Hŕstková polievka bez zápražky

Tento recept je jedinečný a ponúka tradičnú hŕstkovú polievku bez zápražky. Táto chutná a zdravá polievka predstavuje výbornú voľbu pre tých, ktorí obľubujú klasické jedlá so súčasným prístupom k vareniu. Je to jednoduché a výborné jedlo, ktoré uspokojí aj tých najnáročnejších gurmánov.

Recept na hŕstkovú polievku bez zápražky a múky je tu:

Suroviny:

  • 500 g hrášku (môže byť čerstvý alebo mrazený)
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 2 mrkvy, nakrájané na menšie kúsky
  • 2 zemiaky, nakrájané na menšie kúsky
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na menšie kúsky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Hŕstková polievka bez zápražky

Postup:

  1. Na panvici zohrejte trošku oleja a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte ju, až kým nebude priesvitná a mäkká.
  2. Pridajte mrkvu, zeler a zemiaky. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. Potom vložte hrášok a zeleninový vývar. Zvyšujte teplotu a nechajte zmes zovrieť.
  4. Následne znížte teplotu a varte do zmäknutia zeleniny a hrášku, čo by malo trvať približne 15-20 minút.
  5. Po uvarení odstavte polievku z ohňa a nechajte ju chvíľu vychladnúť. Potom ju môžete zmixovať pomocou mixéra, aby ste dosiahli jemnú konzistenciu.
  6. Ak by bola polievka príliš hustá, pokojne pridajte ešte trošku vývaru, aby ste dosiahli požiadavku.
  7. Ochutnajte a ak je potrebné, pridajte viac korenia alebo soli.
  8. Servírujte teplú a môžete ozdobiť čerstvým kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

Verím, že si pochutnáte na tejto jednoduchej a chutnej hŕstkovej polievke bez zápražky a múky!

sedliacka,hŕstková,strukovinová polievka s údeninou-neskutočná dobrota. KLIK na: Recepty Bodka

 

Hŕstková polievka bez zápražky - 2

2) Hŕstková polievka bez zápražky

Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 petržlenový koreň
– 1 kaleráb
– 1 zelerový koreň
– 1 cuketa
– 1 zemiak
– soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika
– petržlenová vňať

Postup:
1. Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme nakrájanú zeleninu a dochutíme soľou, korením a paprikou.
3. Varíme zhruba 20-30 minút, kým zelenina nezmäkne.
4. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Servírujeme horúcu, ideálne s kôrkovým chlebom. Prajem dobrú chuť!

 

Kuracie prsia recepty na šťave

Kuracie prsia recepty na šťave

Čítať viac »

Hŕstková polievka bez zápražky - 3

 

3) Hŕstková polievka bez zápražky

Ingrediencie:
– 500 g mrkvy
– 1 veľká cibuľa
-1 pór
– 1 zelerová stonka
– 1 zemiak
– 1 polievková lyžica oleja
– soľ, cesnakové „granulky“, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika

Postup:
1. Na oleji opečieme nasekanú cibuľu do zlato-hneda.
2. Pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu, zeler, pór, zemiak a dobre premiešame.
3. Prilejeme vodu tak, aby bola zelenina ponorená a necháme variť pri miernom ohni, kým nebude zelenina mäkká.
4. Podľa chuti dochutíme soľou, cesnakovými granulami, mletým korením a paprikou.
5. Podávame horúcu priamo z hrnca.

Praje vám dobrú chuť!

 

4)

Hrsťová polievka patrí medzi obľúbené jedlá mnohých rodín, hlavne kvôli jej výživovým vlastnostiam a vynikajúcej chuti. Pripravuje sa bez zápražky, čo zabezpečuje, že si udrží všetky svoje prospešné látky. Tento recept vás naučí, ako si ľahko pripraviť skvelú hŕstkovú polievku s minimálnou námahou a maximálnym chuťovým zážitkom.

Ingrediencie na hŕstkovú polievku

Ako pri každom vynikajúcom recepte, aj tu sú podstatné ingrediencie. Na prípravu hŕstkovej polievky bez zápražky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 šálka sušených hŕstiek
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 mrkvu
  • 1 zemiak
  • 1 liter vody alebo zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa potreby
  • 1 bobkový list (nepovinný)
  • Čerstvé bylinky (petržlenová vňať na ozdobu)

Postup prípravy

Príprava hŕstkovej polievky bez zápražky je veľmi jednoduchá. Tu sú kroky, ktoré je potrebné dodržať:

  1. Hŕstky pred varením dôkladne prepláchnite a namočte do vody na niekoľko hodín, ideálne cez noc.
  2. Na panvicu pridajte nakrájanú cibuľu a mrkvu. Môžete ich opražiť na malom množstve oleja, ak chcete, nie je to však nutné.
  3. Pridajte do panvice zmes namočených hŕstiek, nakrájaný zemiak a zalejte litrom vody alebo zeleninového vývaru. Pridajte soľ, korenie a bobkový list.
  4. Varte na strednej teplote, kým hŕstky nie sú mäkké, približne 30-40 minút. Môžete občas premiešať, aby sa polievka nepripekla na dno panvice.
  5. Keď sú všetky suroviny uvarené, polievku ochutnajte a upravte chuť podľa potreby. Pred podávaním môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Hrsťová polievka je skvelou voľbou na obed alebo večeru. Môže sa podávať samostatne, alebo s čerstvým chlebom. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Zlatica Tiso píše:

    Nechutná mi hrášok, preto tento recept nevyužijem.

  2. Zbus píše:

    Recept vyzerá zaujímavo. Určite ho skúsim pripraviť, teším sa na výsledok.

  3. Anonym píše:

    Polievka je super! Už dnes ju pripravím k obede.

  4. Antonia12 píše:

    Vyzera to chutne, urcite to vyskusam!

  5. Demeter02 píše:

    Dakujem za recept, urcite sa naucim varit

  6. Romana Kralova píše:

    Toto je super! Vdaka za tip!

  7. Rene46 píše:

    Skvela polievka, urcite si ju vyskusam uvarit!