Polievka z hokkaido je klasická japonská polievka, ktorá sa obyčajne pripravuje s tekvicou hokkaido. Na výrobu tejto chutnej polievky s tekvicovými jadrami budete potrebovať tieto zložky:
- 1 kus tekvice hokkaido
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 4 šálky vývaru z zeleniny
- 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
- 1/2 čajovej lyžičky koriandru
- 1/4 čajovej lyžičky mletej papriky
- 1/2 šálky šľahačkovej smotany
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- tekvicové jadrá na ozdobu
Polievka z hokkaido s tekvicovými jadrami
Postup:
- Na strednom ohni zohrejte hrniec a pridajte olej. Cibuľu s cesnakom restujte, až kým nezískajú zlatistú farbu.
- Dohrnca vložte nakrájanú hokkaido tekvicu a dobre premiešajte.
- Nalejte do hrnca zeleninový vývar, pridajte kurkumu, koriander a mletú papriku. Dobre zamiešajte.
- Potom znížte teplotu a nechajte dusiť, kým tekvica nezmäkne.
- Použite mixér na rozmixovanie polievky do hladka.
- Zmes vráťte späť do hrnca.
- Pridajte šľahačkovú smotanu a dôkladne premiešajte. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Podávajte hokkaido polievku posypanú tekvicovými jadrami. Na ozdobenie použite tekvicové jadrá.
Verím, že si vychutnáte túto jedinečnú tekvicovú polievku!
2) Hokkaido polievka s tekvicovými jadierkami
Polievka z hokkaido je perfektným jedlom na chladnejšie dni. Plná chuti a živín, táto polievka je pripravená z chutnej tekvice Hokkaido s výnimočnou krémovou konzistenciou. K tomu chrumkavé tekvicové jadrá robia z tohto jedla nielen vynikajúce, ale aj zdravé jedlo.
Zloženie
Na prípravu tejto hokkaido polievky sa vám budú hodiť nasledujúce suroviny:
- 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 smotana na varenie (200 ml)
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- tekvicové jadrá na posypanie
Postup prípravy
Príprava hokkaido polievky je rýchla a jednoduchá. Postupujte podľa nasledujúcich krokov:
- Najprv umyte a nakrájajte tekvicu Hokkaido na menšie kocky, spolu s cibuľou a cesnakom.
- Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne.
- Pridajte tekvicu a zemiaky, všetko dobre premiešajte, a krátko poduste.
- Nalejte zeleninový vývar a varte 20 minút, dokým všetko nezmäkne.
- Potom polievku rozmixujte dohladka a pridajte smotanu, soľ a korenie podľa vlastnej chuti.
- Podávajte horúce, ozdobené opraženými tekvicovými jadrami.
Príprava skvelej hokkaido polievky je jednoduchá a pripraví vás na útulné jesenné dni. Vychutnajte si ju s rodinou a priateľmi!