Hubová polievka z mrazených húb

Ak chcete pripraviť hubovú polievku z mrazených húb, nasledujte tieto jednoduché kroky:

  1. Na zahriatie polievky použite hrniec a pridajte doňho trochu oleja alebo masla.
  2. Pridajte nasekanú cibuľu a pretlčený cesnak a orestujte ich na strednom ohni, až kým nezačnú byť cibuľa zlatistá a červená.
  3. Pridajte mrazené huby (nemusia byť rozmrazené) a orestujte ich spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút, kým nezačnú byť mäkké.
  4. Pridajte zeleninový vývar alebo vodu a povarte, kým sa huby neuvária. Ak máte radi silnejšiu chuť, môžete pridať aj kocku bujónu.
  5. Polievku dochuťte soľou, korením a bylinkami podľa chuti.
  6. Ak chcete dosiahnuť krémovú konzistenciu, môžete ju zmixovať ručným mixérom alebo ju prelisovať cez mixér s krátkym spínačom.
  7. Podávajte horúcu polievku s čerstvou petržlenovou vňaťou a kúskami chleba ako prílohu.

Dúfam, že vám táto receptúra pomôže pri príprave lahodnej hubovej polievky z mrazených húb!

 

 

2)

Hubová polievka je obľúbený pokrm, ktorý si môžete pripraviť nielen z čerstvých, ale aj z mrazených húb. Toto jednoduché, ale chutné jedlo vás zahreje na duši a skvele sa hodí na chladnejšie dni. Dnes sa pozrieme na recept, ktorý obsahuje základné ingrediencie a postup na prípravu hubovej polievky z mrazených húb.

Ingrediencie na hubovú polievku

Aby ste si mohli pripraviť túto chutnú polievku, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g mrazených húb (napr. huby šampiňón alebo mix lesných húb)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 stredné zemiaky
  • 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice rastlinného oleja alebo masla
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Príprava hubovej polievky

Postup je veľmi jednoduchý. Na začiatku si na panvici na strednom ohni rozohrejete olej alebo maslo. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a opražte ich dozlatista. Potom pridajte mrazené huby a opäť smažte, kým sa všetka voda neodparí. Zemiaky si očistite a nakrájajte na malé kocky, pridajte ich do panvice a chvíľu restujte. Nakoniec všetko zalejte vývarom, dochuťte soľou a čiernym korením a nechajte varené na miernom ohni približne 20-30 minút. Na konci varenia môžete polievku rozmixovať, ak preferujete hladšiu konzistenciu, alebo ju podávať so zvyškami pekných kúskov húb. Nezabudnite na čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na hubovú polievku je úžasný! Tak jednoduché a chutné! Milujem, keď môžem pripraviť niečo rýchle a zároveň zdravé. Určite vyskúšam, už sa teším na tú skvelú chuť! Ďakujem za tip!

  2. ZelenýPohár píše:

    Wow, toto vyzerá fakt chutne! Hubová polievka je moja obľúbená a s mrazenými hubami to musí ísť ešte rýchlejšie. Teším sa, že si to môžem uvariť aj na rýchlo. Super nápad, ďakujem!

  3. SvetlovlasýKocúr píše:

    Skvelý recept! Už dlhšie hľadám niečo jednoduché na prípravu, a toto vyzerá ideálne. Rád experimentujem s bylinkami, určite pridám aj niečo vlastné. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. KávovýNadšenec píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Hubová polievka je skvelá voľba pre chladné dni. Mám rád, ako sú ingrediencie jednoduché a dostupné. Určite to vyskúšam tento víkend!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *