Samozrejme! Tu je recept na Hokkaido polievku Zidek v slovenčine:
Na prípravu budeme potrebovať:
- 1 strednú hokkaido tekvicu
- 2 stredné mrkvy
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 šálka kokosového mlieka
- Soľ a korenie podľa preferencií
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Hokkaido polievka – Žídek
Pokyny na prípravu:
- Ošúpeme a nakrájame hokkaido tekvicu, mrkvy, cibuľu a cesnak na kocky.
- V väčšom hrnci na strednom ohni zohrejeme trochu oleja. Orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezačnú vydávať arómu.
- Pridáme nakrájanú tekvicu a mrkvu a dusíme ďalších 5 minút.
- Zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme k varu. Znížime teplotu a varíme asi 20 minút, kým nie sú tekvica a mrkva mäkké.
- S použitím ponorného mixéra alebo bežného mixéra rozmixujeme polievku dohladka.
- Primiešame kokosové mlieko a dochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.
- Varíme ďalších 5 minút, aby sa chute prepojili.
- Podávame horúcu Hokkaido polievku Zidek s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.
Prajem dobrú chuť k výbornej Hokkaido polievke Zidek!
2) Hokkaido polievka – Žídek
Hokkaido polievka predstavuje ideálne jedlo na chladné jesenné obdobie. Táto lahodná a krémová polievka vás zahreje a poteší svojou plnosťou. Hokkaido tekvica, ktorá je hlavnou zložkou, pridáva pokrmu nielen výnimočnú chuť, ale aj krásnu farbu. V nasledujúcich riadkoch vám ukážem, ako si túto chutnú polievku pripraviť.
Ingrediencie na Hokkaido Polievku
Na prípravu hokkaido polievky budete potrebovať:
- 1 stredná hokkaido tekvica
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- Olivový olej, soľ a korenie podľa chuti
- Na dekoráciu – tekvicové semienka a čerstvý koriander
Pokyny na prípravu Hokkaido Polievky
Príprava je veľmi jednoduchá. Najprv si očistíme a nakrájame hokkaido tekvicu na malé kocky. Na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezhnednú. Pridáme tekvicu a orestujeme ju približne 5 minút.
Následne zalejeme zeleninovým vývarom a varíme na nízkom ohni asi 20 minút, kým nie je tekvica mäkká. Po uvarení všetko rozmixujeme dohladka, potom pridáme smotanu a dochutíme soľou a korením. Na záver ozdobíme tekvicovými semienkami a čerstvým koriandrom. Chutná hokkaido polievka je pripravená na podávanie!
Skvelý recept! Určite vyskúšam, veľmi ľahko pripraviteľná polievka.
Vynikajúci recept! Dúfam, že bude chutiť tak dobre ako vyzerá.
Hokkaido polievka je moja obľúbená, veľmi rada si ju pripravujem. Teším sa na vyskúšanie vášho receptu!