Tu je recept na houbovú polievku so sušenými slivkami:
Suroviny:
- 500 g čerstvých húb (napr. hríby, bedle)
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- 100 g sušených sliviek
- petržlenová vňať na posypanie
Houbová polievka so sušenými slivkami
Postup:
- Húb očistíme a nakrájame na malé časti. Cibuľu a cesnak nasekáme na jemno.
- Na panvici roztopíme maslo a opražíme na ňom cibuľu, kým nesklopí.
- Pridáme nakrájané huby s cesnakom a dusíme ich niekoľko minút, kým huby nezmäknú.
- Potom vlievame zeleninový vývar a varíme asi 15-20 minút, kým sú huby úplne mäkké.
- Polievku rozmixujeme na hladkú zmes a zamiešame smotanu na varenie.
- Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Sušené slivky nakrájame na menšie kousky.
- Každú porciu polievky ozdobíme kúsmi sušených sliviek a posypeme petržlenovou vňaťou.
- Podávame okamžite.
Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
2) Hubová polievka so sušenými slivkami
Hubová polievka je stálica v mnohých kuchyniach, avšak vyskúšali ste niekedy obohatiť ju o sušené slivky? Táto netradičná kombinácia vytvára jedinečnú chuťovú harmóniu, ktorá vás prekvapí. V nasledujúcom postupe vám ukážeme, ako pripraviť túto lahodnú polievku, ktorá poteší vaše chuťové poháriky a prinesie do vášho jedálnička nový zážitok.
Ingrediencie na polievku
Na prípravu hubovej polievky so sušenými slivkami budete potrebovať:
- 300g čerstvých húb (napr. šampiňóny alebo hliva)
- 2 stredné zemiaky
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 50g sušených sliviek
- 1 liter zeleninového vývaru
- 100ml smotany na varenie
- soľ, korenie a bylinky podľa chuti
- olivový olej na restovanie
Postup prípravy
1. Na začiatku si pripravte všetky suroviny. Húby dôkladne umyte a nakrájajte, zemiaky, cibuľu a cesnak si nakrájajte na drobné kocky. Sušené slivky si nasekajte na menšie časti.
2. Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej a opražte na ňom cibuľu s cesnakom, kým nezmäknú. Potom pridajte huby a smažte ich, kým nezíska zlatožltú farbu.
3. Pridajte zemiaky so slivkami, premiešajte a všetko zalejte zeleninovým vývarom. Varte na nízkej teplote asi 20 minút, kým sú zemiaky mäkké.
4. Na konci pridajte smotanu a dochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií. Nechajte polievku krátko povariť.
Podávanie a tipy
Podávajte teplú, posypanú čerstvými bylinkami. Táto hubová polievka so sušenými slivkami je skvelá kombinácia na ochutnanie a určite sa stane obľúbeným jedlom vo vašej domácnosti!