Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami 

Recept na horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami:

Suroviny:

  • 2 šálky múky
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 1/2 šálky mlieka
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice masla (rozpusteného)
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Na cmar:

  • 1/2 šálky cukru
  • 1/4 šálky vody
  • 1/4 čajovej lyžičky kyseliny citrónovej
  • 1/4 šálky smotany na šľahanie

Na karamelizované jablká:

  • 2 jablká (olúpané, zbavené jadierok a nakrájané na tenké plátky)
  • 1/4 šálky masla
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • štipka soli

 

Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami 

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V inej mise zmiešajte mlieko, vajcia, rozpustené maslo a vanilkový extrakt.
  3. Pridajte mokré zložky k suchým zložkám a premiešajte do hladka.
  4. Na rozpálenú panvicu nalejte lyžicu cesta a pečte lievance z oboch strán do zlatista.
  5. Na prípravu cmara, zahrejte vodu v hrnci a pridajte cukor. Za stáleho miešania varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom pridajte kyselinu citrónovú a nechajte zmes vychladnúť. Potom pridajte smotanu a prevarte do kým sa nezhustí.
  6. Na karamelizované jablká, zohrejte maslo na panvici a pridajte jablká, hnedý cukor, škoricu a soľ. Nechajte jablká karamelizovať, občas premiešajte až kým nebudú mäkké a šťavnaté.
  7. Hotové lievance podávajte teplé posypané cmarom a ozdobte karamelizovanými jablkami.

Dobrú chuť!

 

2)

Vitajte v našej kuchyni! Dnes si spoločne pripravíme lahodné horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami. Tento recept je ideálny na víkendové raňajky, ale tiež si ho môžete dopriať aj počas týždňa na rýchly dezert. Vďaka jemnému cmaru sú lievance nadýchane a jablká dodajú sladkú a zdravú príchuť. Poďme sa pozrieť na to, čo všetko budeme potrebovať a ako postupovať!

Ingrediencie na lievance

Na prípravu týchto chutných lievancov budete potrebovať:

  • 250 ml cmaru
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g cukru
  • 2 vajcia
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • štipku soli
  • Maslo na opečenie

Na karamelizované jablká:

  • 2 stredne veľké jablká
  • 50 g hnedého cukru
  • 1 lyžica masla
  • štipku škorice

Postup prípravy

Najprv si v malej mise zmiešame všetky suché ingrediencie: múku, prášok do pečiva, cukor a soľ. V druhej miske vyšľahajte vajcia s cmarom, až kým sa nespoja. Potom pomaly pridávajte suchú zmes do mokrej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Je lepšie, ak okraje zostanú trošku hrudkovité, aby lievance boli nadýchane.

Na panvici si rozpustíme maslo a naberáme cesto pomocou naberačky. Opekáme lievance na zlatohnedú farbu z oboch strán.

Medzitým si pripravíme karamelizované jablká – nakrájame jablká na tenké plátky, na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a jablká. Nezabudnite na štipku škorice! Miešajte, kým nie sú jablká mäkké a karamelizované.

Hotové lievance podávame ešte teplé, preliate karamelizovanými jablkami. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tieto lievance vyzerajú fantasticky! Určite ich vyskúšam na víkend. Kombinácia cmaru a karamelizovaných jabĺk je skvelý nápad. Mám rád, keď sú raňajky sladké a chutné. Teším sa na to, aké budú!

  2. Srdiečko píše:

    Wow, tento recept je úžasný! Nikdy by ma nenapadlo pridať jablká do lievancov. Cmar dodá jemnosť, určite to vyskúšam! Dúfam, že sa podarí tak dobre ako na obrázku. Ďakujem za skvelý tip!

  3. MačkaMia píše:

    Lievance s cmarom a jablkami? To znie ako sen! Vždy som milovala sladké raňajky a tento recept je presne to, čo potrebujem. Neviem sa dočkať, kedy si ich pripravím doma pre rodinu!

  4. SladkýHrášok píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Lievance s karamelizovanými jabĺkami sú skutočne lákavé a zdajú sa byť jednoduché na prípravu. Určite sa o ne podelím aj so svojimi priateľmi, nech vedia, aké sú chutné!

  5. Radosť píše:

    Úžasný recept! Lievance s cmarom sú vždy dobrý nápad. Karamelizované jablká dodajú jedinečnú chuť a vôňu. Myslím si, že toto bude pravidelná súčasť našich víkendových raňajok. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. PavolKuchár píše:

    Skvelý recept na lievance! Myslím si, že s cmarom budú extra nadýchanejšie. Karamelizované jablká dodávajú nádych originality a chuťovej harmónie. Už sa teším na raňajky plné chuti!

  7. Kvetinka_85 píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Lievance s karamelizovanými jabĺkami znejú výborne a určite ich vyskúšam na sobotu ráno. Milujem sladké raňajky a tento recept mi spraví radosť.

  8. @LiviaMlsná píše:

    ! Naozaj úžasný recept! Cmar pridá lahodnú chuť k lievancom a jablká ich dokonale doplnia. Mám pocit, že budú obľúbené u celej rodiny. Ďakujem za tento skvelý nápad na raňajky.

  9. !Dizzy! píše:

    ! Tento recept je úplne úžasný! Mám rada kombináciu sladkých jabĺk a nadýchanych lievancov. Určite ho vyskúšam čoskoro doma pre svojich blízkych!

  10. _Káva_90_ píše:

    ? Skvelý spôsob, ako začať deň – horúce lievance s cmarom? A tie karamelizované jablká sú proste geniálne! Nemôžem sa dočkať toho lahodného pokrmu už zajtra ráno!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *