Hubové lievance

 

Hubové lievance predstavujú pochúťku, ktorú si môžete pripraviť pre seba a svojich blízkych. Tu je jednoduchý návod:

Suroviny:

  • 250 g húb (napríklad šampiňóny)
  • 2 vajcia
  • 150 g múky
  • 200 ml mlieka
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • bylinky (napr. petržlen)

 

Hubové lievance

Postup:

  1. Húb dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. V priestrannej miske rozšľahajte vajcia a pridajte múku, mlieko, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte, až kým nezískate hladké cesto.
  3. Do zmesi vložte nakrájané huby a jemne premiešajte, aby sa huby rozložili rovnomerne.
  4. Na panvici k lievancom rozohrejte trochu oleja. Na každú lievancu nalejte približne 1-2 polievkové lyžice cesta a vytvarujte tenký koláč.
  5. Smažte lievance z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
  6. Ukončené hubové lievance môžete dozdobiť čerstvými bylinkami a podávať napríklad so šalátom.

Dúfam, že sa vám recept páči! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky alebo by ste sa chceli dozvedieť viac, neváhajte sa opýtať.

Hubové lievance-2

Bageta so sušenkami na hrášku

Bageta so sušenkami na hrášku

Čítať viac »

2) Hubové lievance

Hubové lievance sú medzi obľúbenými jedlami, ktoré si môžete pripraviť na raňajky, obed alebo večeru. Ich vynikajúca chuť a jednoduchá príprava robia z tohto pokrmu ideálnu voľbu pre každého milovníka húb. V tomto návode vám ukážeme, ako vytvoriť skvelé hubové lievance s niekoľkými ľahkými surovinami.

Ingrediencie na hubové lievance

Aby ste pripravili hubové lievance, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny alebo hlivy)
  • 200 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 200 ml mlieka
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • Soľ a korenie podľa preferencií
  • Petržlen na posypanie (voliteľné).

Postup na prípravu

Na začiatku je potrebné očistiť a nakrájať huby na malé kúsky. Na panvici ich opražte na troške oleja, kým nezískajú zlatistý nádych. Zatiaľ si v miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a korenie. Následne pridajte rozšľahané vajcia a mlieko. Dobre premiešajte a vytvorte hladkú zmes.

Keď sú huby hotové, vložte ich do cesta a ešte raz zľahka premiešajte. Na panvici rozohrejte trocha oleja a na strednom ohni začnite smažiť lievance. Opékajte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatú a chrumkavú textúru.

Takto pripravené hubové lievance sú výborné ako samostatné jedlo alebo ako príloha. Ozdobte ich čerstvou petržlenovou vňaťou a vychutnajte si ich s jogurtom alebo omáčkou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Vincent84 píše:

    Recept je skvelý, chutné jedlo.

  2. Apasek píše:

    Lievance s hubami sú moje obľúbené jedlo.

  3. Gmurarikova píše:

    Suroviny mám doma, skúsime to na večeru.