Suroviny:
– 300 g sušeného hrachu
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 polievková lyžica masla
– 1 polievková lyžica múky
– soľ, cesnak, mleté čierne korenie
– ocot na dochutenie
Hrachová polievka na kyslo
Postup:
1. Hrach dôkladne prepláchnite a nechajte ho namočený vo vode cez noc.
2. Na panvici rozohrejte maslo a osmahnite na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte múku a nechajte ju opražiť do zlatista.
3. Zalejte vodou a pridajte namočený hrach, nakrájané mrkvy a zemiaky.
4. Za občasného miešania varte, až kým zelenina nebude mäkká.
5. Dochutite soľou, korením a podľa chuti pridajte ocot.
Podávajte teplú s chlebom s kôrkou. Príjemnú chuť!