Hríbová polievka s mliekom

 

Tento recept na hribovú polievku s krupami je naozaj vynikajúci:

  • 500 g čerstvých hríbov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1/2 šálky krupice
  • soľ a korenie podľa vlastnej preferencie
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

 

Hríbová polievka s mliekom

Pokyny:

  1. Hriby dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu nakrájajte najprv na tenké polmesiačiky, potom na drobné kúsky, cesnak rozkrojte a nasekajte.
  2. V hrnci rozohrejte olej a na ňom orestujte cibuľu s cesnakom, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte nakrájané hriby a dusíte ich niekoľko minút, až kým nebudú jemné.
  4. Potom pridajte zeleninový vývar a nechajte ho variť. Znížte teplotu a varte polievku približne 15 minút.
  5. Ďalej pridajte krupicu a varte ešte 10 až 15 minút, kým sa krupica neprevarí.
  6. Ochutnajte polievku a podľa potreby pridajte soľ a korenie.
  7. Servírujte horúcu hribovú polievku posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Prajem dobrú chuť!

Polievka zo žltého hrášku

Polievka zo žltého hrášku

Čítať viac »

Hríbová polievka s mliekom-2

2) Hríbová polievka s mliekom

Hríbová polievka s mliekom je jedinečná slovenská delikatesa, ktorá ponúka bohatú kombináciu chutí čerstvých húb a jemného mlieka. Tato polievka je nielen chutná, ale aj výživná a je ideálna na zahriatie počas chladnejších dní. V nasledujúcom recepte sa dozviete, ako si túto polievku jednoducho pripraviť.

Suroviny potrebné na hríbovú polievku

Na prípravu hríbovej polievky s mliekom budete potrebovať nasledujúce základné suroviny:
– 500 g čerstvých hríbov (napríklad hríby dubáky, hľuzovky alebo šampiňóny)
– 1 liter čerstvého mlieka
– 1 stredná cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 1 lyžica masla
– Soľ a čierne korenie podľa preferencie
– Trocha petržlenovej vňate na dekoráciu

Návod na prípravu hríbovej polievky

1. Najprv si očišťte hríby, umyte ich pod tečúcou vodou a nakrájajte na menšie kúsky.
2. V hrnci na miernom ohni rozohrejte maslo a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte, kým cibuľa nezmäkne.
3. Potom pridajte nakrájané hríby a dusíme ich približne 10 minút, pričom ich posypte soľou a korením.
4. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky, potom ich pridajte do hrnca spoločne s mliekom. Varíme na miernom ohni, kým zemiaky nie sú mäkké.
5. Po uvarení môžete polievku rozmixovať na hladkú konzistenciu alebo nechať kusy húb a zemiakov.
6. Nakoniec ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte teplé.

Hríbová polievka s mliekom je teraz pripravená na servírovanie. Dúfame, že si na tejto chutnej a výživnej polievke naozaj pochutnáte!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *