Hraškova polievka - Mňamky

Hrášková polievka predstavuje jednoduchú a lahodnú delikatesu, ktorú je možné pripraviť v relatívne krátkom čase. Tu je recept na tradičnú slovenskú hraškovú polievku:

Potrebujeme:

– 2 šálky sušeného hrášku
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička mletej papriky
– soľ, čierne korenie
– olej na opraženie

 

Hrášková polievka – Mňamky

Postup:

1. Hrášok umiestnime do hrnca a prepláchneme ho vodou. Následne ho zalejeme vodou a necháme ho namočený cez noc.

2. Na rozohriatom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, ako aj nasekané mrkvy a zemiaky.

Ako uskladniť rozpolené avokádo?

Ako uskladniť rozpolené avokádo?

Čítať viac »

3. Pridáme namočený hrášok a zalejeme vodou. Podľa chuti pridáme soľ, papriku a korenie.

4. Varíme do zmäknutia a dochucujeme podľa potreby.

5. Pred podávaním môžeme pridať trochu smotany alebo nasekanú petržlenovú vňať.

Hráškovú polievku je možné podávať s chlebom alebo domácimi knedľami. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *