Toto je jednoduchý recept na polievku z konzervovaného hrášku:
Ingrediencie:
- 1 plechovka hrášku (400 g)
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 4 šálky zeleninového vývaru
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1/2 šálky sladkej smotany (voliteľné)
- čerstvá petržlenová vňať
Polievka z konzervovaného hrášku – recept
Postup:
- V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte, kým nebude mäkká a sklovitá.
- Pridajte nasekaný cesnak a krátko orestujte, aby nezhnedol.
- Pridajte obsah plechovky s hráškom (aj s tekutinou) a dobre premiešajte.
- Zalejte všetko zeleninovým vývarom a nechajte variť.
- Ako sa polievka začne variť, znížte teplotu, pridajte soľ a korenie podľa chuti a varte ďalších 10-15 minút.
- Ochutnajte a ak je potrebné, pridajte ďalšie korenie.
- Ak máte záujem, môžete pridať aj sladkú smotanu, ktorá polievke dodá krémovosť. Ešte niekoľko minút varte, aby sa smotana zohrejala.
- Podávajte polievku teplú a dozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Verím, že tento jednoduchý recept vám pomôže pripraviť skvelú polievku z konzervovaného hrášku!
2) Hrášková polievka z konzervy – recept
Polievka z konzervovaného hrášku je vynikajúci a rýchly pokrm, ktorý sa ľahko pripravuje, ideálny pre tých, ktorí nemajú veľa času na varenie. Tento recept je jednoduchý, chutný a plný výživových zásob. Či už sa chystáte na obed, alebo hľadáte niečo na večeru, táto polievka vás určite poteší.
Ingrediencie na prípravu polievky
Na prípravu polievky z konzervovaného hrášku budete potrebovať nasledujúce naturálne produkty:
- 2 plechovky hrášku
- 1 cibuľa
- 1 zemiak
- 1 mrkva
- 500 ml zeleninového vývaru alebo vody
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie na ochutenie
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup na prípravu polievky
Aby ste si mohli uvariť lahodnú polievku z hrášku, postupujte podľa nasledujúcich krokov:
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Orestujte ju, až kým nezmäkne a zlatožltá.
- Pridajte na kocky nakrájaný zemiak a mrkvu. Orestujte ich ešte niekoľko minút.
- Pridajte konzervovaný hrášok spolu s jeho šťavou a zalejte vývarom alebo vodou.
- Varte na strednom ohni približne 15 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Polievku rozmixujte ponorným mixérom do hladkej konzistencie. Ochutnajte a ak je to potrebné, dosolte a dokoreňte.
- Servírujte horúcu, dozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Týmto spôsobom si pripravíte jednoduchú a chutnú polievku z konzervovaného hrášku, ktorá poteší vás aj vašich blízkych. Dobrú chuť!