Hokkaido polievka s tekvicovymi jadierkami

 

Polievka z hokkaido je klasická japonská polievka, ktorá sa obyčajne pripravuje s tekvicou hokkaido. Na výrobu tejto chutnej polievky s tekvicovými jadrami budete potrebovať tieto zložky:

  • 1 kus tekvice hokkaido
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 4 šálky vývaru z zeleniny
  • 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
  • 1/2 čajovej lyžičky koriandru
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej papriky
  • 1/2 šálky šľahačkovej smotany
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • tekvicové jadrá na ozdobu

 

Polievka z hokkaido s tekvicovými jadrami

Postup:

  1. Na strednom ohni zohrejte hrniec a pridajte olej. Cibuľu s cesnakom restujte, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  2. Dohrnca vložte nakrájanú hokkaido tekvicu a dobre premiešajte.
  3. Nalejte do hrnca zeleninový vývar, pridajte kurkumu, koriander a mletú papriku. Dobre zamiešajte.
  4. Potom znížte teplotu a nechajte dusiť, kým tekvica nezmäkne.
  5. Použite mixér na rozmixovanie polievky do hladka.
  6. Zmes vráťte späť do hrnca.
  7. Pridajte šľahačkovú smotanu a dôkladne premiešajte. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  8. Podávajte hokkaido polievku posypanú tekvicovými jadrami. Na ozdobenie použite tekvicové jadrá.

Verím, že si vychutnáte túto jedinečnú tekvicovú polievku!

Hokkaido polievka s tekvicovými jadierkami-2

2) Hokkaido polievka s tekvicovými jadierkami

Polievka z hokkaido je perfektným jedlom na chladnejšie dni. Plná chuti a živín, táto polievka je pripravená z chutnej tekvice Hokkaido s výnimočnou krémovou konzistenciou. K tomu chrumkavé tekvicové jadrá robia z tohto jedla nielen vynikajúce, ale aj zdravé jedlo.

Rýchla večera pre deti

Rýchla večera pre deti

Čítať viac »

Zloženie

Na prípravu tejto hokkaido polievky sa vám budú hodiť nasledujúce suroviny:

  • 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 smotana na varenie (200 ml)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • tekvicové jadrá na posypanie

 

Postup prípravy

Príprava hokkaido polievky je rýchla a jednoduchá. Postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Najprv umyte a nakrájajte tekvicu Hokkaido na menšie kocky, spolu s cibuľou a cesnakom.
  2. Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne.
  3. Pridajte tekvicu a zemiaky, všetko dobre premiešajte, a krátko poduste.
  4. Nalejte zeleninový vývar a varte 20 minút, dokým všetko nezmäkne.
  5. Potom polievku rozmixujte dohladka a pridajte smotanu, soľ a korenie podľa vlastnej chuti.
  6. Podávajte horúce, ozdobené opraženými tekvicovými jadrami.

 

Príprava skvelej hokkaido polievky je jednoduchá a pripraví vás na útulné jesenné dni. Vychutnajte si ju s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Elvira Kolnik píše:

    Vyzera to velmi chutne, musim skusit!

  2. Libusa85 píše:

    Tato polievka ma skvele ingrediencie, urcite si ju uvarim.

  3. Albin80 píše:

    Tato hokkaido polievka je jednoducha na pripravu a znie velmi lahodne, tesim sa na vyskusanie.