Tento recept na hribovú polievku s krupami je naozaj vynikajúci:
- 500 g čerstvých hríbov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1/2 šálky krupice
- soľ a korenie podľa vlastnej preferencie
- čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Hríbová polievka s mliekom
Pokyny:
- Hriby dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu nakrájajte najprv na tenké polmesiačiky, potom na drobné kúsky, cesnak rozkrojte a nasekajte.
- V hrnci rozohrejte olej a na ňom orestujte cibuľu s cesnakom, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte nakrájané hriby a dusíte ich niekoľko minút, až kým nebudú jemné.
- Potom pridajte zeleninový vývar a nechajte ho variť. Znížte teplotu a varte polievku približne 15 minút.
- Ďalej pridajte krupicu a varte ešte 10 až 15 minút, kým sa krupica neprevarí.
- Ochutnajte polievku a podľa potreby pridajte soľ a korenie.
- Servírujte horúcu hribovú polievku posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
2) Hríbová polievka s mliekom
Hríbová polievka s mliekom je jedinečná slovenská delikatesa, ktorá ponúka bohatú kombináciu chutí čerstvých húb a jemného mlieka. Tato polievka je nielen chutná, ale aj výživná a je ideálna na zahriatie počas chladnejších dní. V nasledujúcom recepte sa dozviete, ako si túto polievku jednoducho pripraviť.
Suroviny potrebné na hríbovú polievku
Na prípravu hríbovej polievky s mliekom budete potrebovať nasledujúce základné suroviny:
– 500 g čerstvých hríbov (napríklad hríby dubáky, hľuzovky alebo šampiňóny)
– 1 liter čerstvého mlieka
– 1 stredná cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 1 lyžica masla
– Soľ a čierne korenie podľa preferencie
– Trocha petržlenovej vňate na dekoráciu
Návod na prípravu hríbovej polievky
1. Najprv si očišťte hríby, umyte ich pod tečúcou vodou a nakrájajte na menšie kúsky.
2. V hrnci na miernom ohni rozohrejte maslo a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte, kým cibuľa nezmäkne.
3. Potom pridajte nakrájané hríby a dusíme ich približne 10 minút, pričom ich posypte soľou a korením.
4. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky, potom ich pridajte do hrnca spoločne s mliekom. Varíme na miernom ohni, kým zemiaky nie sú mäkké.
5. Po uvarení môžete polievku rozmixovať na hladkú konzistenciu alebo nechať kusy húb a zemiakov.
6. Nakoniec ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte teplé.
Hríbová polievka s mliekom je teraz pripravená na servírovanie. Dúfame, že si na tejto chutnej a výživnej polievke naozaj pochutnáte!