Hubová polievka z modrákov

Modráková polievka je chutnou a tradičnou jedlom v niektorých regiónoch. Tu je recept na hubovú polievku z modrakov:

Potrebujete:

  • Cibuľa
  • Čerstvé alebo sušené modraky
  • Olej na opraženie
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Hovädzí vývar (alebo vývar podľa vášho výberu)
  • Múka na zhustenie (voliteľné)
  • Smotana na dochutenie (voliteľné)

 

Hubová polievka z modrákov

Postup:

  1. Modraky dôkladne očistite od eventuálnych nečistôt. Ak sú sušené, namočte ich do vody na niekoľko hodín, aby zmäkli.
  2. Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky.
  3. Na panvici rozohrejte olej a opražte cibuľu, až kým sa nezačne zlatisto sfarbovať.
  4. Pridajte modraky a opražte ich spolu s cibuľou, kým nedosiahnu mierne hnedú farbu.
  5. Ak používate sušené modraky, pridajte ich spolu s vodou, v ktorej sa namáčali. Ak sú modraky čerstvé, pridajte do panvice len vodu.
  6. Pridajte hovädzí vývar, soľ a korenie podľa chuti a povarte polievku na miernom ohni asi 30 minút, kým modraky nezmäknú.
  7. Ak chcete, môžete polievku zhustiť lyžicou múky, ktorú rozpustíte v malom množstve vody. Po pridaní múky nechajte polievku prevrieť, aby sa odparila múčka chuť.
  8. Na záver môžete pridať smotanu, aby ste dosiahli žiaducu konzistenciu a dochutili polievku.

Vychutnajte si hubovú polievku z modrakov!

 

2)

Hubová polievka je obľúbenou voľbou pre milovníkov húb, ale aj pre tých, ktorí majú radi bohaté a aromatické jedlá. Dnes sa pozrieme na recept so 600 slovami, ktorý nás zavádza do sveta modrákov, húb, ktoré dodajú našej polievke nezameniteľnú chuť a vôňu.

Ingrediencie na hubovú polievku z modrákov

Na prípravu hubovej polievky z modrákov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g čerstvých modrákov
  • 1 veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 1 šálku smotany na varenie
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie

Postup prípravy

Začnite tým, že si nakrájate cibuľu a cesnak na malé kúsky. Vo väčšom hrnci rozpustite maslo a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednej teplote, kým cibuľa nezmäkne. Potom pridajte nakrájané modráky a pokračujte v restovaní ďalších 5 minút.

Doplnte hrniec o nakrájané zemiaky a zalejte vývarom. Priveďte do varu a varte asi 20 minút, kým sú zemiaky mäkké. Na konci varenia pridajte smotanu na varenie, soľ a korenie podľa chuti. Môžete polievku rozmixovať na jemno alebo nechať kúsky, ako preferujete. Nakoniec posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte teplé.

Záver

Hubová polievka z modrákov je skvelou voľbou na chladnejšie dni a jej príprava je rýchla a jednoduchá. Tento recept vám prinesie nielen chutný výsledok, ale aj zdravý a výživný pokrm. Nezabudnite pridať svoje obľúbené koreniny, aby ste zvýraznili chuť húb ešte viac!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. KreatívnyMilo píše:

    Wow, táto polievka vyzerá naozaj skvele! Modráky sú moje obľúbené huby a s touto receptúrou to určite skúsim. Vždy sa mi páči, ako cibuľa zjemní chuť. Určite ju vyskúšam na nedeľný obed!

  2. ZelenýRobo píše:

    To je úžasný recept! Hubová polievka z modrákov znie veľmi chutne a zdravé. Mám rád varenie a toto je presne to, čo potrebujem pre moju rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. SladkáEva píše:

    Tento recept je super! Modráková polievka sa mi vždy páčila, ale nikdy som nevedela, ako ju správne pripraviť. Teraz mám všetko jasné a teším sa na to, ako si ju uvarím doma!

  4. HravýTomáš píše:

    Skvelý článok! Modráky sú fantastické a táto polievka vyzerá tak lákavo! Nemôžem sa dočkať, kedy to skúsim. Rád experimentujem s novými receptami v kuchyni. Určite pridám aj svoj obľúbený cesnak!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *