Hokkaido batatová polievka je jednoduchá a zdravá voľba pre chladné dni. Tu je slovenský recept:

Potrebujete:
– 1 stredne veľký hokkaido tekvicu
– 2 sladké zemiaky
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžičku kurkumy
– 1 lyžičku mletej papriky
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
– olivový olej
– čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie

 

Hokkaido batátova polievka

Postup:
1. Hokkaido tekvicu očistite od semien a nakrájajte na menšie kúsky. Sladké zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nasekáme na jemno.

2. Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja a opečieme cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisté. Pridáme kurkumu a mletú papriku a opečieme ďalšie 2 minúty.

3. Do hrnca pridáme nakrájanú tekvicu, zemiaky a zeleninový vývar. Pridáme soľ a korenie. Varíme asi 20-25 minút, kým zelenina nezmäkne.

4. Zmes v hrnci rozmixujeme so mixérom na hladkú polievku. Ak je polievka príliš hustá, môžeme pridať trochu vody.

5. Polievku podávame horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *