
– 400 g zemiakových halušiek
– 500 g bravčového mäsa (pliecko, karé)
– 1 väčšia cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 koreňová petržlenová vňať
– soľ, čierne korenie (celé)
– sladká červená paprika
– maslo na opraženie

Postup prípravy:

1. Mäso nakrájajte na kocky a osoľte. Na panvici na troche oleja opražte nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridajte mäso a opečte ho zo všetkých strán. Zalejte horúcou vodou tak, aby bolo mäso prikryté. Pridajte celé čierne korenie, očistenú a nalomenú petržlenovú vňať a nechajte dusiť približne hodinu.

2. Medzitým očistite a nahrubo nastrúhajte mrkvu. Po hodine dusenia pridajte mrkvu a sladkú červenú papriku podľa chuti. Nechajte ešte chvíľu podusiť, kým mrkva nezmäkne.

3. V hrnci odvárajte halušky vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale. Uvarte ich do polomäkka a hneď ich odcedíme.

4. Na panvici roztopiť maslo a opražte na ňom uvareté halušky dozlatista.

5. Na tanieri vytvorte dolinu z opražených halušiek a do nej naložte mäsové ragú. Podávajte horúce, prípadne s kyslou smotanou alebo zo zapraženou smotanovou omáčkou.

Halušky k mäsu sú výborné, sýte a tradičné slovenské jedlo, ktoré si určite zamilujete. Dobrú chuť!

 

 

2) Halušky k mäsu

Ingrediencie:
– 400 g halušiek
– 200 g mletej bravčovej šunky
– 1 cibuľa
– 2 lyžice oleja
– soľ, mleté čierne korenie

Postup:
1. Halušky uvaríme podľa pokynov na obale.
2. Cibuľu nakrájame nadrobno a opekáme na oleji.
3. Pridáme mletú bravčovú šunku a orestujeme dozlatista.
4. Do zmesi pridáme uvarné halušky a premiešame.
5. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti.
6. Podávame teplé.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *