Toto je jednoduchý recept na polievku z konzervovaného hrášku:
Ingrediencie:
- 1 plechovka hrášku (400 g)
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 4 šálky zeleninového vývaru
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1/2 šálky sladkej smotany (voliteľné)
- čerstvá petržlenová vňať
Polievka z konzervovaného hrášku – recept
Postup:
- V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte, kým nebude mäkká a sklovitá.
- Pridajte nasekaný cesnak a krátko orestujte, aby nezhnedol.
- Pridajte obsah plechovky s hráškom (aj s tekutinou) a dobre premiešajte.
- Zalejte všetko zeleninovým vývarom a nechajte variť.
- Ako sa polievka začne variť, znížte teplotu, pridajte soľ a korenie podľa chuti a varte ďalších 10-15 minút.
- Ochutnajte a ak je potrebné, pridajte ďalšie korenie.
- Ak máte záujem, môžete pridať aj sladkú smotanu, ktorá polievke dodá krémovosť. Ešte niekoľko minút varte, aby sa smotana zohrejala.
- Podávajte polievku teplú a dozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Verím, že tento jednoduchý recept vám pomôže pripraviť skvelú polievku z konzervovaného hrášku!
2) Hrášková polievka z konzervy – recept
Polievka z konzervovaného hrášku je vynikajúci a rýchly pokrm, ktorý sa ľahko pripravuje, ideálny pre tých, ktorí nemajú veľa času na varenie. Tento recept je jednoduchý, chutný a plný výživových zásob. Či už sa chystáte na obed, alebo hľadáte niečo na večeru, táto polievka vás určite poteší.
Ingrediencie na prípravu polievky
Na prípravu polievky z konzervovaného hrášku budete potrebovať nasledujúce naturálne produkty:
- 2 plechovky hrášku
- 1 cibuľa
- 1 zemiak
- 1 mrkva
- 500 ml zeleninového vývaru alebo vody
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie na ochutenie
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup na prípravu polievky
Aby ste si mohli uvariť lahodnú polievku z hrášku, postupujte podľa nasledujúcich krokov:
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Orestujte ju, až kým nezmäkne a zlatožltá.
- Pridajte na kocky nakrájaný zemiak a mrkvu. Orestujte ich ešte niekoľko minút.
- Pridajte konzervovaný hrášok spolu s jeho šťavou a zalejte vývarom alebo vodou.
- Varte na strednom ohni približne 15 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Polievku rozmixujte ponorným mixérom do hladkej konzistencie. Ochutnajte a ak je to potrebné, dosolte a dokoreňte.
- Servírujte horúcu, dozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Týmto spôsobom si pripravíte jednoduchú a chutnú polievku z konzervovaného hrášku, ktorá poteší vás aj vašich blízkych. Dobrú chuť!
Hrášková polievka je super, ale konzervovaný hrášok nie je zdravý.
Tento recept na hráškovú polievku sa mi zdá byť veľmi jednoduchý. Určite ho vyskúšam.
Dakujem za recept, skusim urcite!
Recept vyzerá dobre, jednoduchý na prípravu.