Hrášková polievka z konzervy - recept

Tu je jednoduchý recept na hráškovú polievku z konzervy:

Suroviny:

  • 1 konzerva hrášku (400 g)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky sladkej smotany (voliteľné)
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Hrášková polievka z konzervy – recept

Postup:

  1. V hrnci zahrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju, kým nie je mäkká a sklovitá.
  2. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho krátko, aby nezohnedol.
  3. Pridajte obsah konzervy s hráškom (spolu s tekutinou) a premiešajte.
  4. Zalejte všetko zeleninovým vývarom a nechajte povariť.
  5. Keď polievka zovrie, znížte teplotu, pridajte soľ a korenie podľa chuti a nechajte variť ďalších 10-15 minút.
  6. Ochutnajte a prípadne pridajte ďalšie korenie, ak je to potrebné.
  7. Ak chcete, môžete pridať aj sladkú smotanu, ktorá dodá polievke hladkosť a jemnosť. Varte ešte pár minút, aby sa smotana zohriala.
  8. Polievku podávajte teplú a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám tento jednoduchý recept pomôže vytvoriť vynikajúcu hráškovú polievku z konzervy!

 

2)

Hrášková polievka z konzervy je vynikajúci a rýchly pokrm na prípravu, ideálny pre tých, ktorí nemajú veľa času na varenie. Tento recept je jednoduchý, chutný a plný výživných látok. Či už sa chystáte na obed, alebo hľadáte niečo na večeru, táto polievka vás určite poteší.

Ingrediencie na pripravu polievky

Na prípravu hráškovej polievky z konzervy budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 konzervy hrášku
  • 1 cibuľa
  • 1 zemiak
  • 1 mrkva
  • 500 ml zeleninového vývaru alebo vody
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie na dochutenie
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup na prípravu polievky

Aby ste si mohli pripraviť svoju lahodnú hráškovú polievku, postupujte podľa týchto krokov:

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Prakticky ju orestujte, až kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
  2. Pridajte na kocky nakrájaný zemiak a mrkvu. Tiež ich orestujte niekoľko minút.
  3. Pridajte konzervovaný hrášok spolu s jeho šťavou a zalejte vývarom alebo vodou.
  4. Nechajte variť na strednom ohni približne 15 minút, kým zelenina nezmäkne.
  5. Polievku rozmixujte ponorným mixérom do jemnej konzistencie. Ochutnajte a prípadne dosolte a dokoreňte podľa chuti.
  6. Servírujte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Týmto spôsobom si pripravíte jednoduchú a chutnú hráškovú polievku z konzervy, ktorá poteší vás aj vašich blízkych. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Olympia61 píše:

    Hrášková polievka je super, ale konzervovaný hrášok nie je zdravý.

  2. Ukolrusova píše:

    Tento recept na hráškovú polievku sa mi zdá byť veľmi jednoduchý. Určite ho vyskúšam.

  3. Qsindlerova píše:

    Dakujem za recept, skusim urcite!

  4. Ruzickova Kristina píše:

    Recept vyzerá dobre, jednoduchý na prípravu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *