Hubové lievance predstavujú pochúťku, ktorú si môžete pripraviť pre seba a svojich blízkych. Tu je jednoduchý návod:
Suroviny:
- 250 g húb (napríklad šampiňóny)
- 2 vajcia
- 150 g múky
- 200 ml mlieka
- soľ a korenie podľa preferencií
- bylinky (napr. petržlen)
Hubové lievance
Postup:
- Húb dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky.
- V priestrannej miske rozšľahajte vajcia a pridajte múku, mlieko, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte, až kým nezískate hladké cesto.
- Do zmesi vložte nakrájané huby a jemne premiešajte, aby sa huby rozložili rovnomerne.
- Na panvici k lievancom rozohrejte trochu oleja. Na každú lievancu nalejte približne 1-2 polievkové lyžice cesta a vytvarujte tenký koláč.
- Smažte lievance z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Ukončené hubové lievance môžete dozdobiť čerstvými bylinkami a podávať napríklad so šalátom.
Dúfam, že sa vám recept páči! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky alebo by ste sa chceli dozvedieť viac, neváhajte sa opýtať.
2) Hubové lievance
Hubové lievance sú medzi obľúbenými jedlami, ktoré si môžete pripraviť na raňajky, obed alebo večeru. Ich vynikajúca chuť a jednoduchá príprava robia z tohto pokrmu ideálnu voľbu pre každého milovníka húb. V tomto návode vám ukážeme, ako vytvoriť skvelé hubové lievance s niekoľkými ľahkými surovinami.
Ingrediencie na hubové lievance
Aby ste pripravili hubové lievance, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 250 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny alebo hlivy)
- 200 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 200 ml mlieka
- 1 balenie prášku do pečiva
- Soľ a korenie podľa preferencií
- Petržlen na posypanie (voliteľné).
Postup na prípravu
Na začiatku je potrebné očistiť a nakrájať huby na malé kúsky. Na panvici ich opražte na troške oleja, kým nezískajú zlatistý nádych. Zatiaľ si v miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a korenie. Následne pridajte rozšľahané vajcia a mlieko. Dobre premiešajte a vytvorte hladkú zmes.
Keď sú huby hotové, vložte ich do cesta a ešte raz zľahka premiešajte. Na panvici rozohrejte trocha oleja a na strednom ohni začnite smažiť lievance. Opékajte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatú a chrumkavú textúru.
Takto pripravené hubové lievance sú výborné ako samostatné jedlo alebo ako príloha. Ozdobte ich čerstvou petržlenovou vňaťou a vychutnajte si ich s jogurtom alebo omáčkou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!
Recept je skvelý, chutné jedlo.
Super, ďakujem za recept.
Vyskúšam to na obed.
Lievance s hubami sú moje obľúbené jedlo.
Suroviny mám doma, skúsime to na večeru.