Hokkaido polievka - Žídek

 

Samozrejme! Tu je recept na Hokkaido polievku Zidek v slovenčine:

Na prípravu budeme potrebovať:

  • 1 strednú hokkaido tekvicu
  • 2 stredné mrkvy
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka kokosového mlieka
  • Soľ a korenie podľa preferencií
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

 

Hokkaido polievka – Žídek

Pokyny na prípravu:

  1. Ošúpeme a nakrájame hokkaido tekvicu, mrkvy, cibuľu a cesnak na kocky.
  2. V väčšom hrnci na strednom ohni zohrejeme trochu oleja. Orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezačnú vydávať arómu.
  3. Pridáme nakrájanú tekvicu a mrkvu a dusíme ďalších 5 minút.
  4. Zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme k varu. Znížime teplotu a varíme asi 20 minút, kým nie sú tekvica a mrkva mäkké.
  5. S použitím ponorného mixéra alebo bežného mixéra rozmixujeme polievku dohladka.
  6. Primiešame kokosové mlieko a dochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.
  7. Varíme ďalších 5 minút, aby sa chute prepojili.
  8. Podávame horúcu Hokkaido polievku Zidek s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Prajem dobrú chuť k výbornej Hokkaido polievke Zidek!

Hokkaido polievka - Žídek-2

Cestoviny so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

Cestoviny so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

Čítať viac »

2) Hokkaido polievka – Žídek

Hokkaido polievka predstavuje ideálne jedlo na chladné jesenné obdobie. Táto lahodná a krémová polievka vás zahreje a poteší svojou plnosťou. Hokkaido tekvica, ktorá je hlavnou zložkou, pridáva pokrmu nielen výnimočnú chuť, ale aj krásnu farbu. V nasledujúcich riadkoch vám ukážem, ako si túto chutnú polievku pripraviť.

Ingrediencie na Hokkaido Polievku

Na prípravu hokkaido polievky budete potrebovať:

  • 1 stredná hokkaido tekvica
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • Olivový olej, soľ a korenie podľa chuti
  • Na dekoráciu – tekvicové semienka a čerstvý koriander

 

Pokyny na prípravu Hokkaido Polievky

Príprava je veľmi jednoduchá. Najprv si očistíme a nakrájame hokkaido tekvicu na malé kocky. Na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezhnednú. Pridáme tekvicu a orestujeme ju približne 5 minút.

Následne zalejeme zeleninovým vývarom a varíme na nízkom ohni asi 20 minút, kým nie je tekvica mäkká. Po uvarení všetko rozmixujeme dohladka, potom pridáme smotanu a dochutíme soľou a korením. Na záver ozdobíme tekvicovými semienkami a čerstvým koriandrom. Chutná hokkaido polievka je pripravená na podávanie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Dezider76 píše:

    Skvelý recept! Určite vyskúšam, veľmi ľahko pripraviteľná polievka.

  2. Edita Hablak píše:

    Vynikajúci recept! Dúfam, že bude chutiť tak dobre ako vyzerá.

  3. Wtimko píše:

    Hokkaido polievka je moja obľúbená, veľmi rada si ju pripravujem. Teším sa na vyskúšanie vášho receptu!