Hrnčekova jahodová bublanina

Ak si lenivá žena ako ja. Nezúfaj tento recept je čisto pre teba.
Pár ingrediencií dáš mo misky. Vymiešaš a hodíš do rúry na pár minút. A vieš čo, recept je na svete.

Hrnčekova jahodová bublanina

Recept na jahodovú bublaninu🍓🍓🍓 │ Zuzana Machová

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja (rastlinného)
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva (10 g)
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • Štipka soli
  • 300 g čerstvých jahôd (môžete použiť aj mrazené)
  • Práškový cukor na posypanie (podľa chuti)

Postup:

  1. Príprava cesta: V miske si najprv zmiešajte vajcia, cukor a vanilkový cukor. Šľahajte, kým zmes nebude svetlá a nadýchaná. Potom pridajte mlieko a olej a všetko dôkladne premiešajte.
  2. Suché ingrediencie: V inej miske zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva a štipku soli. Následne suché ingrediencie postupne pridávajte do mokrej zmesi, pričom stále miešate, aby sa cesto spojilo a neboli v ňom hrudky.
  3. Príprava jahôd: Čerstvé jahody umyte a nakrájajte na polovice alebo štvrtiny, ak sú väčšie. Ak používate mrazené jahody, nechajte ich trochu rozmraziť.
  4. Pečenie: Predhrejte rúru na 180 °C. Cesto vylejte do vymastenej a múkou posypanej formy (ideálne je použiť okrúhlu alebo štvorcovú formu). Na vrch cesta rozložte jahody rovnomerne.
  5. Pečenie: Bublaninu pečte asi 30-40 minút, alebo kým nie je zlatohnedá a po vpichnutí špajdle do stredu vyjde čistá.
  6. Servírovanie: Po upečení nechajte bublaninu vychladnúť. Pred podávaním ju môžete posypať práškovým cukrom.
  7. Užite si: Podávajte ju samostatne alebo s kopčekom zmrzliny či šľahačky.

Dobrú chuť!

 

3)

Ingrediencie:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka cukru (podľa chuti)
  • 1/2 hrnčeka oleja (rastlinného)
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového cukru
  • Štipka soli
  • 200 g čerstvých alebo mrazených jahôd (nakrájaných na polovičky alebo štvrtiny)
  • Cukor na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava cesta:
    • V miske rozšľahajte vajcia s cukrom (normálnym aj vanilkovým) do peny.
    • Pridajte mlieko a olej, a dobre premiešajte.
    • V inej miske zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva a soľ.
    • Suché ingrediencie postupne pridávajte k tekutým a miešajte, kým nezačne vzniknúť hladké cesto.
  2. Príprava jahôd:
    • Ak používate čerstvé jahody, umyte ich a nakrájajte na menšie kusy. Mrazené jahody môžete pridať priamo, ak nie sú počas rozmrazovania veľmi vodnaté.
  3. Pečenie:
    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Formu (rozmer približne 20×20 cm alebo 24 cm okrúhla) vymažte troškou oleja a vysypte múkou alebo pokryte papierom na pečenie.
    • Nalejte cesto do formy a rovnomerne rozložte jahody na vrch.
    • Môžete ich posypať trochou cukru, ak máte radi sladšie.
  4. Pečenie bublaniny:
    • Pečte v predhriatej rúre asi 30-35 minút, alebo kým nie je povrch zlatohnedý a cesto nie je prepečené (overte špáradlom, ak vyjde čisté, je hotovo).
  5. Servírovanie:
    • Nechajte bublaninu chvíľu vychladnúť, potom ju môžete nakrájať na kocky a podávať. Skvele chutí aj s kopčekom smotany alebo zmrzliny.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Gabi píše:

    Najlepšia hrnčeková bublanina a najme jednoduchá na prípravu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *