Ak chcete pripraviť hubovú polievku z mrazených húb, nasledujte tieto jednoduché kroky:
- Na zahriatie polievky použite hrniec a pridajte doňho trochu oleja alebo masla.
- Pridajte nasekanú cibuľu a pretlčený cesnak a orestujte ich na strednom ohni, až kým nezačnú byť cibuľa zlatistá a červená.
- Pridajte mrazené huby (nemusia byť rozmrazené) a orestujte ich spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút, kým nezačnú byť mäkké.
- Pridajte zeleninový vývar alebo vodu a povarte, kým sa huby neuvária. Ak máte radi silnejšiu chuť, môžete pridať aj kocku bujónu.
- Polievku dochuťte soľou, korením a bylinkami podľa chuti.
- Ak chcete dosiahnuť krémovú konzistenciu, môžete ju zmixovať ručným mixérom alebo ju prelisovať cez mixér s krátkym spínačom.
- Podávajte horúcu polievku s čerstvou petržlenovou vňaťou a kúskami chleba ako prílohu.
Dúfam, že vám táto receptúra pomôže pri príprave lahodnej hubovej polievky z mrazených húb!
2)
Hubová polievka je obľúbený pokrm, ktorý si môžete pripraviť nielen z čerstvých, ale aj z mrazených húb. Toto jednoduché, ale chutné jedlo vás zahreje na duši a skvele sa hodí na chladnejšie dni. Dnes sa pozrieme na recept, ktorý obsahuje základné ingrediencie a postup na prípravu hubovej polievky z mrazených húb.
Ingrediencie na hubovú polievku
Aby ste si mohli pripraviť túto chutnú polievku, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g mrazených húb (napr. huby šampiňón alebo mix lesných húb)
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 stredné zemiaky
- 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice rastlinného oleja alebo masla
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Príprava hubovej polievky
Postup je veľmi jednoduchý. Na začiatku si na panvici na strednom ohni rozohrejete olej alebo maslo. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a opražte ich dozlatista. Potom pridajte mrazené huby a opäť smažte, kým sa všetka voda neodparí. Zemiaky si očistite a nakrájajte na malé kocky, pridajte ich do panvice a chvíľu restujte. Nakoniec všetko zalejte vývarom, dochuťte soľou a čiernym korením a nechajte varené na miernom ohni približne 20-30 minút. Na konci varenia môžete polievku rozmixovať, ak preferujete hladšiu konzistenciu, alebo ju podávať so zvyškami pekných kúskov húb. Nezabudnite na čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie!
Tento recept na hubovú polievku je úžasný! Tak jednoduché a chutné! Milujem, keď môžem pripraviť niečo rýchle a zároveň zdravé. Určite vyskúšam, už sa teším na tú skvelú chuť! Ďakujem za tip!
Wow, toto vyzerá fakt chutne! Hubová polievka je moja obľúbená a s mrazenými hubami to musí ísť ešte rýchlejšie. Teším sa, že si to môžem uvariť aj na rýchlo. Super nápad, ďakujem!
Skvelý recept! Už dlhšie hľadám niečo jednoduché na prípravu, a toto vyzerá ideálne. Rád experimentujem s bylinkami, určite pridám aj niečo vlastné. Ďakujem za inšpiráciu!
Tento recept ma veľmi potešil! Hubová polievka je skvelá voľba pre chladné dni. Mám rád, ako sú ingrediencie jednoduché a dostupné. Určite to vyskúšam tento víkend!