Hrnčekový kolac s mascarpone

 

ingredienciami vytvára dokonalú harmóniu chutí. Hrnčekový koláč s mascarpone (Recept) ..

Suroviny:

– 1 hrnček polohrubej múky
– 1 hrnček trstinového cukru
– 1 hrnček mlieka
– 3 vajcia
– 1/2 hrnčeka kakaového prášku
– 1/2 hrnčeka slnečnicového oleja
– 1 lyžička prášku do pečiva
– 1 lyžička vanilkového vyextrahovaného aróma
– štipka soli

Postup:

1. Začnite predhriatím rúry na 180 °C a pripravte formu na pečenie.
2. V míse skombinujte suché suroviny: múku, cukor, kakaový prášok, prášok do pečiva a soľ.
3. K týmto suchým zložkám pridajte mlieko, olej, vajcia a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte, aby vzniklo homogénne cesto.
4. Cesto vylejte do pripravenej formy a pečte približne 30-35 minút, alebo kým koláč nezíska jemnú konzistenciu a nezačne sa oddelovať od okrajov formy.
5. Nechajte koláč vychladnúť a následne ho ozdobte mascarpone krémom.

Mascarpone krém

Suroviny:

– 250 g mascarpone
– 100 g práškového cukru
– 1 lyžička vanilkového vyextrahovaného aróma
– šťava z 1/2 citróna
– šťava z 1/2 pomaranča
– nastrúhaná kôra z 1/2 citróna alebo pomaranča (na ozdobenie)

Mrkvová polievka s krupicou

Mrkvová polievka s krupicou

Čítať viac »

Postup:

1. V mise dôkladne zmixujte mascarpone, práškový cukor, vanilkový extrakt, citrónovú a pomarančovú šťavu, až kým nevznikne krémovej konzistencie.
2. Chutný mascarpone krém použite na ozdobenie vychladnutého hrnčekového koláča.
3. Pre vyššiu atraktivitu môžete koláč dozdobiť nastrúhanou kôrou z citróna alebo pomaranča.

Teraz si môžete vychutnať s vynikajúcou rýchlou a chutnou verziou dezertu – hrnčekový koláč s mascarpone je skvelou voľbou pre sladkých labužníkov. Prajeme dobrú chuť!Ingrediencie vytvárajú vynikajúci zážitok pre chuťové senzory. Pozrime sa na to, aké suroviny sú nevyhnutné a ako tento koláč pripravíme.

Ingrediencie na Hrnčekový Koláč s Mascarpone

Na výrobu hrnčekového koláča budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
– 1 hrnček jemnej múky
– 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
– 1/2 hrnčeka masla (roztopeného)
– 1/2 hrnčeka mascarpone
– 2 vajcia
– 1/2 hrnčeka mlieka
– 1 balíček prášku do pečiva (10g)
– štipka soli
– vanilkový cukor podľa vlastnej chuti

Postup Prípravy Koláča

Realizácia hrnčekového koláča s mascarpone je naozaj veľmi rýchla. Najskôr predhrejte rúru na teplotu 180 °C. V mise spojte roztopené maslo, mascarpone a cukor, až kým sa nevytvorí homogénna zmes. Potom pridajte vajcia a dôkladne premiešajte. Následne postupne zapracujte múku, prášok do pečiva, soľ a mlieko. Všetko dobre premiešajte, aby sa suroviny dôkladne skombinovali a vznikla skutočne homogénna hmota.

Teraz môžete naliať zmes do predpripravenej formy na pečenie. Pečte v predhriatej rúre približne 30-35 minút, alebo kým koláč nie je zlatistý a nie je možné otestovať ho špajdľou (špajdľa by mala vyjsť suchá). Nezabudnite nechať koláč vychladnúť pred servírovaním. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár