Hubová polievka z čerstvých húb

 

Ak máte chuť na prípravu hubovej polievky z čerstvých húb, budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 500 gramov čerstvých húb (žampiony, champignons alebo vaše obľúbené druhy)
  • 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané
  • 4 polievkové lyžice masla
  • 4 polievkové lyžice múky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie (voliteľné)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Hubová polievka z čerstvých húb

Návod na prípravu:

  1. Očistite huby a nakrájajte ich na tenké plátky.
  2. Na stredne rozohriatom hrnci rozpusťte maslo.
  3. Přidejte na jemno nasekanú cibuľu a cesnak, a orestujte ich do zlatista.
  4. Do hrnca vložte nakrájané huby a opražte ich s cibuľou, kým sa väčšina tekutiny neodparí a huby nezmäknú.
  5. Do zmesi pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa huby obalili.
  6. Postupne prilievajte zeleninový vývar a stále miešajte, kým sa polievka nezačne zahusťovať.
  7. Varte na miernom ohni približne 20 minút, pričom občas premiešajte.
  8. Ak preferujete hladšiu konzistenciu, môžete použiť mixér na vymixovanie polievky.
  9. Ak chcete pridať smotanu, vmiešajte ju do polievky a dôkladne premiešajte. Dochute soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa preferencií.
  10. Podávajte teplú polievku s ozdobou z nasekanej petržlenovej vňate.

Hotovú hubovú polievku si môžete vychutnať ako predjedlo alebo ako hlavný chod s čerstvým pečivom. Prajeme dobrú chuť!

Hubová polievka z čerstvých húb-2

2) Hubová polievka z čerstvých húb

Hubová polievka z čerstvých húb je chutný a výživný pokrm, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek. Nielen, že je to skvelý spôsob, ako využiť čerstvé huby, ale taktiež ponúka bohatú chuť a vôňu. V tejto príprave sa naučíte, ako tento vynikajúci pokrm pripraviť od základov.

Bezlepkové halušky

Bezlepkové halušky

Čítať viac »

Ingrediencie na hubovú polievku

Na prípravu hubovej polievky budú potrebné tieto zložky:

  • 500 g čerstvých húb
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup prípravy

Najprv dôkladne umyjte a nakrájajte čerstvé huby na tenké plátky. Na panvici rozohrejte olivový olej a vložte nasekanú cibuľu, ktorá sa smaží do zlata.

Potom pridajte cesnak a krátko popražte. Nasledujte pridanie nakrájaných húb a dusíme všetko spolu asi 5 minút, kým huby nezmäknú. Následne do panvice nalejte zeleninový vývar a privarte do varu. Varíme približne 15 minút. Na záver vmiešame smotanu na varenie, dochutíme soľou a korením podľa chuti. Pred podávaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Hubová polievka je pripravená a môžete ju podávať. Tento pokrm je nielen výživný, ale aj lahodný a ideálny na zahriatie v chladných dňoch. Dúfame, že si ho zamilujete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *