Hubová polievka z čerstvých húb

Ak chcete pripraviť hubovú polievku z čerstvých húb, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 gramov čerstvých húb (champignons, žampiony, alebo vaše obľúbené druhy)
  • 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 4 polievkové lyžice masla
  • 4 polievkové lyžice múky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie (voliteľné)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Hubová polievka z čerstvých húb

Postup:

  1. Huby očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Rozohrejte hrniec na strednom ohni a pridajte maslo. Nechajte ho rozpustiť.
  3. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  4. Pridajte nakrájané huby a orestujte ich spolu so zeleninou, kým väčšina tekutiny neodparí a huby nezmäknú.
  5. Do hrnca pridajte múku a premiešajte, aby sa huby obalili a absorbovali múku.
  6. Postupne pridávajte zeleninový vývar, neustále miešajte, aby sa polievka začala zahusťovať.
  7. Ponechajte polievku variť na miernom ohni asi 20 minút, občas miešajte.
  8. Ak chcete mať konzistenciu polievky hladšiu, môžete použiť mixér na dôkladné ošľahanie.
  9. Ak chcete pridať smotanu, pridajte ju do polievky a dobre premiešajte. Dochutte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  10. Podávajte polievku teplú, ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Takto pripravenú hubovú polievku si môžete vychutnať ako predjedlo alebo ako hlavné jedlo so čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

 

2)

Hubová polievka z čerstvých húb je chutný a zdravý pokrm, ktorý si môžete pripraviť kedykoľvek. Nielen, že je výborným spôsobom, ako využiť čerstvé huby, ale tiež ponúka bohatú chuť a vôňu. V tejto príprave sa naučíte, ako pripraviť túto lahodnú polievku od základov.

Ingrediencie na hubovú polievku

Na prípravu hubovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g čerstvých hub
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup prípravy

Najprv si očistíme a nakrájame čerstvé huby na tenké plátky. Na panvici zahrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme dozlata. Potom pridáme cesnak a krátko osmažíme. Následne pridáme nakrájané huby a všetko spolu dusíme asi 5 minút, kým huby nezmäknú. Do panvice potom nalejeme zeleninový vývar a privedieme k varu. Necháme variť asi 15 minút. Na záver pridáme smotanu na varenie, osolíme a okoreníme podľa chuti. Pred podávaním ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Hubová polievka je hotová a môžeme podávať. Tento pokrm je nielen výživný, ale aj lahodný a ideálny na zahriatie v chladnejších dňoch. Dúfame, že si ho zamilujete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *