Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami 

Recept na teplé lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami:

Ingrediencie:

  • 2 šálky múky
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 1/2 šálky mlieka
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice masla (rozpusteného)
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Na cmar:

  • 1/2 šálky cukru
  • 1/4 šálky vody
  • 1/4 čajovej lyžičky kyseliny citrónovej
  • 1/4 šálky smotany na šľahanie

Na karamelizované jablká:

  • 2 jablká (olúpané, bez jadierok a nakrájané na tenké plátky)
  • 1/4 šálky masla
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • štipka soli

 

Teplé lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami 

Príprava:

  1. V miske skombinujte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V ďalšej miske zmiešajte mlieko, vajcia, rozpustené maslo a vanilkový extrakt.
  3. Skombinujte mokré zložky s dry ingredients a zamiešajte do hladkého cesta.
  4. Nalejte lyžicu cesta na horúcu panvicu a opekajte lievance z oboch strán do zlatistej farby.
  5. Aby ste pripravili cmar, ohrejte vodu v hrnci a pridajte cukor. Neustále miešajte, až kým sa cukor úplne nezruší. Následne do zmesi pridajte kyselinu citrónovú a nechajte vychladnúť. Potom zapracujte smotanu a varte, kým sa zmes nezhustí.
  6. Na prípravu karamelizovaných jabĺk, na panvici rozohrejte maslo a pridajte jablká, hnedý cukor, škoricu a soľ. Nechajte jablká karamelizovať, občas premiešajte, až kým nezmäknú a nebudú šťavnaté.
  7. Upečené lievance podávajte teplé, posypané cmarom a ozdobené karamelizovanými jablkami.

Prajem dobrú chuť!

 

Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami  - 2

2) Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami 

Vítame vás v našej kuchyni! Dnes si spoločne pripravíme chuťovo vynikajúce teplé lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami.

Bryndzová polievka s klobásou

Bryndzová polievka s klobásou

Čítať viac »

Tento recept je ideálny na víkendové raňajky, no nie je problém si ho dopriať aj počas týždňa ako rýchly dezert. Vďaka jemnému cmaru sú lievance nadýchane a jablká prinesú sladkú aj zdravú chuť. Poďme sa pozrieť na to, čo všetko budeme potrebovať, aby sme…potrebovať a akým spôsobom pokračovať!

Na výrobu týchto lahodných lievancov sa bude hodiť:

  • 250 ml cmaru
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g cukru
  • 2 vajcia
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • štipku soli
  • Maslo na opekanie

Na karamelizované jablká:

  • 2 stredne veľké jablká
  • 50 g hnedého cukru
  • 1 lyžica masla
  • štipka škorice

Postup realizácie

Na začiatku si v menšej miske zmiešame všetky suché súčasti: múku, prášok do pečiva, cukor a soľ. V druhej miske vyšľahajte vajcia s cmarom, až kým sa dokonale nespoja.

Následne opatrne pridávajte suchú zmes do mokrej a miešajte, kým nevznikne jemné cesto. Lepšie je, ak okraje ostanú mierne hrudkovité, aby lievance boli nadýchané.

Na pánvi si rozpustíme maslo a pomocou naberačky berieme cesto. Opekáme lievance do zlatohneda z oboch strán.

Medzitým si pripravujeme karamelizované jablká – nakrájame jablká na tenké plátky, na pánvi rozpustíme maslo, pridáme cukor a nakrájané jablká. Nezabudnite pridať štipku škorice! Miešajte, kým jablká nezmäknú a nekaramelizujú.

Hotové lievance servírujeme ešte teplé, preliate karamelizovanými jablkami. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tieto lievance vyzerajú fantasticky! Určite ich vyskúšam na víkend. Kombinácia cmaru a karamelizovaných jabĺk je skvelý nápad. Mám rád, keď sú raňajky sladké a chutné. Teším sa na to, aké budú!

  2. Srdiečko píše:

    Wow, tento recept je úžasný! Nikdy by ma nenapadlo pridať jablká do lievancov. Cmar dodá jemnosť, určite to vyskúšam! Dúfam, že sa podarí tak dobre ako na obrázku. Ďakujem za skvelý tip!

  3. MačkaMia píše:

    Lievance s cmarom a jablkami? To znie ako sen! Vždy som milovala sladké raňajky a tento recept je presne to, čo potrebujem. Neviem sa dočkať, kedy si ich pripravím doma pre rodinu!

  4. SladkýHrášok píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Lievance s karamelizovanými jabĺkami sú skutočne lákavé a zdajú sa byť jednoduché na prípravu. Určite sa o ne podelím aj so svojimi priateľmi, nech vedia, aké sú chutné!

  5. Radosť píše:

    Úžasný recept! Lievance s cmarom sú vždy dobrý nápad. Karamelizované jablká dodajú jedinečnú chuť a vôňu. Myslím si, že toto bude pravidelná súčasť našich víkendových raňajok. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. PavolKuchár píše:

    Skvelý recept na lievance! Myslím si, že s cmarom budú extra nadýchanejšie. Karamelizované jablká dodávajú nádych originality a chuťovej harmónie. Už sa teším na raňajky plné chuti!

  7. Kvetinka_85 píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Lievance s karamelizovanými jabĺkami znejú výborne a určite ich vyskúšam na sobotu ráno. Milujem sladké raňajky a tento recept mi spraví radosť.

  8. @LiviaMlsná píše:

    ! Naozaj úžasný recept! Cmar pridá lahodnú chuť k lievancom a jablká ich dokonale doplnia. Mám pocit, že budú obľúbené u celej rodiny. Ďakujem za tento skvelý nápad na raňajky.

  9. !Dizzy! píše:

    ! Tento recept je úplne úžasný! Mám rada kombináciu sladkých jabĺk a nadýchanych lievancov. Určite ho vyskúšam čoskoro doma pre svojich blízkych!

  10. _Káva_90_ píše:

    ? Skvelý spôsob, ako začať deň – horúce lievance s cmarom? A tie karamelizované jablká sú proste geniálne! Nemôžem sa dočkať toho lahodného pokrmu už zajtra ráno!