Hrnčekový jablkový koláč s posýpkou

Hladký jablkový koláč s posýpkou na báze hrnčeka je skvelou voľbou pre milovníkov sladkých pochúťok. Tu máte jednoduchý postup, ktorý vás inšpiruje:

Ingrediencie:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček jemného cukru
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 2 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 2 jablká, ošúpané a nakrájané na tenké plátky

Posypová zmes:

  • 1/2 hrnčeka múky
  • 1/4 hrnčeka jemného cukru
  • 1/4 hrnčeka studeného masla (na kocky nakrájaného)
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice

 

Jablkový koláč s posypovou zmesou

Pokyn na prípravu:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C a koláčovú formu jemne vymažte maslom.
  2. V dostatočne veľkej mise kombinujte múku, cukor, olej, vajíčka, mlieko a vanilkový extrakt, až pokým nebude zmes hladká.
  3. Polovicu tejto zmesi nalejte do pripraveného formy.
  4. Na cesto rovnomerne rozložte plátky jabĺk a na to nalejte zvyšok cesta.
  5. V menšej miske spojte múku, cukor, studené maslo a škoricu do drobivej zmesi.
  6. Posypte touto zmesou vrchnú časť koláča.
  7. Pečte v predhriatej rúre približne 40-45 minút, alebo až kým koláč dostane zlatistú farbu a jablká sú pekne mäkké.
  8. Nechajte koláč vychladnúť a potom ho podávajte buď teplý, alebo studený.

Takýto hrnčekový apple pie s posýpkou je fantastickým spestrením k čaju alebo ako dezert po večeri. Verím, že si na ňom pochutnáte!

 

Hrnčekový jablkový koláč s posýpkou - 2

Kačacie prsia marinované v sójovej omáčke so zelenou špargľou

Kačacie prsia marinované v sójovej omáčke so zelenou špargľou

Čítať viac »

2) Hrnčekový jablkový koláč s posýpkou

Jablkový koláč patrí medzi obľúbené dezerty, ktoré sú rýchlo a jednoducho pripraviteľné. Tento hrnčekový jablkový koláč s posýpkou je výbornou voľbou, ak máte chuť na niečo sladké, ale nemáte čas na zložitější recepty. Postupujte podľa nasledujúceho návodu a užite si chutný dezert s rodinou alebo priateľmi!

Ingrediencie

Na výrobu tohto koláča budete potrebovať:

  • 2 hrnčeky nastrúhaných jabĺk
  • 1 hrnček cukru
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 hrnčeky múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • Na posypku: 1/2 hrnčeka múky, 1/4 hrnčeka cukru a 1/4 hrnčeka masla

Pokyny na prípravu

Vstúpte do tejto jednoduchosti! Predtým si nastavte rúru na 180 °C. V mise zmiešajte nastrúhané jablká, cukor, olej a mlieko. Dobre premiešajte. V ďalšej miske kombinujte múku, prášok do pečiva a škoricu. Potom tieto zmesi spojte do jedného.

Pripravené cesto nalejte do vymastenej pečacej formy. Na vrch cesta rovnomerne posypte pripravenú posýpkovú zmes, ktorú dosiahnete zmiešaním múky, cukru a masla do hrubšej konzistencie.

Pečte približne 35 – 40 minút alebo až kým koláč nezískava zlatistú farbu a nie je dobre upečený.

Ako si ste si všimli, hrnčekový jablkový koláč s posýpkou je rýchly a nenáročný recept, ktorý si môžete prispôsobiť svojim preferenciám. Vyskúšajte ho a vychutnajte si jeho skvelú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Lily píše:

    Najlepšie sú jablkové koláčiky.
    A tie v hrnčeku tiež. Len pár verí a je to. A koláčk je na svete, ako často píše Lucka.