Hrášková polievka predstavuje jednoduchú a lahodnú delikatesu, ktorú je možné pripraviť v relatívne krátkom čase. Tu je recept na tradičnú slovenskú hraškovú polievku:
Potrebujeme:
– 2 šálky sušeného hrášku
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička mletej papriky
– soľ, čierne korenie
– olej na opraženie
Hrášková polievka – Mňamky
Postup:
1. Hrášok umiestnime do hrnca a prepláchneme ho vodou. Následne ho zalejeme vodou a necháme ho namočený cez noc.
2. Na rozohriatom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, ako aj nasekané mrkvy a zemiaky.
3. Pridáme namočený hrášok a zalejeme vodou. Podľa chuti pridáme soľ, papriku a korenie.
4. Varíme do zmäknutia a dochucujeme podľa potreby.
5. Pred podávaním môžeme pridať trochu smotany alebo nasekanú petržlenovú vňať.
Hráškovú polievku je možné podávať s chlebom alebo domácimi knedľami. Dobrú chuť!