Ingrediencie:
– 250 g sušeného hrášku
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 lyžica oleja
– soľ, čerstvo mleté čierne korenie
– petržlenová vňať a tymián (podľa chuti)
– 4 plátky chleba
Hrachová polievka s opečeným chlebom
Postup:
1. Hrášok je potrebné pred varením najprv prevariť – vložte ho do hrnca, zalejte vodou a priveďte k varu. Následne varte približne 20 minút.
2. Na panvici si orestujte jemne nakrájanú cibuľu na oleji, potom pridajte nakrájané mrkvy a zemiaky. Smažte zhruba 5 minút.
3. Do hrnca s prevareným hráškom pridajte zeleninu, soľ, čierne korenie a vodu.
4. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte variť približne 20-30 minút, kým zelenina nezmäkne.
5. Medzitým si pripravte opečený chlieb – na suchej panvici opečte plátky chleba z oboch strán.
6. Polievku dochutíte čerstvými bylinkami a podávajte s opečeným chlebom.
Dobrú chuť!