Hustá hubová polievka s cesnakom a tymiánom. Na zdravie priatelia.
Suroviny:
- 500 g húb (napr. šampiňóny, hlivy, portobello)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 4 stonky tymiánu
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Hustá hubová polievka s cesnakom a tymianom
Návod na prípravu:
- Húb očište a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
- Na panvici rozpustite maslo a cibuľu s cesnakom orestujte do mierne zlatista.
- Na panvicu pridajte nakrájané huby a varte asi 10 minút, kým nedajú šťavu a nezmenšia sa.
- Pridajte tymian a múku a dôkladne premiešajte.
- Pomaly pridávajte zeleninový vývar neustálym miešaním, aby ste predišli hrudkám.
- Na miernom ohni varte asi 20 minút, kým polievka nezíská hustotu.
- Do polievky vmiešajte smotanu na varenie a varte ešte asi 5 minút.
- Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Servírujte teplé a ozdobte čerstvým tymiánom.
Dobrú chuť!
2) Hustá hubová polievka s cesnakom a tymianom
Chcete sa zahriať nielen fyzicky, ale aj duševne? Hustá hubová polievka s cesnakom a tymianom je skvelou voľbou! Táto polievka vám prinesie nielen teplo, ale aj výnimočné chute, ktoré nadchnú každého. Pustime sa do varenia!
Suroviny, ktoré budete potrebovať
Na tento recept používame:
- 500 g čerstvých húb (napr. šampiňóny alebo dubáky)
- 2 stonky celeru
- 1 veľkú cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lístok bobkového listu
- 2 PL olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 ČL sušeného tymiánu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- zelené bylinky na ozdobu (napr. petržlen)
Návod na prípravu polievky
Na začiatok si pripravíme všetky suroviny. Húb a celer nakrájame na drobné kocky, cibuľu a cesnak na jemno. V hrnci na olivovom oleji orestujeme cibuľu, celer a cesnak do zlatistej farby. Pridáme nakrájané huby a chvíľu ich opekáme, kým nezmäknú.
Následne doplníme zeleninový vývar spolu s bobkovým listom a sušeným tymiánom. Priveďte do varu a následne varte na miernom ohni približne 20 minút. Polievku ochutíme soľou a korením podľa potreby.
Na konci varenia môžete polievku rozmixovať na hladkú konzistenciu, ak preferujete krémové polievky. Servírujte so zelenými bylinkami navrchu a užite si toto chutné jedlo v spoločnosti vašich blízkych!