Hubová polievka z baranej hlávky

 

Hubová polievka z baraniej hlavy predstavuje klasické jedlo v rozličných kultúrach. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 1 barania hlava
  • 500 g húb (napr. hríby, šampiňóny)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na ozdobu

 

Hubová polievka z baraniej hlavy

Príprava:

  1. Najprv dôkladne umyte baraniu hlavu a vložte ju do hrnca s dostatočným množstvom vody. Varíme na miernom plameni približne 2-3 hodiny, kým nie je mäso mäkké a oddeluje sa od kostí.
  2. Následne vyberte mäso z hrnca a nechajte ho vychladnúť. Porezajte vývar cez jemné sitko a odložte na bok.
  3. Húb očistite a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno. Mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky.
  4. Na panvici roztopte maslo a restujte na ňom cibuľu, cesnak, huby, mrkvu a zemiaky. Restujte ich približne 5-7 minút, kým zmäknú.
  5. Pridajte vývar z baraniej hlavy do hrnca a pridajte orestovanú zeleninu.
  6. Osolte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
  7. Polievku varte ešte asi 20-30 minút, kým nie je zelenina úplne uvarená.

Podávajte horúcu polievku, ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!

Hubová polievka z baranej hlávky-2

Kuracie mäso na francúzsky spôsob

Kuracie mäso na francúzsky spôsob

Čítať viac »

2) Hubová polievka z baranej hlávky

Hubová polievka z baranej hlávky je klasická slovenská pochúťka, ktorá poteší každého priaznivca húb a chutného jedla. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť túto lahodnú polievku s príjemne intenzívnou chuťou a arómou.

Ingrediencie na hubovú polievku

Na prípravu hubovej polievky z baranej hlavy budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 barania hlávka (o umytí a očistení)
  • 300 g čerstvých húb (napr. hliva, šampiňóny)
  • 1 cibuľa
  • 2 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy

Na začiatku vložte baraniu hlávku do veľkého hrnca s vodou. Povarujte ju na miernom ohni asi 1,5 hodiny, kým nebude mäkká. Zatiaľ čo sa hlávka varí, pokrájajte cibuľu, zemiaky, mrkvu a petržlen na malé kocky. Pripravte si tiež huby, ktoré nakrájajte na plátky.

Keď je barania hlávka uvarená, vyberte ju z hrnca a do vývaru pridajte cibuľu, mrkvu a petržlen. Varíme asi 10 minút a následne pridajte zemiaky a čerstvo nakrájané huby. Nezabudnite pridať prelisovaný cesnak a ochutnajte soľou a korením.

Polievku varte ďalších 15 minút, alebo kým nie sú zelenina a huby mäkké. Hotovú polievku podávajte posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou na tanieri. Hubová polievka z baranej hlavy je dokonalým jedlom na zimu a poteší každého člena domácnosti.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *