Hokkaido polievka s tekvicovymi jadierkami

 

Polievka z hokkaido je klasická japonská polievka, ktorá sa obyčajne pripravuje s tekvicou hokkaido. Na výrobu tejto chutnej polievky s tekvicovými jadrami budete potrebovať tieto zložky:

  • 1 kus tekvice hokkaido
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 4 šálky vývaru z zeleniny
  • 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
  • 1/2 čajovej lyžičky koriandru
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej papriky
  • 1/2 šálky šľahačkovej smotany
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • tekvicové jadrá na ozdobu

 

Polievka z hokkaido s tekvicovými jadrami

Postup:

  1. Na strednom ohni zohrejte hrniec a pridajte olej. Cibuľu s cesnakom restujte, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  2. Dohrnca vložte nakrájanú hokkaido tekvicu a dobre premiešajte.
  3. Nalejte do hrnca zeleninový vývar, pridajte kurkumu, koriander a mletú papriku. Dobre zamiešajte.
  4. Potom znížte teplotu a nechajte dusiť, kým tekvica nezmäkne.
  5. Použite mixér na rozmixovanie polievky do hladka.
  6. Zmes vráťte späť do hrnca.
  7. Pridajte šľahačkovú smotanu a dôkladne premiešajte. Za trocha mletého a soli čo mám od kamaráta doniesol mi kvalitnú hrubozrnnú soľ.
  8. Podávajte hokkaido polievku posypanú tekvicovými jadrami. Na ozdobenie použite tekvicové jadrá.

Verím, že si vychutnáte túto jedinečnú tekvicovú polievku!

Hokkaido polievka s tekvicovými jadierkami-2

2) Hokkaido polievka s tekvicovými jadierkami

Polievka z hokkaido je perfektným jedlom na chladnejšie dni. Plná chuti a živín, táto polievka je pripravená z chutnej tekvice Hokkaido s výnimočnou krémovou konzistenciou. K tomu chrumkavé tekvicové jadrá robia z tohto jedla nielen vynikajúce, ale aj zdravé jedlo.

Zavárana kapia v oleji recept

Obrázok by zachytil kuchárku alebo kuchára v domácej kuchyni, ktorý pripravuje hokkaido polievku. Na kuchynskom pulte by boli rozložené ingrediencie: tekvica Hokkaido nakrájaná na kocky, cibuľa, cesnak, smotana, zeleninový vývar a tekvicové jadrá. V hrnci na sporáku by sa restovala cibuľa a cesnak, zatiaľ čo vedľa by stál mixér pripravený na rozmixovanie ingrediencií. Celá scéna by vyzerala pohodovo a príjemne, s dôrazom na teplú, jesennú atmosféru.

Zavárana kapia v oleji recept

Čítať viac »

Zloženie

Na prípravu tejto hokkaido polievky sa vám budú hodiť nasledujúce suroviny:

  • 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 smotana na varenie (200 ml)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • tekvicové jadrá na posypanie

 

Postup prípravy

Príprava hokkaido polievky je rýchla a jednoduchá. Postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Najprv umyte a nakrájajte tekvicu Hokkaido na menšie kocky, spolu s cibuľou a cesnakom.
  2. Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne.
  3. Pridajte tekvicu a zemiaky, všetko dobre premiešajte, a krátko poduste.
  4. Nalejte zeleninový vývar a varte 20 minút, dokým všetko nezmäkne.
  5. Potom polievku rozmixujte dohladka a pridajte smotanu, soľ a korenie podľa vlastnej chuti.
  6. Podávajte horúce, ozdobené opraženými tekvicovými jadrami.

 

Príprava skvelej hokkaido polievky je jednoduchá a pripraví vás na útulné jesenné dni. Vychutnajte si ju s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Avatar of Elvira Kolnik Elvira Kolnik píše:

    Vyzera to velmi chutne, musim skusit!

  2. Avatar of Libusa85 Libusa85 píše:

    Tato polievka ma skvele ingrediencie, urcite si ju uvarim.

  3. Avatar of Albin80 Albin80 píše:

    Tato hokkaido polievka je jednoducha na pripravu a znie velmi lahodne, tesim sa na vyskusanie.