Hokkaido batatová polievka je jednoduchá a zdravá voľba pre chladné dni. Tu je slovenský recept:
Potrebujete:
– 1 stredne veľký hokkaido tekvicu
– 2 sladké zemiaky
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžičku kurkumy
– 1 lyžičku mletej papriky
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
– olivový olej
– čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie
Hokkaido batátova polievka
Postup:
1. Hokkaido tekvicu očistite od semien a nakrájajte na menšie kúsky. Sladké zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nasekáme na jemno.
2. Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja a opečieme cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisté. Pridáme kurkumu a mletú papriku a opečieme ďalšie 2 minúty.
3. Do hrnca pridáme nakrájanú tekvicu, zemiaky a zeleninový vývar. Pridáme soľ a korenie. Varíme asi 20-25 minút, kým zelenina nezmäkne.
4. Zmes v hrnci rozmixujeme so mixérom na hladkú polievku. Ak je polievka príliš hustá, môžeme pridať trochu vody.
5. Polievku podávame horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.
Dobrú chuť!