Jahňacia polievka s haluškami

 

Jahňacia polievka s haluškami patrí medzi tradičné slovenské pokrmy, ktoré sú ideálne na chladné obdobia. Nižšie nájdete jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 500 g jahňacieho mäsa, nakrájaného na menšie kusy
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 mrkvy, nastrúhané
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžica oleja
  • 1,5 litra vývaru (môžete použiť zeleninový alebo hovädzí vývar)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 200 g múky
  • 1 vajce
  • 100 ml mlieka

 

Jahňacia polievka s haluškami

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olej a opražte cibuľu a cesnak, až kým nezhnednú.
  2. Pridajte jahňacinu a opražte ju, dokým nezmení farbu vnútri.
  3. Pridajte mrkvu a zemiaky a orestujte ich na niekoľko minút.
  4. Zalejte vývarom a pridajte soľ a korenie. Nechajte variť približne 30 minút, kým sa mäso a zelenina neuvarí.
  5. Medzitým pripravte halušky. V miske zmiešajte múku, vajce a mlieko, kým nevznikne tuhé cesto.
  6. Do vriacej polievky pomocou lyžice pridajte halušky. Varíme asi 10 minút, kým sa nezmäknú a nevyplávajú na povrch.
  7. Ochutnajte polievku a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  8. Podávajte horúcu jahňaciu polievku s haluškami a vychutnajte si jej jedinečnú chuť.

Prajem dobrú chuť!

Jahňacia polievka s haluškami-2

2) Jahňacia polievka s haluškami

Jahňacia polievka je jedlo, ktoré nielenže zahreje telo, ale aj ducha. Kombinácia chutnej jahňaciny s jemnými haluškami vytvára skvelú harmóniu chutí. Tento recept vám priblíži, ako pripraviť túto výnimočnú polievku od základov.

Kuracie prsia na zelenine s ryžou

Kuracie prsia na zelenine s ryžou

Čítať viac »

Ingrediencie na jahňaciu polievku s haluškami

Na výrobu jahňacej polievky budete potrebovať:

  • 500 g jahňaciny (najlepšie z kosťou)
  • 3 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1,5 litra vývaru (môžete použiť aj vodu)
  • soľ a korenie podľa vkusu
  • na halušky: 200 g múky, 1 vajce, soľ

Postup pri príprave jahňacej polievky

1. Na úvod si umyte a nakrájajte jahňacinu na drobné kúsky. V hrnci s dostatočným objemom pridajte jahňacinu a zalejte ju vývarom. Priveďte do varu a odstráňte penu.

2. Medzitým si pripravte zeleninu. Narežte cibuľu, mrkvu a zemiaky na malé kocky. Po približne 30 minútach varenia jahňaciny pridajte všetku zeleninu do hrnca.

3. Osolte a okoreňte podľa chuti. Varte ďalších 20 minút, kým sa zelenina uvarí.

4. V miske zmiešajte múku, vajce a štipku soli. Zmes dobre premiešajte, aby vzniklo cesto. Pomocou lyžice formujte halušky a vkladajte ich do vriacej polievky. Varíme, kým halušky nevyplávajú na povrch.

5. Na záver pridajte nasekaný cesnak a varte ešte 5 minút. Polievku podávajte horúcu, zdobenú čerstvými bylinkami. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *