Ak chcete pripraviť hubovú polievku z čerstvých húb, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 gramov čerstvých húb (champignons, žampiony, alebo vaše obľúbené druhy)
- 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 4 polievkové lyžice masla
- 4 polievkové lyžice múky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie (voliteľné)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Hubová polievka z čerstvých húb
Postup:
- Huby očistite a nakrájajte na tenké plátky.
- Rozohrejte hrniec na strednom ohni a pridajte maslo. Nechajte ho rozpustiť.
- Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte nakrájané huby a orestujte ich spolu so zeleninou, kým väčšina tekutiny neodparí a huby nezmäknú.
- Do hrnca pridajte múku a premiešajte, aby sa huby obalili a absorbovali múku.
- Postupne pridávajte zeleninový vývar, neustále miešajte, aby sa polievka začala zahusťovať.
- Ponechajte polievku variť na miernom ohni asi 20 minút, občas miešajte.
- Ak chcete mať konzistenciu polievky hladšiu, môžete použiť mixér na dôkladné ošľahanie.
- Ak chcete pridať smotanu, pridajte ju do polievky a dobre premiešajte. Dochutte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Podávajte polievku teplú, ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Takto pripravenú hubovú polievku si môžete vychutnať ako predjedlo alebo ako hlavné jedlo so čerstvým pečivom. Dobrú chuť!
2)
Hubová polievka z čerstvých húb je chutný a zdravý pokrm, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek. Nielen, že je výborným spôsobom, ako využiť čerstvé huby, ale tiež ponúka bohatú chuť a vôňu. V tejto príprave sa naučíte, ako pripraviť túto lahodnú polievku od základov.
Ingrediencie na hubovú polievku
Na prípravu hubovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g čerstvých hub
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml smotany na varenie
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup prípravy
Najprv si očistíme a nakrájame čerstvé huby na tenké plátky. Na panvici zahrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme dozlata. Potom pridáme cesnak a krátko osmažíme. Následne pridáme nakrájané huby a všetko spolu dusíme asi 5 minút, kým huby nezmäknú. Do panvice potom nalejeme zeleninový vývar a privedieme k varu. Necháme variť asi 15 minút. Na záver pridáme smotanu na varenie, osolíme a okoreníme podľa chuti. Pred podávaním ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Hubová polievka je hotová a môžeme podávať. Tento pokrm je nielen výživný, ale aj lahodný a ideálny na zahriatie v chladnejších dňoch. Dúfame, že si ho zamilujete!